2010-04-30

Valborgsmässoafton, firar vi då inte här i USA! Jag berättade lite om hur det går till. Man dricker och sedan dricker man lite till. Överskattat!

Idag har vi haft närmare 30 grader här. Och vid sådana tillfällen längtar jag verkligen inte hem till Sverige. På förmiddagen testade jag och Sofia på yoga, pilates och core. De har program på tvn som man kan träna. Sjukt jobbigt! Eftersom att jag inte har mamma här som jag kan träna med så har Sofia fått ta över hennes plats. Och hon har mycket starkare magmuskler än dig mamma! ;)


På min lediga tid passade jag på att ligga ute i solen en timme. Gillar inte riktigt att grannarna är hemma om dagarna, det är ganska öppet. Var tvungen att åka till banken idag också, eftersom jag ska till New York imorgon. Hon som jobbade kände igen mig. Igår bad jag henne hjälpa mig att fylla i en blankett, denna gången hade jag lyckats fyllt i halva. Hon tyckte att jag hade gjort ett bra jobb. Nästa gång klarar jag hela själv.


Ikväll ska vi till King of Prussia "USAs näst största shoppingcenter" har jag hört.


Grattis till Kungen!


2010-04-29 Avsked/välkomsfest bilder


Jag roar mig

Alla au pairer

Andréa och Sandra

Andréa och Johanna


2010-04-29

Dagen har gått bra, vi har ritat, bakat, tränat, lekt och lagat mat.  Vi har pratat lite om att jag har mina sista veckor som tonåring sedan kommer jag bli ”vuxen”. Sofia gav mig en härlig kommentar: you gonna be old and ugly! Thank you Sofia! 

Nu på kvällen har Andréa varit här. Jag tvingade henne att titta på sköntheten och odjuret. Barnen vågar inte se den och jag vågar inte titta på den själv. Jag har även tränat idag, varit på banken och tankat. Jag betalade 140 kronor för en fulltank. Härligt att det inte är så dyrt att leva här! För man kommer verkligen INGENSTANS utan bil.

I förgår fick jag reda på att Jessica tänker åka hem. Hon vill inte vara kvar längre, även om jag har försökt övertala henne om att ge det en månad till för att fundera på vad hon verkligen vill. Jag vill inte att hon ska ångra sig senare, men hon verkar vara säker på sin sak. Vilket gör mig ledsen, för jag vill inte att hon ska åka. Även om vi inte har känt varandra länge så har hon varit en utav mina närmsta vänner här borta. Som tur väl har jag Andréa kvar.


Hittade denna lilla bokhyllan i källaren, så den snodde jag upp på rummet

.

 


2010-04-28

Snart är april månad över och det är dags att byta blad på kalendern :) Det närmar sig juli!

Sammanfattning av dagen:
- jag och Sofia har tränat
- jag har varit på gymmet
Om ni läser detta, Svetlana och Brian så får ni sluta läsa nu, för jag ska berätta en hemlighet
- idag firade vi med glass för att Sasha pussade sin pojkvän för första gången på munnen, hon var så nöjd
- har haft träff med min au pair grupp hos min LCC. Vi pratade lite om säkerhet nu inför sommaren och så testade vi olika sorters isglass, Swedish fish var en av smakerna och självklart röstade jag på att det var den bästa.


Smack!

2010-04-27

Benen värker efter en timmes träning på gymmet men också efter lite träning här hemma. Jag började lite för skojs skull och Sofia hängde på och tyckte det var roligt. Vi höll nog på i mer än 30 minuter här hemma med magövningar men också träning för rygg och armar. Jag vägrar att komma hem som en köttbulle som Cissi uttryckte sig. Det sägs att au pairer som är här i ett år går upp cirka sju kilo. Inte jag!


Tränar man fem dagar i veckan måste man få gotta sig lite, så idag bakade jag och Sofia chokladbollar. Det verkar inte som dem har det här men Sofia älskade dem, Sasha var inte lika positiv. Vi inte havregryn så vi fick ta något liknande fast det var lite jordgubbar och blåbär i också. Men jag är nöjd med resultatet.


Sofia och jag hade också engelska lektion idag. Sofia var läraren och jag fick vara elev. Vi tränade på kroppsdelar, mat och kläder. Jag kunde det mesta, men skrev upp några ord att träna på. Sedan bytte vi roller så jag hjälpte Sofia med stavning. Hon har skrivit upp en lista på alla som är välkomna in i hennes koja, bland annat är Gustav och min familj välkomna.


På eftermiddagen lekte vi av vi var kompisar som skulle sova över hos varandra. Sasha var som vanligt en tonåring, Sofia var som vanligt en bebis som föddes för 2 sekunder sedan och jag var vuxen.


Jag måste åka och tanka min bil, vilket blir andra gången jag tankar själv. Jag känner mig så dukigt, jag tankar, tvättar… ja, det var nog allt.

Nu blir det tv, för jag är helt slut i kroppen!


2010-04-26

Idag fyller morfar år, GRATTIS!

Det är sex veckor sedan jag kom hit nu. Tiden springer iväg! Snart är det sommar och då får jag besök :D Började fundera på vad vi kan hitta på för något när vi inte är i Miami och i New York. Jag vet att alla inte kommer vara nöjda med mina förslag.. Men huvudsaken är väl att vi får träffa varandra :)

På förmiddagen lagade jag och Sofia ost och skinkpaj. Den blev inte riktigt som hemma. Jag har aldrig kryddat pajen tidigare och tyckte inte den smakade så mycket nu. Det hindrade inte Sofia, hon tyckte om den. På eftermiddagen tränade vi på Sashas pianoläxa och spelade spel. Vi spelade fia med knuff, men tydligen inte med samma regler, vilket inte slutade positivt.

Annars går det bättre med barnen nu. De testar inte mig på samma sätt längre och jämför inte lika mycket med dem tidigare au pairerna. Men jag ska väl inte säga för mycket! 

Annars under dagen har jag varit på gymmet, började min nya bok "Elsas mode"och nu ska jag titta på ett avsnitt av 90210 :) Tack för mig!


2010-04-25

Söndag. Dagarna springer iväg!
Förmiddagen spenderade jag framför datorn för att prata på skype. Eftermiddagen var lugn. Jag var otroligt trött. Och jag börjar bli trött på att vara trött hela tiden. Jag läste i alla fall ut min bok. Jag är så stolt över mig själv, för jag brukar inte läsa böcker och denna boken "EMMA Mias dotter" läste jag ut på en vecka.

På kvällen var det dags för avsked/välkomsfest för Malin och Andréa. Det bjöds på snack, mat och efterrätt. Det var massa au pairer, grannar och vänner till familjen.

Just nu känner jag hur glad jag är att jag åkte till USA och får vara med om allt detta. Klart att jag saknar människor där hemma men vi ses ju snart igen. Jag vet att jag inte alltid kommer känna så här men man får försöka tänka positivt hela tiden. Ni som funderar på att åka, gör det. Tänk inte, tveka inte, bara åk!

Jag glömde självklart kameran hemma idag! Men jag ska få lite kort från Andréa senare så då lägger jag upp lite bilder från kvällen:)


2010-04-25 Video


2010-04-24

Hej hopp!
Dagen blev inte som planerad. Jag kände mig inte riktigt pigg. Jag hade fått halsbränna, vilket jag aldrig har haft tidigare. Jag fick ta två tabletter sedan åkte jag och shoppade lite så jag glömde bort att jag hade ont. Efter shoppingen kände jag mig bättre och åkte vidare till gymmet en timme.

Jag kände mig lite allmänt deppig för jag ville vara hemma i Alvesta igår och gå på rinkdansen som alla andra. Istället pysslade jag om mig själv lite extra, tog en lång dusch (vilket är som en vanlig dusch för andra) och sedan målade jag mina naglar. Information som jag antar att ni vill veta..

Strax efter åtta åkte jag till Andréa. Vi lagade mat, pasta, köttbullar och brunsås. Efter det gick sweet home alabama på tv, en av mina favoriter :)


2010-04-23

Idag har barnen varit lediga från skolan. På morgonen tittade vi klart på Hanna Montana the movie. Jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Jag har gått och blivit ett litet barn! Eftermiddagen spenderade vi ute i solen. Barnen lekte med grannarna och jag passade på att läsa lite i min bok. Vilket inte gick så bra eftersom att det var en hel del bråk.

Kvällen tillbringade jag med Andréa. Vi var ute och åt, shoppade och tittade på tv. Vi fick även träffa Malin (den gamla au pairen i Andréas värdfamilj) och hennes pojkvän. Kul att få lite tips om barn och resor:)


2010-04-22

Sammanfattning av dagen

Sofia har varit ledig idag och Sasha har haft halvdag precis som igår. På förmiddagen bakade jag och Sofia kladdkaka. Vissa saker saknade jag i köket men vi gjorde det bästa av situationen. Den smakade ändå helt okej.

På eftermiddagen åkte vi med grannarna och deras barnvakt till en lekpark. Vi lekte och hade picknick. Jag fick träffa en av deras "10" barnvakter. Vi hade perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt, alldeles lagom! :) 

På kvällen åkte jag till Andréa för att träffa henne och Johanna, en tjej som kommer från Vetlanda. Jag kände mig som hemma :) Vi åkte och köpte glass och kollade på slutet av Dirty Dancing som gick på tv. Det tog oss ett tag innan vi förstod oss på tvn. Dem är krångliga och när den väl är på finns det 5000 kanaler...!

På vägen hem från Andréa blev jag förbannad på alla människor som inte vet hur man kör bil. Alla använder helljuset och bländade mig.. Ville bara påpeka det. Nu ska jag sova! Känner att jag knappt vet vad jag skriver, så trött är jag.


Vi "bakar"


Picknick med barnen och Lauren

Jag hemma hos Andréa

2010-04-21 Video



Tänkte bjuda på en jullåt, passande nu till våren/sommaren.
Text och musik Sasha Wilson!!!

2010-04-21

Tiden springer iväg här och imorgon är det 77 dagar till jag får Sverige besök här. Jag vet! Jag ska inte räkna ner.. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)

Idag har Sofia varit ledig och Sasha har haft halvdag i skolan, vilket betyder mycket jobb för mig. Så när Sasha kom hem från skolan tog vi på oss våra flippfloppskor, solglasögon, bikini och så drog vi till simhallen. Vi var alla helt slut efter lite mer än en timme. Jag tyckte att barnen hade varit jätte duktiga idag så jag tyckte att dem var värda att få se en film. Det blev Alvin och gänget, en favorit både för mig och barnen.

Kvällen spenderade jag hos Jessica. Denna gången blev det inte massa läskiga historier, men jag var ändå lika rädd för att köra hem i mörkret. Jag tänker att någon ska stå mitt på gatan och sedan tvinga sig in i bilen. Jag lyckas verkligen skrämma upp mig själv, vilket är otroligt onödigt.

2010-04-20

Jag är trött.. Fick jobba lite längre idag för att min värdmamma är i Washington DC med jobbet. Men det har gått bra ändå. Vi har försökt få ut Sofias lösa tand och vi har även skrivit böcker om kärlek. Jag åkte till gymmet på eftermiddagen och började läsa en bok undertiden jag tränade. Så nu vet jag hur jag ska kunna ta igenom mig alla böcker jag har tagit med mig hit.

Idag fick jag paket från Sverige. Mamma, pappa, Sofie och Simba skickade kaffe till mig. Jag har klagat på kaffet här och äntligen fick jag "riktigt" kaffe :)

Nu kollar jag på 90210, det är riktigt spännande just nu. Ska försöka kolla lite på aftonbladet senare, för jag har ingen koll på vad som händer ute i världen.. vilket jag hör klagomål på! :P

Har fått många frågor om hur gamla barnen är. Sasha fyller 8 år och Sofia fyller 6 år.


Gillar bilden!

2010-04-19

Dagen har sett ut som alla andra dagar när jag jobbar och när jag var ledig åkte jag till gymmet. På kvällen pratade jag med Gustav sedan åkte jag till Jessica. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Skönt att få prata ut sig om saknad, problem och annat. Hon har också pojkvän hemma så vi går igenom samma sak. Efter att ha pratat jobbiga saker börjar vi komma in på hemska saker, nästa lite "spökhistorier". Vi blev båda livrädda och det var jobbigt att köra hem ensam i mörkret. Jag körde på den stora vägen hem istället för att behöva köra på en liten väg nära skogen. Jessica fick följa med mig ut till bilen och kolla så att ingen mördare satt i baksätet. När jag kom hem sa Svetlana att jag är säker här hemma, så nu känns det bättre. Ska försöka sova nu..

2010-04-18

Jag följde med min värdfamilj för att titta på en trädgård "Longwood gardens". Jag tänkte, lite blommor och träd, inte särskillt stort. När vi kom dit så fanns det alla blommor du bara kan tänka dig, träd, buskar, det var gigantiskt stort.

Vi åt på deras restaurang vid lunch. Restaurangen visade sig vara jätte fin. Det var seriöst som att vara på bal igen. Jag kände mig så obekväm i jeans och collage tröja. Vi hade tre rätters och sedan efterrätt. Tror inte jag går tillbaka till det stället igen!






2010-04-18



Sofia visar runt i huset :)

2010-04-17

Vid 12.30 tog jag och Andrea tåget mot Philadelphia. Tågresan tog 50 minuter men vi hade med oss lunch och jag hade även plockat med mig lite picknick som pepparkakor, så tiden rusade iväg. När vi väl kom fram så hade vi ingen aning om någonting. Vi hade sagt att vi skulle kolla upp lite på internet men det hade vi glömt bort. Det enda jag visste som fanns i Philly var Love Park.

Vi gick till närmsta affär och köpte oss en karta. Det första vi hittade när vi kom upp från tågstationen var en turistbyrå och love park. Perfekt! Vi tog en sightseeing tur med buss för att se hela staden. Vi såg bland annat Rocky Steps, Chinatown, Logan Circle och Eastern state penitentiary. Antar att det inte säger er särskilt mycket. Jag gillar i alla fall staden. Efter bussturen åt vi på Hard Rock Café och därefter tog vi tåget hem.

Andrea har precis åkt hem. Vi har suttit och kollat på Twilight och även skrivit upp saker vi vill besöka och göra under vårt år. Listan blev lång: Niagara fallen, Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco, San Diego, Las Vegas, Hawaii, Grand Canyon, Miami, Washington DC, kolla på hockey, baseball, basket och amerikansk fotboll.

Bilder från Philly









2010-04-16

En sådan här dag kan man inte annat än att vara glad, 25 grader och sol. På dagen lekte jag med barnen, shoppade och tog mig en promenad. Senare satt jag och Gustav och tittade på vad man kan plugga hemma i Sverige. Jag har lite funderingar men vi får se. Kvällen tillbringade jag med Andrea, det blev mat och film.


Jag har fått frågor om hur det går att vara laktosintolerant i USA och det är inga problem. Det finns mjölk som man kan dricka, glass och allt annat. Jag menar, det är USA. Jag tog med mig tabletter men det ska även finnas att köpa här :)
Jag har också fått frågor om mer bilder, så här kommer lite


Källaren

Ett litet mysrum med piano

Ingång

Kök

Här äter man vid speciella tillfällen som påsk och jul

Familjerum

Barnens rum

Mitt och barnens badrum


2010-04-15

På morgonen åkte jag och Sofia och köpte pärlor och massa annat man kan pyssla med. Så hela förmiddagen och eftermiddagen pärlade vi. Sofia tyckte det var kul och sa att detta kunde vi göra varje dag. Sasha däremot tröttnade efter 10 minuter. Det var lite bråk senare på eftermiddagen och jag kände mig dum när jag var tvungen att skvallra vid matbord. Men det var en hel del grova och hårda ord som användes.

Jag var på gymmet en runda idag också. Känns skönt att få in lite rutiner i vardagen :)


I bilen

Älskar kameran

Sofia gjorde ett halsband

Jag gjorde en Sverigeflagga

Jag testade amerikans lunch

2010-04-15

Vi har kul ihop


ÄLSKAR . SAKNAR

2010-04-14

Idag har det gått jätte bra med allt. Barnen har lyssnat och vi har haft riktigt roligt tillsammans. Jag och Sofia byggde ett hus med hjälp av en skokartong. På eftermiddagen ritade vi av varandra.

Jag besökte även gymmet en timme efter lunch. Skulle egentligen träffat Andrea ikväll, men jag orkade inte köra så långt ikväll. Det blir kanske av imorgon istället. Är för tillfället trött på att behöva köra överallt.

Nu ska jag titta på något avsnitt av 90210 sedan blir det sängen. För någon ska upp tidigt imorgon för att prata på skype. Jag gillar inte riktigt tidskillnaden!




2010-04-13

Om en månad fyller jag 20!!! Ville bara uppmärksamma om det, så ni inte glömmer bort mig..

Idag har jag inte så mycket att berätta. Barnen har inte lyssnat på mig vilket har gjort mig ledsen och irriterad. På min lediga tid var det tänkt att jag skulle träffa Elin, en tjej som jag träffade i New York. Men det får bli en annan dag när vi har mer tid att umgås. Istället åkte jag och köpte skor, hittade två par. Köpte också en ny box eftersom jag är klar med the hills. Jag väntar på att bland annat dem desperata hemmafruarna och gossip girl ska komma ut.. Så nu fick jag köpa mig en ny serie, det blev 90210. Ska börja kolla ikväll så får vi se vad jag tycker :)


2010-04-12

A B C hit it
That’s the way,
aha aha
I like it
aha aha
Brick wall waterfall girl you think you got it all
You don’t, I do, so puff with the attitude
No wait, come back, you need a tick tack
Not one, not two, not three, not four, just take the whole pack!

Vi har övat på cheerleader ramsor och jag har äntligen lärt mig en utantill. På morgonen var Sofias kompis här och lekte. De spelade spel och lekte doktor. Jag fick inte vara med, så jag satt bredvid och läste en tidning. På min lediga tid åkte jag till gymmet och sedan vidare för att köpa mer nagellack och frimärken. Eftermiddagen tillbringade vi ute hos grannarna. Nu tänkte jag ta det lugnt och kanske kolla på en film :)

Picknick

Tulpanerna har kommit


2010-04-11 bilder


Tyskmat..

Eva och Julia

Tyskar..

Dans

Julia och jag


2010-04-11

Var ska jag börja..? Allt har gått fel idag! Tanken var att vi skulle åka till Washington, så blev det inte.

Vid kvart i sju steg jag upp och Eva hämtade upp mig vid kvart i åtta. Vi körde hem till Julia och plockade upp henne och två andra tjejer från Australien. Alla var på toppen humör, vi skulle på roadtrip i USA! Wohoo! Efter att vi har kört i fem minuter måste vi stanna för en av tjejerna börja kräkas i bilen. Tydligen hade tjejerna från Australien varit i Philly igår och festat.. Tjejen fick inte upp bildörren så jag fick gå ut och försöka öppna dörren utifrån. Dörren var barnsäker och gick inte upp. Hon vevade ner rutan och spyde rakt ut. Som tur väl hann jag flytta mig. USCH! Ingen bra start på dagen..

Vi åker i alla fall vidare, för hon kände sig bättre. Efter att vi har kört i kanske tjugo minuter ringer telefonen. Det var Evas värdmamma. Hon sa att hon var väldigt besviken på Eva och att vi inte får åka till Washington. Alla blev chockade, eftersom att Eva hade frågat henne tidigare om det var okej om vi åkte dit och att hon skulle köra, tydligen var det inte okej längre. Vi fick köra hem..

Istället tog vi min bil och åkte till ett outlet en timme här ifrån. Det var inget att hurra över. Så nu vill jag bara dra täcket över huvudet och sova!


2010-04-11

Igår träffade jag Andrea från Sverige. Hon bor också i West Chester, men på andra sidan. Så igår åkte jag bort till henne och vi fikade på Starbucks. Det fick bli vatten för mig eftersom jag glömde mina laktospiller hemma.



På kvällen åkte jag, Eva, Julia och hennes värdfamilj till Philadelphia för att gå på någon tyskfest. Det var kul att se hur det kan se ut när man firar något i Tyskland men 30 minuter hade räckt för mig. Vi åt tyskmat, vilket inte var något att hurra över. Det var dans och tyskmusik. Trevligt men lite långtråkigt. Jag fick se en liten del av Philadelphia, den norra delen, vilket fick mig att må dåligt. Världen är orättvis!

Skulle vara i Washington nu, men det hände något på vägen. Berättar mer senare. Måste gå!


2010-04-10

Godmorgon!

Nu sitter jag nere i köket och äter frukost. Vi sitter och diskuterar vad vi ska handla för mat till nästa veckan. Vi måste köpa mer ägg och sodavatten nu när jag är här.

Jag ska antagligen träffa Andrea idag på dagen, en ny svensktjej. På kvällen ska Eva hämta mig klockan fem och vi åker vidare till Julia för att åka med hennes värdfamilj in till Philadelphia. Jag har knappt någon aning om vad vi ska göra, det är någon "tyskfestival", där man äter tyskmat och någon sjunger. Spännande! Imorgon blir det kanske Washington över dagen. Det ska vara jätte fint där nu när det är vår :)


2010-04-09

I natt fick jag inte mycket sömn. Jag kunde verkligen inte sova! Jag var så irriterad, jag låg och tänkte massa på engelska och det gick inte att sluta! Klockan blev nog närmare fyra innan jag tillslut somnade. Vid tre på natten smsade jag Gustav och sa att jag inte kommer orkar stiga upp vid halv sju och prata med honom. Jag tog sovmorgon till klockan åtta. När jag kom ner berättade jag för min värdmamma om att jag hade sovit dålig och hon sa att jag kunde sluta när Sofia har åkt till skolan för hon skulle vara ledig på eftermiddagen. Hon räddade mig!

Eftermiddagen blev till en början lugn. Jag kollade klart på Lilla sjöjungfrun men sedan åkte jag med min värdmamma och tränade. Efter gymmet åkte vi och hämtade min bil. Jag såg räkningen som låg på 10 000 kr. Jag kände mig så dum och bad om ursäkt. Det var inte jag som hade gjort något fel men jag tog ändå åt mig eftersom det var jag som körde den när allt hände.

Till middag åkte jag med värdfamiljen och åt indiskmat. Jag vet inte om jag har provat på det tidigare. Jag tänker att alla asiatiskmat är samma sak. Det var starkt men jag gillade det. Vid halvnio mötte jag upp Julia och Eva, två tyska tjejer. Vi gick på bio och såg The last song. Jag rekommenderar INTE den om du är ensam i ett främmande land och egentligen inte känner någon! Jag satt och grät genom hela filmen. Jag menar inte en tår som rinner ner från kinden utan jag satt och tjöt! Tillslut börjar jag skratta åt mig själv för jag kände mig så dum. Det var inte ens sorligt i filmen just då och där sitter jag och storgråter. Jag har knappt varit ledsen sedan jag kom hit så jag kände att där fick jag nog ut allt under 1,5 timmes lång film. Nästa gång får det bli en rolig film. För det här tog på krafterna..


2010-04-08

Jag har haft en toppen dag! Jag vet inte riktigt varför men jag har mått riktigt bra.

Dagen började med en playdejt med grannarna. Jag fick träffa en annan tjej som brukar ta hand om dem tjejerna. Hon heter Amber, är 21 år och hon var jätte trevlig. Jag kommer att få tillbring mycket tid med henne senare så det känns bra att vi fungerade ihop. Hon har lite mer regler än den andra tjejen som är där som låter barnen bland annat äta chips till middag och säger att man ska ljuga för sina föräldrar?!

På min lediga tid under dagen kom Nathalie hem till mig. En svensk tjej som bor ungefär 20 minuter från mig. Vi satt ute i solen och hade det gott. Det har varit soligt och fint fram tills nu, då det började ösregna!

Sasha har kommit in i den åldern att hon börjar bli allt mer intresserad av killar. Hon ställer 1000 frågor till mig och idag skulle vi leka att jag var en kille som hon skulle gå på dejt med. Sasha har redan tre pojkvänner, en av dem är en låtsas pojkvän. De har bara pussats på kinden men hon vill öva på munnen med mig. Jag vägrar! Jag har haft så kul med barnen idag.

Kvällen spenderade jag med Jessica på ett köpcenter i Exton. Alltid lika trevligt :) Jag köpte mig två linnen och en VÄSKA! Jag fick ångest (som alltid)! Jag hörde mammas röst i huvudet: . Behöver du verkligen en väska till? Är det värt pengarna? Du har ju så många väskor Sandra! Men mamma, jag har bara tre väskor med mig här så jag försöker övertyga mig själv att det var värt pengarna.


2010-04-07

Idag har jag lagat tacopaj. I USA har dem inte samma mått som vi har i Sverige vilket gjorde det lite krångligt. Jag har tagit med egna dl mått, däremot var det lite svårt när det stod 125 gram margarin.. Jag gjorde mitt bästa av situationen. Ingen annan har vågat smaka den ännu :P

Idag har det varit runt 35 grader så när barnen kom hem från skolan hade vi vattenkrig med grannarna. Det var kul och vi blev riktgit blöta!

Från början var det tänkt att jag skulle till Starbucks ikväll med några andra au pairer. Det var många som skulle jobba sent så det blev inställt. Jag åkte istället och köpte mig en tidning, nagellack och lite annat smått och gott.

Svar på frågor:
Schema
Jag börjar jobba 8.20 och leker med den yngsta tjejen innan hon ska till skolan vid 12.40. Vid 15.50 kommer barnen hem och jag passar dem fram till 18.30. Till hösten börjar den yngsta tjejen ettan och då kommer jag vara ledig mellan 8.30-15.50.

Hemlängtan
Klart att jag saknar alla där hemma. Samtidigt får jag tänka på att jag kommer hem och jag kommer antagligen att bo i Sverige hela livet så jag får njuta medans jag bor här :P Ofta får jag hemlängtan som varar i bara 5-10 minuter sedan mår jag bra igen.





2010-04-06

Igår var det tre veckor sedan jag startade mitt äventyr och imorgon är det tre månader till Gustav och familjen kommer!

Jag börjar tröttna på att inte kunna ha tillgång till bil. Hoppas att den är lagad till imorgon. Jag känner att jag behöver komma iväg lite på min lediga tid. 

Vi har varit inne och lekt med grannarna idag och barnen har varit allmänt fjantiga. Vilket jag tyckte var väldigt irriterande. Hos grannarna går alla och äter som dem vill. Deras "barnvakt" ger dem godis och allt annat med socker i. Barn som äter godis kan inte sitta stilla och tillslut kan det bara sluta på ett sätt. Den ena börjar gråta, den andra skrika och det var dags att gå hem.

Jag känner mig själv grinig och trött, antar att det är eftersom att jag har varit ute så mycket i solen och inte druckit tillräckligt mycket vatten. Tydligen var det över 30 grader här idag, jag gissade på strax över 25. Inte så konstigt att man blir gnällig tillslut.




2010-04-05

Tjabba tjena hallå!

Idag har jag märkt att jag är utomlands, riktigt härlig värme. Under mina timmar som jag var ledig på dagen passade jag på att lägga mig i solen. Dagen varit lugn. Jag och Sofia filmade med min kamera hela förmiddagen. Jag kom äntligen på hur man skulle göra :) Tänkte visa några här, men datorn ville inte samma sak som mig.

Nu har jag precis kommit hem ifrån träningen och ska snart kolla the hills och äta naturgodis, för gissa vad! Jag har fått paket från Sverige :D Mamma, pappa, Sofie och Simba skickade lite gotte till mig.


2010-04-04

Idag har vi haft underbart väder. Jag, min värdmamma och barnen åkte för att handla sommarkläder till mig. Det var endast en affär som var öppen men jag hittade två shorts och två linnen. Därefter låg jag ute i solen i två timmar och tog en promenad. Jag älskar vädret. Det ska hålla i sig i några dagar men på torsdag blir det tyvärr regn igen. Måndag till onsdag ska det vara upp till 27 grader. Det gillar vi! Jag är ledig tre timmar under dagen, då blir det ut i solen eftersom jag inte kommer någonstans utan min bil.

Idag har vi haft påskmiddag. På bordet hittade man bland annat potatismos, skinka och äppelmos. Jag kommer inte ihåg allt, det var inte mat som jag brukar äta i vanliga fall. Men det mesta var jätte gott. Jag förstod mig inte på allt, t.ex. äppelmos i en tallrik och bara äta det? Njjaa, det åt jag inte upp. Däremot var efterrätten riktigt god, brownies och glass!

Nu är jag trött så ska välja en film på tvn sedan väntar sängen på mig. 

 



Presenten som mina värdföräldrar fick av mig


2010-04-03

Igår var jag hemma hos Jessica. Vi lagade tacos och hade det trevligt! Förra gången jag körde till henne vet jag att jag tyckte att det var mycket trafikljus, så denna gången bestämde jag mig för att räkna. Det tar ungefär 15-20 minuter att köra till henne om man kör i 60 km/h och det finns 25 trafikljus på vägen dit!!! SJUKT.

Jessica hade bakat till sin värdfamilj, jag hjälpte till med det sista. Vi hade stora problem med dessa kakor!

Idag hade jag ställt klockan på sju, men vaknade tio minuter innan. Jag är min egna väckarklocka! Pratade en liten stund med Gustav på morgonen sedan åkte jag med familjen till Hersheypark, ett nöjesfält som ligger lite mer än en timme härifrån. Det ligger även en chokladfabrik där, man fick åka som i en karusell och titta på hur det går till när dem gör choklad.

Jag gick och frös halva dagen för på nyhterna stod det att det skulle vara över 25 grader. Jag tog på mig linne och shorts. Det var nog inte över 20 grader och blåste lite. Svetlana och Brian tyckte så synd om mig och gick och köpte en tröja. Jag kände mig riktigt dum men det var snällt.


Delar av nöjesfältet

Sofia och Sasha till vänster

Jag och Sasha äter glass

Både Sofia och Sasha har många fungeringar om Gustav och min familj. Sash började fundera på hur alla ska få plats när dem ska komma hit. Sofie kunde sova tillsammas med Sofia och Sasha, Gustav kunde sova i gästrummet. Men då fick inte mamma och pappa plats..Så då fick hon tänka om. Hon fundera en bra stund och så sa hon att Gustav kan ju sova hos dig Sandra, ni får träna på hur det kommer vara när ni gifter er. Man får sig ett gott skratt ibland :)

2010-04-02 Låångfredag

Hinner inte skriva så långt idag, ska snart till Jessica och äta tacos :)

Idag har jag bara jobbat två timmar, skönt! Vid tio tiden hade området ordnat lite till påsken. Barnen skulle leta efter ägg. Varje barn skulle hitta tolv ägg som var gömda i tre trädgårdar. Trevligt!

Efter det gick jag ut i solen i en timme. Det är april och det är 20+ ute. Underbart! Solen är mycket starkare än hemma under våren. Jag har redan fått lite bränna :)

Ikväll blir det lugnt för imorgon ska jag och familjen ut på äventyr!





2010-04-01

Jag som trodde att jag skulle slippa denna dagen då man får luras. Men tydligen har man det här borta i staterna också.. Detta året var det ingen som lyckades lura mig :)

Dagen har varit bra. Vi har varit ute mycket för vi har haft riktigt härligt väder, kanske runt 18-19 grader. Vi har bland annat lekt med grannarna, haft pickning på garageuppfarten och ritat påsk kort. När jag hade jobbat klart tänkte jag åka till gymmet, men det fick bli en promenad i solen istället.

Barnen är jätte goa, men ibland tänker dem sig inte för. Till frukosten hade jag gjort två ägg. Sofia frågade om hon fick min frukost och jag sa nej. För det är min frukost och hon hade redan ätit. Hon blev sur och sa att hade det varit mamma så hade jag fått frukosten! Jag sa att jag är inte din mamma. Då slängde hon ur sig att jag var den värsta au pairen någonsin. Jag blev lite ledsen (jag började inte gråta) och sa att det gör ont när du säger så. Hon var tyst. Jag sa tillslut att jag kan göra ett ägg till dig men då måste du säga något först. Hon förstod vad jag menade och sa förlåt. Jag trodde inte dem skulle testa mig, men dem vill se hur mycket jag går med på.


2010-03-31

Idag bestämde jag mig för att vi skulle åka till "simhallen". Vi packade ihop alla handukar och övriga saker, satte oss i bilen och körde iväg. När jag vänt bilen och kommer till stoppskylten 40 meter från huset vägrar bilen att starta. Där sitter vi fast, mitt i vägen. Jag får ringa både Brian och Svetlana om hjälp. Brian jobbar i Philadelphia ca 40 minuter här ifrån så det var inte så lätt för honom att göra något, men Svetlana tog med sin jobbakompis och så fick vi putta tillbaka bilen som nu är på lagning. Bilen är tydligen 16 år gammal så det är kanske inte så konstigt? Vi fick låna Svetlanas bil och kom tillslut till simhallen. Allt sådant roligt verkar hända mig, igår krånglade gpsen när jag körde till Jessica, efter halva vägen dog batteriet, som tur väl hade jag laddaren med mig. Vad skulle jag gjort annars? Jag hade ingen aning om vart jag var!

Vi har även påskpysslat lite, vi målade på ägg, tittat på Mulan (den är så bra) och lekte stålmannen. När min jobbdag var slut åkte vi och tränade på gymmet. Jag kommer inte kunna gå imorgon! Denna gången testade jag på att träna på en maskin.

Jag har precis haft en lång pratstund med Brian och Svetlana om allt möjligt. Vi började diskutera om att barnen jämför mycket med dem andra au pairerna som har varit här och jag tycker det börjar bli lite jobbigt och irriterande. Jag tar lätt åt mig för mycket. Samtidigt har jag bara varit här i två veckor.. De sa att barnen har varit jätte positiva så det är antagligen inget illa menat. Så nu mår jag bättre! Vi har även funderat lite på vad jag ska plugga när jag kommer tillbaka till Sverige (om jag kommer tillbaka ;)), vad jag vill jobba med och om jag skulle kunna tänka mig att flytta utomlands.

BILDER

Sandra you will love me. Sofia



Påskpyssel

RSS 2.0