2011-02-27

Ännu en kanonbra dag. Jag åkte till Lisa på förmiddagen för en promenad med tjejerna i detta fina väder. Därefter åkte vi till vårt au pair möte (mitt sista). Vi åt på en japansk restaurang där de lagar maten framför en. Han som lagade kastade också räkor så vi försökte fånga med munnen. Jag lyckades inte.. Efter mötet åkte vi hem till Lisa för att titta på Oscarsgalan och åt dubbel kladdkaka/soppa.

2011-02-26

ATLANTIC CITY
Tillslut kom jag även till Atlantic City! Jag och Lisa har haft en underbar dag vid havet. Vi har gått promenader på stranden, känt på havet, vinkat till europa, promenerat på broadwalken, varit inne på casinos och så har vi shoppat på outleten. Måste dock erkänna att vi mötte många läskiga människor idag (spelmissbrukare?). Dagen får i alla fall 5 stjärnor!

2011-02-25

Kära nån! Jag tittade i min kalender och inser att jag endast har TVÅ VECKOR kvar att jobba! Det är 19 dagar till Gustav kommer, 21 dagar tills jag äntligen ska få se Kalifornien och 33 dagar tills vi ligger och steker på Hawaiis vita stränder. Nu ska jag njuuuta av livet! Det blev en kort jobbdag för mig idag, 40 minuter för att vara exakt. Lisa kom förbi en runda. Vi köpte hem kinamat och åt massa annat onyttigt.. som vanligt. Imorgon drar vi till mini Vegas! I'm excited!

2011-02-24

Godkväll mina kära vänner! Jag har goda och dåliga nyheter. Vi börjar med dem dåliga. Gaga har dött! Min kära gröna lilla bil har gått sönder helt. Jag fick ringa bärgningsbilen så en gubbe kom och plockade upp henne där hon stod mitt ute i ingenstans. Mina goda nyheter är att jag fick tillgång till Svetlanas bil så jag har varit på Exton mall och handlat lite sommarklänningar, 80 kr styck och då var det INTE på rean. Jag kommer sakna USA! Jag svängde också förbi gymmet. Denna gången körde jag kickboxning och så testade jag ett nytt pass F.I.T. Vi sprang runt på gymmet, sprang upp och ner för trapporna och massa annat. Gillade verkligen passet.. synd att jag bara har fram till måndag att träna på YMCA. Jag har också träffat familjens första au pair (från Tyskland) som är här och hälsar på. Jag och Madline umgicks lite på förmiddagen sen passade hon barnen på eftermiddagen så jag har varit ledig. Kvällen spenderade jag med Josefin. Det blev "mean girls 2".
Madline och barnen

2011-02-23

Jag och Andréa blivit riktiga amerikanare. Vi hade varit och handlat lite mat och skulle sedan till TJ maxx som låg sådär 150 meter bort. Vi tog bilen! Det var ju faktiskt riktigt kyligt ute! Annars hade vi ju behövt gå 150 meter dit och sen tillbaka också.. Självklart försöker vi parkera så nära ingången som möjligt. Vi proppat i oss massa brownies, kakor, druckit tea och nu sitter vi och skrattar åt "Miss Congeniality". För övrigt har dagen varit bra. Jag har tränat och jobbat som vanligt.
.
Uppdatering.. hade en känsla av att det skulle bli problem när jag skulle köra hem från Andréa och självklart blev det problem! Bilen började dåna (mer än vanligt). Jag stannade och ringde Svetlana för att berätta att det är något fel. När jag försökte starta bilen igen dog den. Jag hoppade ut ur bilen för jag fick för mig att den skulle sprängas i luften som alla bilar gör på film. Men inget hände, tur var väl det! Eftersom att Brian inte var hemma fick Svetlana ringa till Matt (hennes jobbarkompis) som fick komma och hämta upp mig. Bilen står kvar. Jag är hemma.

2011-02-22

Jahajaa. I fredags hade vi 20 grader och sol, idag på morgonen hade vi fått snö igen och det har varit -7 grader. Här kör vi med snabb omväxling. Barnen började skolan 2 timmar senare och sen passade jag Jordyn fram tills barnen kom hem igen. Jag och J tittade på Harry Potter 3an. Efter att jag såg första filmen med Sasha och Sofia har alla varit som galna här, inte bara Sasha och Sofia utan också Rylee och Jordyn. De lekar Harry Potter hela tiden och pratar brittiskengelska. För övrigt är det snart dags för hemfärd. Jag loggade in på min sida på Cultural Care och såg att min flygbiljett hade kommit. Det komiska är att det blir samma plan som Gustav. Kunde ju inte bli mycket bättre! Så den 11 april lämnar jag USA och är i Sweden den 12 april.

2011-02-21

President's day
Idag är det "president's day"så barnen var lediga från skolan. Jag jobbade bara fram till tolv sen mötte jag upp Andréa på gymmet för att köra ett bodypump pass. Därefter åkte vi till "King of Prussia" för ännu mer shopping. Kvällen avslutades med köttbullar, potatis och sås :)

2011-02-20

Jag jobbade fram till elva på morgonen. Därefter åkte jag, Emilia och Hanna till Philadelphia premium outlets. Shoppade loss vet jag inte om jag gjorde. Jag åkte dit för att hitta ett par converse och en väska. Jag kom hem med en klocka.. Nu har jag varit och hyrt två redboxfilmer och äter mitt svenska godis.

2011-02-19

Nytt äventyr! Har ni sett filmen "a walk to remember"? Idag gjorde vi i alla fall som i filmen - vi stod på two places at once, Delaware/Pennsylvania. På eftermiddagen åkte Brian och Svetlana till Philadelphia för att gå på dejt och övernatta där så jag passar barnen. Vi tittade på fjärde Harry Potter filmen och beställde hem pizza (fick den levererad fram till dörren) LYX! När barnen hade lagt sig kom Lisa och Emilia hit för att hålla mig sällskap. Tack för en trevlig lördag!

2011-02-18

Det är den 18 februari och vi har haft 20 grader och sol. Galet vad vädret ändras fort här! Barnen hade halvdag så vi har spelat fotboll och baseball i trädgården. Efter jobbet tog jag mig en promenad innan jag åkte vidare till TGI Fridays med au pair tjejerna.
Josefin och hennes kompis Ida som var på besök
Emilia, Andréa och Hanna
Jag och Lisa
Jag gick in i en dollar butik och kom ut med en karta på USA och tre luggage tags till mina resväskor

2011-02-17

Solen skiner himlen är blå vad det är skönt att leva då. Humöret är på topp! Vi har haft 15 grader och sol. Vårkänsla - YES! Vid tio tiden befann jag mig på det stora köpcentret "King of Prussia". Oj, vad man kan virra runt där! Kom hem med lite nytt i alla fall. Väl hemma öppnar jag brevlådan och ser det storta gröna paketet som jag har längtat efter. Mamma och pappa hade skickat massa gott så nu blir det fest! Jag blev överlycklig och dansade från brevlådan upp till mitt rum (om någon såg mig fick dem ett gott skratt). När barnen kom hem hade vi picknick på altanen och gjorde läxorna ute i det fina vädret. Nu har jag precis kommit hem ifrån gymmet. Jag körde kickboxning och bodypump. Hade den roligaste ledaren någonsin så jag fick en bra avslutning på denna härliga dag. Ps. Det är min och Sashas namnsdag idag!

2011-02-16

Vi har haft vår idag också!! Fåglarna kvittrar och solen har varit framme hela dagen. Håller tummarna på att vädret håller i sig. Kan inte påstå att min dag har varit så händelserik. Förmiddagen spenderade jag på skype och jag hann med en hel del. På eftermiddagen passade jag Jordyn i några timmar sen blev det läxor och träning med Sasha och Sofia. Efter jobbet åkte jag, Brian och barnen till Wendy's för hamburgare.

2011-02-15

11 månader i USA. 1 månad kvar att jobba. 29 dagar tills Gustav kommer.
Kan börja att berätta att jag har fixat sommarjobb. Nöjd och glad! Jag har haft en bra dag tillsammans med barnen. Vi har gjort läxor, skrattat och skrattat. Sasha och Sofia har fått varsin e-mail adress så idag fick jag mitt första mail från Sasha:
hi sandra!
how are you? No actually how am I? Wait, I already know that. I'm awesome! Don't you think? I love New York City. I love Los Angeles. I love San Francisco. Sasha's out
Ja, vad ska jag säga? - Sasha i ett nötskal..
Efter jobbet mötte jag upp Andréa på starbucks för lite varm choklad och sen hängde vi i min källare. Vi har börjat inse att vi inte har många dagar kvar tillsammans. Klart att vi kommer ses hemma men inte som här..
Bild från vår resa till duck beach i maj förra året

2011-02-14

HAPPY VALENTINE'S DAY!!!
Vi har haft helt underbart väder här idag, 12 grader och sool!!! Jag håller tummarna för att våren kommer snart. Det plingade på dörren tidigare idag när jag var ensam hemma. Jag såg att den var en man som jag inte kände igen och fick upp en tanke i huvudet - han skulle ta allt av värde i huset och döda mig (?). Jag vågade därför inte öppna dörren. Fråga mig inte varför en tjuv eller mördare skulle plinga på dörren.. En stund senare såg jag i alla fall att jag hade fått blommor. Så det var alltså inte en tjuv/mördare utan blombud. Tack så mycket mamma, pappa och Sofie :) Kvällen spenderade jag med Andréa. Det blev en kärleksfilm "dirty dancing", tända ljus och choklad. Det är ju trots allt alla hjärtans dag :)
Jag gav barnen choklad och ett alla hjärtans dag kort
Sasha och Sofia hade fått alla hjärtans dag kort från kompisarna i skolan. Jag skojade med Sofia och frågade om ett kort var från en "ny" beundrare. - Nej, han är min "backup" ifall William skulle göra slut med mig. Har inte du någon backup Sandra? Heeerreeguuud!! Hon är 6 år! Vad jag skrattade :)

2011-02-13

Andréa bjöd på "hotellfrukost" idag på morgonen. Oj, vad gott det var! Det blev yoggi med massa frukt, ägg, juice, tea, rostade bagels med philadelphiaost och sylt. Frukosten får lätt 5 stjärnor! Jag känner mig fortfarande ganska trött och sliten så det blir en lugn kväll med tea, hershey choklad och film :)

2011-02-12

New York New York New Yooooork
Jag och min kära vän Andréa tog bussen in till det stora äpplet på förmiddagen. Det blev långa promenader, shopping, gott skratt, massa mat och annat mums. Efter 11 månader i USA testade jag min första donut, helt OK. Kvällen/natten spenderas hos Andréa i hennes iskalla rum. Det är seriöst under 15 grader här. Jag har på mig mjukisbyxor, t-shirt, tjocktröja, två par strumpor och en filt om mig - jag fryser! Kommer kännas som camping inatt!

2011-02-11

Dagen såg ut som alla andra dagar: gym och jobb. Jag körde ett zumba pass idag. Vilken energi man får. Alla är så glada och det var bara så kul. Det är lite svårt att hänga med i alla steg men jag hittade på lite egna, trött blev jag i alla fall. Nu sitter jag i soffan med Andréa. Vi har precis kommit hem från Ruby's diner, en 40-tals restaurang i Glen Mills. Häftigt!

2011-02-10

Idag har det varit en sån där BRA dag. En sån dag då jag känner att det kommer bli riktigt jobbigt att lämna allt jag har här borta. Jag kanske skulle strunta i att ta med mina kläder hem och istället packa ner mina barn? Min eftermiddag med barnen gick toppen. Alla var på bra humör och läxorna gick bättre än vanligt. Sasha slog ett överlägset rekord i hennes matteläxa vilket vi firade med O'boy. Kvällen spenderades med Lisa :)
Kramkalas
Gaga looken
Världens bästa barn

2011-02-09

Hurra hurra hurra för vår Josefin som fyller 20 år idag. Efter jobbet åkte vi för att fira på McKenzie's. Högtider kan vara lite tufft men vi har varandra :) Tack för ikväll mina vänner!

2011-02-08

Jag har haft en lugn dag med alla barnen. Jordyn frågade mig varför jag aldrig tar bilen till busstoppet när jag ska hämta Sasha och Sofia (busstoppet ligger 100 meter bort). Det värsta är att hon är kanske den 5 personen som frågar mig det. Varför skulle jag ta bilen 100 meter bort när det går lika fort att gå? Ibland är de för roliga här borta.. När vi var klara med barnens läxor satte vi oss allihopa i soffan och läste i våra böcker. En lugn och skön dag helt enkelt :)
Sofia visar vad hon jobbar med i skolan. På bilden spelar jag och Sofia "candy land"

2011-02-07

hallå hallå kära läsare. Ikväll har jag fått äran att göra ett sånt här litet inlägg i underbara Sandras blogg. Hennes dag har vart ganska till det normala-pianolektion med tjejerna sina, som hör måndagar till, och sa löstes alla bank problem-hurray!och som pricken över i:et tog hon gymmet med storm och hade en såndär rikigt skönt lite längre träningspass blandat kondis och styrka. Och ikvall som den fina vannen hon ar förgyllde hon min tillvaro med ett besök. Lite amerikansk tv och svenska smörgåsar, bokad lördagstripp till....trumvirvel..NEW YORK CITY baby! hurra igen för Sandra-tack, du är en så fantastisk vän!
massa KRAM, Andréa

2011-02-06

SUPER BOWL
Min eftermiddag spenderade jag nerbäddad i Lisas säng. Vi hade en slappdag med film och glass. Nu sitter jag nere tillsammans med min värdfamiljen och tittar på football. Idag är det nämligen super bowl. Till kvällsmat blev det köttbullebagauett, grönsaker, nachos, chips och dipp. Det har blivit mycket av det goda i helgen.
Steelers vs Green bay

2011-02-05

Jag rörde inte på fläsket förrens fem på eftermiddagen då Lisa och Hanna kom hem till mig. Vi hade lite försnacks och sedan drog vi oss vidare för födelsedagskalas hemma hos Josefin. Mat, tårta, chips, nötter och pretzels.
Här ser vi våra svenska damar Josefin Hanna och Lisa sen har vi Bec från Australien till höger. Myyyys

2011-02-04

Jag tänker faktiskt ge mig själv vuxenpoäng. Idag har jag, i 6 timmar, krånglat med mitt bankomatkort som helt plötsligt har spärrats. Jag har varit på banken (TVÅ gånger) ringt tusentals samtal och nu är nästan allt löst. Det är så kompliserat så jag kan knappt förklara på svenska, tänk då på engelska?! Min kväll blev i alla fall lyckad. Jag och tjejerna var ute och åt sedan gick vi på bio "the roommate". SE DEN! Det var en skräckis. Jag brukar inte gilla skräckfilmer men den här var faktiskt bra + att det var massa bra skådisar :)


2011-02-03

Testade på balletone ännu en gång. Jag kände mig mest som en klumpig elefant på golvet, man kan inte vara bra på allt. Kvällen spenderade jag på starbucks med Lisa, Josefin och Hanna :)

2011-02-02

Jag kan inte påstå att jag var på mitt bästa humör när jag fick reda på att skolan var inställd IGEN. Jag har bara svårt att förstå varför dem ställer in den hela tiden. Skolan var då aldrig inställd på "min tid" även om det regnade, snöade, åskade.. Jag gjorde mitt bästa för att hålla humöret på topp. Efter jobbet mötte jag upp Andréa på gymmet. Nu sitter vi i soffan och har det KUL KUL KUL!

2011-02-01

Februari.. redan?! Jag har bara 6 veckor kvar att jobba! När vi vaknade var det isbana på gatorna vilket betyder att barnens skola började två timmar senare än vanligt. Senare på dagen passade jag Jordyn och vi tittade på filmen Matilda. Jag älskade den filmen när jag var liten och det gör jag fortfarande. Kvällen får jag tillbringa hemma för det ska tydligen komma en ny storm.
Sasha har lite välgörenhetsprojekt i skolan och skulle samla på sig massa mynt för att hjälpa människor med cancer. Min stora gärning för dagen!
Trillingar
Innan
Efter
Dagens favoritsysselsättning: läsa i min bok och dricka kaffe

2011-01-31

Tänk att en dag kan gå så mycket upp och ner. Min dag har varit bra från och till. Nu ska jag bara slänga mig i soffan och titta på tv. Jag är helt slut i kroppen sen gårdagen och idag.

RSS 2.0