2010-11-29

Det är ny veckan och vi tar nya tag. Jag har haft en riktigt bra dag med barnen. Det gick bra på pianolektionen (kors i taket), vi har gjort läxor och så har vi målat våra naglar julfina. Efter jobbet åkte jag till Starbucks för au pair möte. Inga au pairer dök upp så jag satt bara och pratade med min LCC. Nu blir det en lugn kväll framför tvn. Kan också berätta att jag fick mina biljetter på posten idag. Nu är det nära!
Grannarna har börjat pynta

2010-11-28

Första advent och Svetlanas birthday.

Jag började min dag med att åka till gymmet och därefter en promenad i området. På kvällen vi firade Svetlana med god mat och paj som efterrätt. Av mig fick hon två doft ljus "yankee candle" och en marabou mjölkchoklad.

Jag har svårt att förstå att det faktiskt är första advent. Hemma i Sverige har ni massa snö nu har jag hört och idag när jag tog min promenad såg jag en tjej gå i t-shirt. Men kallare har det absolut blivit. Jag håller tummarna för snö här borta också!
Har pysslat med min scrapbook

2010-11-27

Godkväll! Nu ligger jag nerbäddad i sängen. Det har blivit alldeles för många vänner avsnitt och alldeles för mycket gott i magen. Imorgon blir det gymmet. Jag har inte tränat på en vecka och det märks. Jag och Josefin åkte till Philly för shopping tidigare idag och jag var helt slut efter varje trappa. Ska försöka ge mig på ett nyttigt liv fram tills jag kommer hem till Sverige. Jag har ju klarat mig bra hittills så jag tänker inte rulla hem. När jag kommer hem däremot tänkte jag börja äta godis igen. Jag har inte ätit på två år så jag känner att det är på tiden att börja!

2010-11-26

Idag har det varit "black friday" i USA vilket innebär REA! Vissa affärer öppnade tydligen redan klockan 3 inatt. Själv åkte jag till Exton mall senare på förmiddagen och fick tag i lite julklappar och lite annat till mig själv. Jag hade hört att det skulle vara jätte mycket folk och folk var det men inte mer än det brukar vara när man shoppar i Växjö. Det var i alla fall mysigt att gå runt där. Alla var så trevliga och bjöd på saker, mat och dryck. Jag fick bland annat en redbull när jag gick in i en klädbutik.
.
Senare på eftermiddag/kvällen jobbade jag. Svetlana och Brian skulle ut på dejt. Jag och barnen åt mat från gårdagen och tittade på andra Harry Potter filmen :)

2010-11-25

Idag har vi firat thanksgiving. På förmiddagen satt jag och barnen framför tvn och tittade på Macy's thanksgiving day parade. Det är en parad i New York med stora ballonger, artister, tomten och massa annat. Vid fyra tiden var det middag. Det bjöds på turkey, potatismos, sötpotatis, sås, äppelpaj och massa annat gott. Efter maten tittade vi på "a christmas story". Det kändes som en "vi hade i alla fall tur med vädret" film. Måste också berätta att det snöade idag (glad som ett barn på julafton)!!
Thanksgiving är en dag då man ska vara tacksam. Så, jag är tacksam över:
- att fortfarande ha kvar morfar efter hans stroke
- min underbara familj och mina vänner
- att få vara med om det här äventyret borta i USA

2010-11-24

Barnen har varit lediga idag så vi har haft massa kul för oss. Nu är Lisa här och degar i min soffa. Vi har tittat på vårt favorit program paradise hotel. Det är så trögt så det blir riktigt kul! Imorgon är jag ledig för det är thanksgiving och på tal om det så läste Sofia ur sin bok från skolan där hon berättar om vad hon är tacksam över. Hon hade börjat skriva familj, vänner, sina au pairer sedan hade hon skrivit att hon var tacksam över sin penna, sitt badrum, jaa.. det spårade ur totalt. Vi hade riktigt kul åt det :)
Vår dag

2010-11-23

Det blev en tidig morgon för att köra Andréa till flygplatsen. Barnen kom hem runt 12 tiden idag också. Vi har bakat pepparkakor, lagat tacopaj, börjat titta på första Harry Potter filmen och spelat vårt favorit spel "Uno".
Har precis ätit pepparkaksdeg och druckit glögg, nu väntar sängen.

2010-11-22

Idag har jag inte mått jätte bra. Jag har haft huvudvärk i närmare en vecka nu och jag börjar bli riktigt trött på det. Barnen kom hem från skolan vid 12 idag för det är thanksgiving denna veckan. Vi har pusslat och spelat massa spel. Nu sitter jag hemma hos Andréa, ska sova här inatt för jag ska köra henne till flygplatsen tidigt imorgon. Jag, Andréa och Josefin har lagat god mat och nu blir det film. PS. Om en månad ligger jag och sover i min egna säng. Låter helt overkligt!

2010-11-21

NEW YOOOORK!
Vid halvåtta tog jag, Lisa och Josefin bussen till New York City. Det blev en härlig dag med sol, kyla och sång "let it snow let it snow let it snooooow". Jag hittade också sju julklappar. Det känns bra att vara en bit på vägen!
En apa som klättrade på brooklyn bridge.
Vi gick över till Brooklyn för att äta lunch
Vi fikade på svenska "FIKA"
Tack för idag! GODNATT

2010-11-20

Vid tio tiden tog jag, Lisa och Josefin bilen till Delaware university för att titta på football. Vilken upplevelse! Tyvärr stannade vi inte hela matchen för det var så kyligt men vi såg i alla fall två timmar. Efter matchen åt vi på en italiensk restaurang och nu har Josefin färgat mitt hår :) Imorgon: NEW YORK!!

2010-11-19

Dagarna flyter på. Jag jobbade lite längre idag för Svetlana skulle iväg och Brian är i London. Efter att barnen var klara med sina pianoläxor tog jag med dem ut för att äta. Barnen åt på peace a pizza och jag tog med mig sallad och soppa från cosi. När jag hade jobbat klart umgicks jag lite med Andréa. Det blev en lugn och bra avslutning på dagen.
Barnen räknade sitt Halloweengodis

2010-11-18

Ligger nerbäddad i sängen med en kopp te och vänner. Har haft huvudvärk idag så jag behöver en lugn kväll. Dagen har varit lång. Jag har passat Jordyn och gjort massa läxor med Sasha och Sofia. Jag har också varit duktig och lagat paj till kvällsmat. Muums! Avslutar mitt korta inlägg med en kommentar som jag fick av Sofia. "Sandra, you're the queen of my heart... ehhhm or king".

2010-11-17

LYCKA!
Efter jobbet åkte jag och Lisa till vårt andra hem här borta i USA ----> IKEAAAA!! Vi åt potatismos, köttbullar och brunsås. Vi fick också med oss massa gott hem som GLÖGG och pepparkaksdeg. Vi kunde inte beställa biljetter inför julbordet på IKEA än så vi får åka dit om några dagar igen :)
Bild 1: Jag och underbara småland
Bild 2: Jag försöker likna Mr Weise
Vi var nöjda och glada
Första kanelbullen på 8 månader
Mina fynd. Lägg märket till min snygga väska som jag köpte för 1 dollar, "a taste of Sweden".

2010-11-16

Nu har jag bäddat ner mig i sängen med te och vindruvor. Jag har precis kommit hem från king of prussia tillsammans med Josefin. Mallet var jätte fint pyntat med ljusslingor, kransar, världens största gran, renar som var flera meter höga och självklart en tjock tomte. Jag hittade två fina klänningar och två julstrumpor som man hänger upp. Nöjd och glad. Annars idag har jag inte gjort något speciellt. Jag passade Jordyn tidigare idag sedan fortsatte jag och Sofia med vårt julpyssel på eftermiddagen med massa julmusik på högsta volym. Jag har kommit på att jag passar perfekt i USA just nu vid julen. De börjar i tid och allt är extremt.

2010-11-15

Vid halv åtta på morgonen kom barnen in på mitt rum. Jag skulle jobba en timme på morgonen för Svetlana var tvungen att åka tidigare till jobbet. Vi låg och hade det mysigt i min säng och tittade på massa gamla bilder. Det var nästan så jag inte ville skicka iväg dem till skolan. Sofia föreslog att vi skulle måla röda prickar på kroppen och låtsas ha vattenkoppor. Sasha tyckte att vi skulle hålla febertermometern vid lampan så den skulle bli varm och låtsas ha feber.

 

Idag har det spelats massa julmusik från min dator. Jag har räknat ut att jag åker hem om 36 dagar. Det är inte klokt! Men vad jag längtar :) Jag räknade också ut att jag måste köpa närmare 20 julklappar! Jag kommer vara pank efter julen.

 

Lite nytta har jag gjort idag, bland annat tvättat, tränat och jobbat. Jag och barnen satt och ritade julkort som jag snart tänkte skicka iväg, vi har några kvar bara. Gäller att vara ute i tid :)


2010-11-14

Jag har haft en lugn dag med skype och "vänner". Jag har även städat lite här i mitt lilla rum och hittade en bok som jag fick av Rebecca innan jag åkte till USA, "lilla Sverige boken". Jag hade bestämt mig för att inte läsa den i början av min resa men tyckte det var perfekt idag. Jag skrattade så jag grät! Det var bland annat "dum" fakta som Sverige, det står hur man beteer sig när man är svensk och massa roliga historier.

Du vet att du är svensk om du..
- vet exakt hur mycket sprit du får ta med hem från utlandsresan
- tycker det är pinsamt att vifta med svenska flagan annat än internationella idrottssammanhang
- är trött på att utlänningar inte kan lära sig skilja mellan Sverige och Schweiz
- på allvar tror att svenska idrottsmän är de enda som inte dopar sig
- irriterar dig varje gång de byter utseende på mjölkförpackningen
- väger din resväska på badrumsvågen innan du ger dig av till flygplatsen

- you're annoyed that there's no good translation for the word "lagom"
- you know that it's not true, but you like to believe that there's a massive difference between the taste of "julmust" and "påskmust"
- you love complaining about Sweden when you're there and state that "it's much better in Sweden" when you're abroad
- you die a little inside if you don't get your weekly ration of "mamma scans köttbullar"
- you miss "knäckebröd" abroad but never eat it in Sweden because it's so dry
- you actually have a favorite color of "Ahlgrens bilar" and are pretty militant in your opinion on this point

Eftersom du är svensk tycker du givetvis också att det är lite irriterande med det här engelska meningarna, samtidigt som du anser att du har mycket goda kunskaper i språket, fastän de i själva verket är ytterst måttliga.

Tack för boken! Den gjorde min dag :)
Hittade massa gamla bilder. Jag och syrran för några år sedan
Lika bra att ducka så man inte slår i huvudet

2010-11-13

Det har varit en härlig lördag med strålande sol. På förmiddagen åkte jag till Exton mall för att leta julklappar. Jag kom hem med ett par converse till mig. På eftermiddagen åkte jag, Andréa och Josefin till West Chester collage för att titta när grabbarna spelade basket. Det var som i "one tree hill" (serie nörd, jag vet). West Chester vann, wiihoo. Efter matchen åt vi på en irländsk pub och sedan fortsatte kvällen i min källare.
PS. En månad till Lucia

2010-11-12

FREDAG FREDAG FREDAG
Lisa tillbringade kvällen hemma hos mig. Vi åt upp en HEL paj och en HEL kladdkaka. Vi kommer vara runda och goa när vi återvänder till kära Sverige. Gott var det! Vi tittade på en svensk film, "flickan som lekte med elden". Även denna gången var jag förvirrad när det var engelsk text. Det blev att man läste texten och inte uppfattade svenskan. Efter den filmen behövde vi någon gladare film så vi valde en gammal favorit "sweet home alabama".
Överlyckliga
Tidigare på dagen besökte jag gymmet och tog hand om Sofia i två timmar på eftermiddagen. Sasha var iväg så för en gångs skull så var det väldigt lugnt (Sasha är inte tyst en sekund).

2010-11-11

Redan torsdag, snart är det helg! Jag har precis kommit hem från en promenad här i området. Det var lite kusligt för dem har inga gatlampor som vi har i Sverige så det var kolsvart när jag promenerade. Jag hittade i alla fall hem igen. Jag passade Jordyn idag också så jag har faktiskt haft sex timmars arbete. Känner mig helt slut, njee det gör jag inte men jag har lite huvudvärk så nu tänkte jag bädda ner mig i sängen. Nattinatt

2010-11-10

På morgonen tog jag mig till Exton mall för att börja med min julklappsshopping. Hela mallet var dekorerat med julpynt, tomtar, kransar och ljus, det var bara julmusiken som saknades. Jag fick en del uträttat. Det är skönt att ha kommit en bit på vägen. Det börjar faktiskt närma sig nu, endast 6 veckor kvar!

 

Efter shoppingen tog jag mig till gymmet. När jag kom hem njöt jag av mina favoritprogram på tvn samtidigt som jag lagade pannkakor till barnen som dem skulle få efter skolan.



2010-11-09

Idag har jag haft en BRA dag. Jag har tränat, varit på banken, passat Jordyn och mina barn. Jag lärde Sasha att räkna till tolv på svenska. Hon var riktigt duktig men hade problem med en del uttal som siffran fyra. Det blir antagligen inte lättare när jag säger det med min småländska. Vi båda hade väldigt kul. Tänk hur dagar kan skilja sig från att vara så jobbig som igår till att ha så kul som vi hade tillsammans idag. Men som Sasha säger, vi är ju "syskon" :)
Köpt hem mat från favoritstället Cosi och tittar på vänner. Kan det bli bättre?

2010-11-08

Jag är trött efter en lång helg och självklart gick jag inte och la mig i tid igår kväll heller. Innan jag började jobba tog jag mig en runda till gymmet och efter det låg jag i soffan och vilade framför tvn. Jobbdagen var inte den bästa. Hoppas på bättre imorgon :)
Fick en fråga om hur länge jag kommer vara kvar i USA. Jag kommer åka hem en runda mellan jul och nyår sedan kommer jag hem "på riktigt" i april. Har ni andra frågor så ställ gärna dem. Det är allt kul att ha något nytt att läsa :)

2010-11-07

Nu har jag kommit hem från en toppen helg i Baltimore. Jag och Lisa är klara med våra credits vilket känns skönt. Idag hade jag tre lektioner "behavior management", "interviewing skills" och "american goverment". Jag har lärt mig nya saker, ätit god mat och träffat massa trevlig folk. Det komiska var att jag träffade en som hade gått på Växjö Fria gymnasium, i samma klass som många av mina kompisar hemma i Alvesta. Hur sjukt är inte det?! Världen är liten!

Det har varit en trevlig helg men skönt att komma hem igen :)

2010-11-06

Idag var jag tvungen att stiga upp klockan 4.30 på morgonen för vi skulle åka till weekend kursen i Baltimore. Det tog oss ungefär 1,5 timme denna gången. Jag och Lisa åkte med "tyskLisa" som fick köra till skolan, såå skönt att slippa ta tåg, buss och taxi. Vilka pengar vi sparade nu! Dagen har gått jätte fort. Idag hade jag fyra lektioner, "life skills 2", "Money 101", "Women's health" och "boxing". Nu sitter vi och tittar på SATC 2 men jag och Lisa längtar efter att få gå upp och lägga oss. Måste tillägga att maten är UUUUNNDERBAAAR! Till kvällsmat åt vi potatismos, kött och SÅÅS!!
Godmorgon
Mums!
Ni ser knappt mig men jag står i svarta kläder, längst bak och vinkar
Lisa i ett nötskal! GLASS

2010-11-05

Min dag började jag med att skypa med kära Amanda Ragnarsson. Vi gjorde pannkakor tillsammans. Hon gjorde hemma i Trollhättan och jag här borta i West Chester. Jag är riktigt nöjd med mig själv för jag har aldrig gjort pannkakor tidigare, men jag hade ju en bra lärare. När barnen kom hem från skolan så bjöd jag på dem sista som var kvar. Sasha och Sofia ÄLSKADE mina svenska pannkakor så vi var tvungna att laga ännu fler.
Nu har jag precis kommit hem från en italiensk restaurang med värdfamiljen. Dags att packa klart för imorgon åker jag och Lisa till Baltimore för vår sista weekend course.

2010-11-04

HOOOOCKEYYY!! Efter några timmars jobb åkte jag, Andréa, Jesper (Andréas bror) och Josefin till Philadelphia för att se flyers möta rangers. Ansiktsfärgen, tröjan och kepsen var på och jag hade också gjort en fin skylt. Ska man gå på match så ska man göra det rätt. Detta var ännu en upplevelse! Flyers vann med 4-1. Jag tyckte faktiskt synd om Lundqvist.

Ps. "Skylten" som Jesper håller i har Sofia gjort
- Assååå, jag vet inte riktigt vilka jag ska hålla på??!!!

2010-11-03

Kan inte påstå att jag hade den bästa dagen. Humöret har varit upp och ner och har känt mig uttråkad. Det blev inte bättre när jag märkte att en utav mina nya koftor fortfarande hade på alarmet sedan jag köpte den (jag hade precis duschat och skulle ta på mig min nya tröja). Jag fick hämtade saxen och försökte ta bort alarmet. Jag lyckades inte. Skulle jag tagit i mer hade tröjan gått sönder. Förbannad sätter jag mig i bilen och kör till mallet. Väl framme var jag tvungen att titta så jag faktiskt hade tagit på mig kläder. Det hade jag! Hon i kassan bad om ursäkt och jag tittade surt på henne men jag kunde inte med annat än att säga att det är okej. Nu efter skrattar jag åt att jag blev så sur. Som sagt, humöret har svängt lite idag. Imorgon är det ny dag och nya tag. HEEEJA FLYERS!

2010-10-02

Mina barn var lediga från skolan idag vilket betyder att jag fick jobba heldag, men det gick bättre än förväntat. När jag slutade jobba åkte jag till mallet för jag var tvungen att köpa skor. Jag fick äntligen hem mina uggs men också massa andra kassar. Typsikt!

2010-11-01

Lång dag. Förmiddagen spenderade jag i tvättstugan och på gymmet. Ringde också och sa grattis till min kära farmor som fyller år idag. Hon hade väldigt svårt att förstå hur jag kan ringa henne från America och pappa från Thailand. Skype är en bra uppfinning helt enkelt.
.
På eftermiddagen passade jag little J och sedan hade vi en play date i källaren när mina barn kom hem. Nu väntar mat och massa bra tv program. Det är ju MÅNDAG!

2010-10-31

Idag är det Halloween. Det har jag firat i min säng med paradise hotel och massa snacks. Senare på kvällen följde jag med barnen för lite bus eller godis. Efter sådär 20 hus tröttnade jag och fick istället stå inne och vänta in utklädda barn som vill ha godis. De första som kom var några killar som kanske var runt 12 år. Trick or treat säger dem dystert och sträckte fram sina påsar som dem ville att jag skulle fylla med godis. Kom igen! Men vissa var riktigt utklädda och glada :) Kul att få uppleva Halloween i USA!

Två cowgirls, en vampire och en cheerleader

Trick or treeeaaat!


RSS 2.0