2010-09-29

Hittade ett filmklipp från Kanada som jag tänkte bjuda på!



Inatt drömde jag att jag skulle åka hem till Sverige redan imorgon på semester. Jag blev nästan lite besviken när jag vaknade. Jag såg ju fram emot att få träffa Gustav, min familj och vännerna igen. Men det är mindre än tre månader kvar. Jag satt och tittade igenom lite "gamla" bilder från bland annat midsommar. Det är tre månader sedan! Galet, det känns som igår! Nu har jag massa spännande att se fram emot som Halloween, thanksgiving och december (de har redan börjat sälja julpynd på Macy's). Jag får peppa mig själv lite :)

Vädret har börjat bli kallare. Det ligger runt 20-25 grader och det har varit lite mulet och regn dem senaste dagarna. Det ska bli skönt med höst! Den senaste tiden har jag tagit på mig mer kläder än jag egentligen behöver bara för att jag vill ha höst och så har jag fått gå runt och svettats men jag saknar ju kylan. Tänk att få frysa och komma hem ta på sig en tjocktröja, lägga sig under en filt och dricka en kopp te.

Idag har jag inte jobbat med Sasha och Sofia (dem var hos tandläkaren efter skolan). Jag var över hos Jordyn några timmar på eftermiddagen sedan var min jobbdag över. Jag skickade även in min inlämning och var på gymmet. På kvällen åkte jag, Lisa och Josefin till IKEA för maaaat!

2010-09-28

Godkväll!

Nu sitter jag ännu en gång bänkad framför tvn. Jag har en bra dag idag också. Jag passade Jordyn på dagen och hämtade mina barn vid bussen som vanligt. Vid sex tiden åkte jag till gymmet vilket var jätte skönt. Hej träningsvärk!



Jag fick reda på att mina två paket hade kommit fram till Sverige. Skickade ett Halloween paket till min familj och till familjen Magnusson med bland annat lite fingrar och USAs kända hershey choklad :)


2010-09-27

Min dag har varit BRA. Jag har:
- pluggat
- skypat
- tränat
- varit på banken
- jobbat
Och idag är det måndag så nu är jag bänkad framför tvn.

2010-09-26

Det blev en slapp förmiddag med skype. På eftermiddagen åkte jag och Lisa till King of Prussia för lite shopping. Jag hittade utan GPS. Wihoo. Jag köpte bland annat en höstjacka för 35 dollar och converse för 39 dollar. BILLIGT! Senare på kvällen hade vi LCC möte hos Cassie.

Au pairer

Jag, Cassie och Lisa


2010-09-25

För det första, grattis mormor! :)

För det andra, ååååhhh vad jag är glad att jag åkte hit. Jag ångrar det inte en sekund! Lisa och jag har varit på toppen humör hela dagen och jag vet inte hur många gånger vi har sagt att vi är sååå glada över att vara här i USA och får se sååå mycket!

Lisa hämtade upp mig vid 6.10. Vi tog tåget till Philly och bussen därifrån vidare till New York. Väl framme i NY tog vi tunnelbanan till Central Park och gick igenom HEEEELA parken. Har jag ont i benen och fötterna nu? JA! I Central park mötte vi ett gammalt svenskt par från Halmstad. Både jag och Lisa blev helt överlyckliga. Vi såg såg ut som vi hade vunnit på lotto. Det är så kul att träffa svenska vuxna eftersom vi inte är vana vid det. Efter Central Park åkte vi vidare mot bland annat Soho, Brooklyn Bridge och Times Square. Tur med vädret hade vi också, 30 grader och sol i slutet av september! Det blev en toppen bra dag :)


Norra delen av Central Park

Central Park

Lisa och jag

Underbart fina New York

Paus

Brooklyn Bridge

Hoppar av glädje

Lite gossip girl på grand central station

Jag och Lisa hade dem bästa platserna på vägen hem. Vi var nöjda. Resan kunde inte blivit bättre :)

Fick bland annat med mig två jätte fina tavlor


2010-09-24

3 månader till julafton!

Nu sitter jag nere i källaren och ska precis börja titta på en film. Ikväll har vi firat Sasha som fyller 8 år. Vi har ätit middag och tårta. Smarrigt! Sasha var nöjd med alla sina presenter. 

Jag jobbade inte idag. Istället har jag tagit en promenad, varit på posten och uträttat lite andra ärenden. Sedan måste jag erkänna att jag har varit lat och tittat på the blind side (toppenbra film) och även idol.



2010-09-23

Jag och Andréa sitter nere i min källare. Vi har tittat på Remember me och ätit svenska smörgåsar (smörgåsar med ost, skinka, tomat och gruka). Mums mums!

Min dag har varit bra. Jag passade Jordyn några timmar och sedan jobbade jag som vanligt med Sasha och Sofia. Jag har även bokat bussbiljetter så på lördag drar jag och Lisa till New York över dagen :)


Köpte present till Sasha som fyller 8 år imorgon


2010-09-22

Jag bestämde mig för att ta det lugnt idag och göra det jag kände för vilket slutade med två filmer och en promenad innan jobbet. När jag hade slutat jobba åkte jag direkt till Andréa och vidare till starbucks för att träffa andra au pairer.
Bilder från min promenad. Fortfarande varmt här borta.. när kommer hösten?

2010-09-21

Dagen har varit BRA!

På morgonen åkte jag till starbucks och sedan vidare till Andréa. Det var skönt att göra någon "nytta" under dagen nu när jag inte har tränat.
.
När barnen kom hem blev det ännu en fotbollsmatch i trädgården. Denna gången var det barnen mot mig. Det är kul att vi har hittat något som vi alla tycker är roligt. Det känns som jag har fyra värdbarn istället för två men jag tycker bara det är roligt.
.
Nu sitter Andréa här och vill säga några få ord: kära läsare. nyss har vi frossat i lite glass. yuuum. Sandra sitter nu och bläddrar på tvn för och hitta något sevärt. sist men inte minst. Hon är en av dom bästa! (:
.
Skype fungerar igen! Tur att Brian är haj på datorer.
Jag och Andréa sitter och pluggar
Köpte ett par mysiga skor och en (vad jag skulle kalla) amerikansk tavla

2010-09-20

När jag skulle laga mat idag så började plattan brinna. Varför ska alltid jag vara med om sånt? Jag släckte i alla fall branden med en handduk så det gick bra. Det blev inga skador i köket och jag lever.

När barnen kom hem från skolan spelade vi fotboll med grannarna. Vi var alla helt svettiga efter en timme. Känns skönt att vara helt frisk.
Nu väntar 90210 och gossip girl :)

2010-09-19

Jag mår bättre! Äntligen :)

Sasha har haft födelsedagskalas idag inne i West Chester på "the painted plate". Vi målade och åt tårta. Nu på kvällen har jag suttit och tittat på "ensam mamma söker". Det är nog mitt favorit program med svensk sommar, svensk musik och massa kärlek :)
Birthday party
Födelsedagsbarnet
Resultat

2010-09-18

Sjuk sjuk sjuk. Fortfarande sjuk.

Kände mig pigg idag på dagen. Andréa kom förbi en stund. Vi tog en promenad och en snabbrunda till Starbucks. När jag kom hem var jag helt slut. Inte så pigg som jag trodde. Nu vilar jag framför tvn. NATTINATT
Jag och världens bästa Andréa

2010-09-17

Jag har legat i sängen/soffan hela dagen och tittat på massvis med filmer. Jag har fortfarande feber.. Fast jag känner mig helt okej när jag ligger ner men så fort jag ställer mig upp blir jag alldeles svettig och yr. Så det blir inget med NY imorgon. Hoppas att jag blir frisk till söndag istället.

Nu hade jag bara velat ligga hemma i min egna säng med massa filmer från shejken :)

2010-09-16

Hösten börjar komma och självklart går jag och blir sjuk. Och sjuk vill man ju inte vara på bortaplan.. men just nu håller jag mig till svenska filmer så jag känner mig så gott som hemma.

Jag passade Jordyn en stund på eftermiddagen och hämtade upp mina barn strax innan fyra vid bussen. Sasha och Sofia har varit så snälla mot mig idag när jag inte har varit på topp. Vi spelade spel och Sasha gav mig massage. Lyx!

Nu blir det ännu fler svenska filmer. Jag vill bli frisk för jag har planerat in New York på lördag :)

2010-09-15

6 MÅNADER I USA! Jag kan inte förstå det?! Men jag måste säga att jag är stolt över mig själv :) Tiden har gått så fort! Jag har varit i New York flera gånger, Washington DC, Miami, Key West, Philadelphia, beachen i North Carolina, Kanada osv osv. Detta halvåret väntar Baltimore, Atlantic City, Chicago, L.A, San Francisco, Las Vegas och mycket mycket mer. Jag har saker att se fram emot:)

Jag började min dag med att titta på "Letters from Juliette", har ni inte sett den? Se den! Jag var på bio och såg den för ett tag sedan men nu har den kommit ut på film.

Jag åkte till gymmet för att träna både på maskin och gå på ett pass. När jag kom hem kände jag mig inte så bra. Jag har känt att jag har haft lite ont i halsen tidigare denna veckan men det kändes bra på morgonen så jag tränade.. skulle jag inte gjort. Nu känner jag mig lite sådär, lite förkyld och känner mig tung i kroppen. Hoppas jag mår bättre imorgon.

På kvällen hade vi bestämt att vi skulle åka och "fira" mina 6 månader på Cosi. Jag, Lisa, Andréa och en ny svensk tjej Josefin åkte dit för att äta. Mums, vad jag älskar det stället :)


Fick lite silly bandz av mina barn idag. Det är trenden här i USA, så byter man med varandra. Alla barn går runt med minst hundra stycken på armarna.

2010-09-14

Godkväll gott folk!

Så vad har jag gjort idag? Jag satte på en Beckfilm direkt när jag vaknade. Farligt, jag blir beroende! Jag bestämde mig för att träna på ExerciseTV istället för att åka till gymmet. Jag gick över gatan vid 12 för att passa Jordyn och deras lilla hund, som åt flip flops idag.. Senare på eftermiddagen när mina barn hem från skolan gjorde vi läxorna och hade en kort playdate.

Jag är ännu en gång bänkad framför tvn. Nu: One tree hill.


2010-09-13

Reklam. Nu är jag bänkad framför tvn. Jag missade första halvtimmen för jag jobbade kvällen också men nu är det säsongstart av 90210 och gossip girl.

Jag var på ett styrkepass idag och tränade lite på maskinen. Det kommer nog komma fram lite träningsvärk snart. Gilla!

Hinner inte skriva mer för nu börjar det igen!

2010-09-12

Jag vill börja med att gratta min kära vän Amanda Ragnarsson som fyller 21 år idag :)

Jag har haft en skön helg här i West Chester. Det är jätte kul att åka runt och se en massa nytt men man behöver sådan här helger också när man bara gå och slappar här hemma. På tal om "hemma" så pratade jag och Lisa om vilka datum jag flyger till Sverige och när jag flyger tillbaka till USA. Det lät så hemskt för jag sa - Sen åker jag hem igen den 3 januari. HEM åker jag ju den 21 december! Usch, vad jag fick dåligt samvete.

Jaja.. idag har jag som sagt tagit det lugnt. Jag har tittat på svenska filmer, åkt till mallet en runda och städat mitt rum. Jag behövde rensa i mina lådor och städa i min garderob. Nu känner jag mig riktigt duktig och förtjänar att gå ner och ta en brownie som Brian har bakat. Ska bli smarrit!

Tack och hej leverpastej


Gammal bild från en lunch inne i West Chester tillsammans med Lisa

2010-09-11

11 september

Vid tolvtiden mötte jag Lisa, Andréa och Johanna vid parken. Vi spelade bland annat basket och volleyboll. Det var kul och fint väder hade vi också. Det var lite för varmt kanske men man ska väl inte klaga..

Jag erbjöd mig att jobba idag så B och S kunde gå på en dejt. Jag, barnen och grannarna gick på bio. Vi såg "Nanny McPhee returns", mysigt film :)

Nu ska jag ta det lugnt. Tror Lisa kommer över en stund.

Tack och hej




2010-09-10

Vi har krabbat med min dator heeeela dagen. Man blir lite smått irriterad faktiskt! Men nu tror jag det mesta är löst.

Jag var förbi en runda på gymmet innan jag började jobba. Efter jobbet åt jag ute med min värdfamilj. Greksik mat! Jag valde :) Senare på kvällen kom Andréa, Johanna och Lisa. Vi tittade på "the last song" med ostbricka, glass och te.

Bye bye


2010-09-09

Kort och gott om dagen:

Barnen var lediga från skolan. Vi hade en playdate både på förmiddagen och på eftermiddagen. På kvällen åkte jag och Andréa till gymmet för lite workout. Jag märkte även att min dator hade fått massa virus. Jippie! Brian satt med datorn hela kvällen och försökte få bort det.

2010-09-08

Jag börjar nog bli gammal! Jag är fortfarande helt slut efter helgen.. Åkte och trände lite idag på förmiddagen. På eftermiddagen blev lugn med skype och film innan jag skulle jobba.

Nu kommer snart Andréa hit, vi ska ut och äta.


Bild från Kanada

2010-09-07

Jag är trött! Ikväll ska jag lägga mig tidigt!

Jag passade Jordyn idag mellan 12-15 sedan jobbade jag som vanligt med Sasha och Sofia.

Jag hade fått paket av min familj såg jag idag. Naturgodis, bearnaisesås och 11 filmer om jag inte räknade fel.
Så nu blir det Beck och naturgodis :) GODNATT!


2010-09-06

Sista dagen i Kanada. Jag måste säga att jag gillar Kanada. Det påminner lite om Sverige. Och det var så skönt att äntligen få "frisk luft". Vi lämnade landet tidigt på morgonen för att se Niagarafallen från den amerikanska sidan. Vilket ingen av oss visste om från början. Trevlig överraskning! Den amerikanska sidan var nog häftigare men den kanadensiska sidan hade finare utsikt. Denna gången såg vi "stupet" och vi kom närmare vattenfallen.

Vi åkte vidare mot "Corning museum of glass". Där vi fick se hur man gjorde glas. Vi var inte särskillt positiva men det var bättre än förväntat.

Vi hade lite kaos i bussen på vägen hem. Det var ett par som vägrade betala 18 dollar var till busschaffören och guiden. Jag tyckte så synd om guiden som stod där och bad om att få pengarna. Jag vet inte hur länge dem tjabbade men det var nog närmare en timme. Kvinnan ville betala men mannen vägrade låta henne göra det. Sjukt! Det var inte mycket pengar det handlade om och kostnaden ingick i hela betalningen.

Jag tror vi åkte buss sammanlagt över 12 timmar igår. Vi var framme i New York vid nio på kvällen. Vi slängde oss efter en taxi direkt och kom precis på bussen som skulle till Philadelphia. Vi hade tur hela resan!





2010-09-05

06.00 ringde klockan. En timme senare satt vi på bussen. Idag var det sightseeing i Toronto. Vi åkte förbi något "palament?", var uppe i CN tower och tog en båttur. Runt lunchtid lämnade vi Toronto för att åka mot Niagara falls.

Väl framme åt vi på en restaurang med utsikt över fallen. Det var så fint! Jag är så glad att resan äntligen blev av. Tack ännu en gång Andréa, Lisa och Johanna för att ni ville följa med :) Efter maten tog vi oss en båttur för att komma närmare fallen. Vi blev helt drängta. Senare åt vi på Applebee's och vi tog oss en DRINK! Oj, vad stora vi kände oss. Jag van vid att vi inte får dricka eftersom det är 21 års gränsi USA. På kvällen gick vi ännu en gång för att se Niagarafallen denna gången var det mörkt men dem lyste upp fallen i olika färger. 




2010-09-04

Mot Kanada!

Vid femtiden tog vi en taxi till Queens där vi skulle bli upphämtade utanför Sheraton Hotel. 1,5 timme senare började vår resa mot Kanada. Vi stoppade på vägen för att ta en båttur och se 1000 islands. Det var väl ingen båttur jag skulle ta om det inte ingick i resan men det var fina öar och hus.

Vi fortsatte vår resan och framåt kvällen var vi framme i Toronto. Vi på på kinarestaurang (nästan alla på bussen var kineser även vår guide).

Efter det väntade sängen. Vi var alla heeelt slut!





2010-09-03

Hejsan hoppsan!

Barnen var lediga idag vilket betyder heldag för mig. Det var väl kanske inte den bästa dagen på jobbet men alla dagar kan inte vara bra.

Vid sjutiden kom Lisa, Andréa och Johanna hit. Vi tog tåget från Malvern till Philadelphia och sedan en buss från Philadelphia till New York. Jag trodde att jag skulle vara helt slut men jag var nog nästan piggast där ett tag. Väl framme i New York så tog vi oss en promenad för att hitta någonstans att spendera natten. Vi gick först in på ett hotell och satte oss men bestämde ganska fort för att gå vidare. Så från tolvtiden till fem på morgonen höll vi oss runt time square. Vi var inne på en pizzeria i någon timme men största tiden var vi ute.




2010-09-02

Idag var det första gången jag passade Jordyn. Hon kom med bussen vid 12.15 och innan dess tog jag ut hunden och gav henne mat. Jag och Jordyn ritade, målade naglarna och var ute med hunden. Vid 15.30 kom Amber och jag fick en kvarts ledig innan jag skulle hämta upp mina barn vid bussen.

Nu är Lisa här. Vi tittar på "Nyckeln till frihet" och äter glass.

Imorgon kväll åker vi till NY och får spendera natten på gatan. På lördag går vår buss mot Kanada klockan sju på morgonen.



2010-09-01

SEPTEMBER!

- tränat
- solat
- packat
- jobbat 16-18.30
- starbucks en snabbrunda
- bokat bussbiljetter, Philadelphia - New York

2010-08-31

Jag steg upp i tid idag för jag tänkte ta och träna på morgonen. Jag hade bestämt mig för att dansa Zumba klockan 9.20. Självklart var den inställd så jag fick gå på ett styrkepass istället. Kände att det var lite jobbigt för min otroliga träningsvärk men det gick bra.

Jag hämtade upp barnen vid busshållsplatsen vid fyra. När jag slutade vid halvsju åkte jag direkt till gymmet igen för att möta upp Andréa. Efter ännu ett träningspass åkte vi hem till mig med mat och nu är jag på strååålande humör för.. vi bokade en resa till Kanada!!! På lördag tar jag, Andréa, Lisa och Johanna en busstur från NY som går bland annat till Niagara fallen och Toronto. Jippie! Jag är så glad att det äntligen blir av :)


RSS 2.0