2010-03-30

Kort sammanfattning av dagen:
Idag har det varit en lååång dag. Barnen har ändrat humör fram och tillbaka hela dagen, griniga och sedan fulla av energi. Hoppas på fint väder så dem kan springa runt huset och bli av med all överenergi :P

Efter min lång jobb dag åkte jag till Jessica. Vi åt mat men lyxade även till det med popcorn och kokoskakor, mums! Vi såg en ny film med Sandra Bullock som vi hyrde på tvn, The blind side. Filmen var bra, men hann inte se klart hela.

Nu är det bokat och klart, den 7 juli kommer hela familjen och Gustav för att hälsa på mig i USA:D Och den 12 juli åker vi till Miami! Jag längtar!


2010-03-29

Nu är det två veckor sedan jag lämnade Sverige. Ska jag vara ärlig känns det som jag har varit här i över en månad. Det har hänt mycket och jag har sett så mycket nytt.

IDAG
- 6.30 vaknade jag av klockan och skulle prata med Gustav innan han skulle iväg och jobba
- 8.30 vaknar jag av klockan igen och det var dags att börja jobba
Vi har lekt alla möjliga lekar idag, övat på pianoläxor, tittat på Hanna Montana och spelat Wii (jag har inte gjort några framsteg än)
- 18.50 dansat zumba
NU - The Hills, sen sängen!


Sasha frågade mig om jag och Gustav ska gifta oss när jag kommer hem till Sverige. Hon är lite orolig att Gustav kommer att gifta sig med Cissi istället, för att hon har sett detta kortet på dem två.


Gjord av Sandra Nilsson. Fågelbo och fågel


Sash och Sandra


Sandra Teddy och Sasha


Sash och Sofia

Vi bestämde oss för att ha Sandrastil idag, randigt, tights och hästsvans.

2010-03-28

Nu har ni där hemma bytt till sommartid vilket jag tycker ställer till det ganska mycket för mig. Gillar inte detta alls! Idag har jag varit ledig så hela förmiddagen tillbringade jag med att prata på skype.

Vid två tiden åkte jag till Exton square mall, det närmaste köpcentrumet från mig. Jag har lite saker som jag behöver köpa så tänkte passa på när jag väl är ledig. Självklart hittade jag inget jag skulle ha utan köpte bland annat en ny box, The Hills säsong 5. Har man alla andra säsonger så måste man ju fortsätta köpa, eller?

Vid fem tiden åkte jag ännu en gång till Exton square mall för att möta upp Jessica, en svensk tjej som bor ungefär 20 minuter från mig. Det var så skönt att få prata svenska! Jag känner mig så positiv nu. Jag kom hit för lite mer än en vecka sedan och kände ingen. Nu har jag ändå träffa ganska många tjejer här i området. Alla har varit från andra länder, vilket också är positvt men det var skönt att hitta någon från Sverige. Nu har jag fått ny energi!

Om det är något ni undrar så får ni gärna fråga:)


2010-03-27

Dagen har varit fullspäckad, det gillar jag! Då hinner jag nämligen inte med att ha någon hemlängtan. På morgonen pratade jag med Cissi och Gustav tills det var dags att fixa i ordning sig till min LCC skulle komma. Jag, mina värdföräldrar och LCC pratade om hur det har gått så här långt men också saker jag behöver tänka på under mitt år i USA, som att köra bil, alkohol och studier.

Direkt efter mötet åkte jag och Svetlana till IKEA som ligger ungefär 30 minuter här ifrån. Det första jag sa när vi kom in var, NU KÄNNER JAG MIG HEMMA! Allt såg ut som vanligt. Vi åt köttbullar, potatismos och sås. Här har dem inte vanlig kokt potatis av någon konsig anledning. Men det var gott ändå :) Det fanns prinsesstårta och Svetlana såg vad glad jag blev, så vi tog varsin bit. Jag fick 50 dollar som jag kunde köpa saker till rummet eftersom det inte finns mycket mer än sängen och byrån. Jag köpte lite ljus, en stor ram där det får plats 15 kort, blommor, en vas, galgar och ett par tofflor. När vi var klara med shoppingen gick vi till matavdelningen. Jag packade på mig köttbullar, knäckebröd, Kalles kaviar, kaffe och lite annat, men det bästa av allt var att jag hittade RÅÅN! :D Jag blev överlycklig!



Resultat:


2010-03-26

Ikväll har vi varit ute och ätit. Därefter åkte vi och köpte ny mobil till mig eftersom att min gamla gick sönder igår. Det blev en Sony Ericsson :) Det visade sig att alla ungdommar hänger inne på köpcentrum på kvällarna. Det var ungdommar från kanske 13 år och uppåt. Brian och Svetlana berättade att föräldrarna brukar släpper av dem där när dem ska ut och äta middag och hämtar dem efter. Tjejerna hade uringade linnen, korta kjolar eller shorts och uggs. Några killar stod i en ring och en dansade till hip hop musik och byttes vid att stå i mitten, precis som på film.

Det är kul att se vad som stämmer av det man har hört om amerikanarna och USA.
Jag tycker det är kul att se skillnader från olika länder. Bara en sån sak som att många har skor på sig inom hus i USA, i Sverige tar vi av oss skorna inne medan i Thailand tar man av skorna utanför huset.

Nu sitter jag och kollar Twilight för 10 gången. Jag tänkte snart gå och lägga mig. Jag har blivit lite förkyld så där har vi nog förklaringen till varför jag är så trött hela tiden.


2010-03-26

Igår kväll åkte jag till Starbucks för att träffa dem andra au pairerna i området. Det blev en riktig lyckad kväll.
Än så länge har denna dagen varit bra. Sofia har varit lite arg på mig ibland för att jag inte alltid gör som hon säger, men det går över ganska fort. Jag går inte med på saker som att hon hoppas i min säng eller att jag ska bära hennes väska till bussen..

Julia och jag har varit och shoppat lite nu medan barnen har varit i skolan. Jag hittade tre linnen :) Ikväll vi åker och köpa ny mobil till mig för den gamla är sönder. Efter det ska jag bara ta det lugnt, kanske kolla på någon film. Jag har varit så trött den senaste tiden så det är bäst att jag går och lägger mig i tid. I morgon kommer Cassie hit, min LCC, hon ska kolla så att allt går bra. Sedan ska nog jag och Svetlana åka till IKEA för att äta lunch :D Mums!


Jag och Sofia är på båten. Sash står till vänster om palmen och dansar


Sofia har tagit över 100 kort som hon tycker att mina föräldrar borde se, här kommer några








2010-03-25

Idag har jag bara jobbat förmiddagen för nu på eftermiddagen ska barnen till tandläkaren. Jag och Sofia lekte som vanligt i källaren på morgonen. Städerskan kom idag och vi hörde henne när vi lekte. Vi började prata om att det kanske spökar i huset och vi själva började göra skämmande ljud. Det slutade med att vi skrämde upp varandra så vi sprang upp från källaren och gick inte ner igen!

När jag hade lämnat Sofia vid bussen så gjorde jag ännu ett försök med bilen och denna gången lyckades jag. Jag är så stolt över mig själv att jag hittade gymmet med hjälp av en karta. Och jag körde bara fel en gång, fick fråga en gammal tant om hjälp och tillslut lyckades jag hitta rätt.

Väl inne på gymmet skulle jag gå upp i aerobic salen där jag skulle gå på Zumba. Jag var lite tidig men tänkte att jag går in och väntar inne i salen. Precis när jag har öppnat dörren och går in går något larm. Jag blev livrädd och gick ut därifrån. Det började tjuta i hela huset och alla fick springa ut på parkeringen. Jag kände mig uttittad och trodde att det var jag som hade satt igång larmet genom att gå in en kvart för tidigt. Jag tyckte det lät lite konstigt men det kändes som att alla tittade på mig. Det visade sig vara brandlarmet men det var falskt.

Zumban var otroligt rolig! Det var jag och en till som var ny. Ledaren visade oss lite steg innan vi började för att vi skulle hänga med senare. Zumba är något jag absolut kan tänka mig att testa på där igen.

När jag kom hem gick jag samma promenad som igår och tittade på alla fina "dockhus".

Svar på frågor:
I mitt rum har jag inte sådana galgar som tur väl är :)
Påsarna funderade jag också på när vi skulle åka och handla, men nej dem hade "vanliga" påsar som vi har hemma och inte papp-påsar utan handtag :)


2010-03-24 Bilder


En bild på Bo och Nasse som barnen ville att jag skulle ta till Sofie och dem undrar varför man skriver på ett gosedjur? :P


Sash blundade på varje kort och sa att detta är enda sättet att hålla ögonen öppna på bild


Fick denna teckningen av Sasha igår:
Germans are fun, russains are good, americans are cool and so are you. Love Sasha

2010-03-24

Idag har jag tvättat, städat, tittat på vänner och varit ute på promenad under min lediga tid. Från början var det tänkt att jag skulle åka till gymmet efter att jag hade lämnat Sofia. När jag sätter mig i bilen startar den inte utan börjar tjuta. Jag gav det några försök men gav snabbt upp. Det blev lite pinsamt när bilen lät så. I stället tog jag mig en promenad runt området. Området är ganska stort så det tog 20 minuter och då gick jag ändå fort. Var helt slut när jag kom hem eftersom att vägarna är upp och ner, upp och ner hela tiden.




Sista bilden är på huset och det är min bil som står på gatan :)

Kul med lite frågor, här kommer svaren:
Tjejerna fyller 6 och 8 i år
Jag hade tre matchningar innan jag hittade min familj, men jag pratade bara med en av familjerna
Jag åker med Cultural Care

2010-03-23

Första dagen har gått bra. Vi har precis gått igenom hur tvätten och diskmaskinen fungerar. Jag behöver verkligen börja tvätta mina kläder. Nu sitter jag nere i källaren och kollar på en romantisk komedi. De visade mig hur tvn fungerar och här i USA är man för lat för att hyra film så dem har massa filmer och serier man kan välja att se på tvn istället. Jag vet att det finns i Sverige också men här finns det inga butiker där du kan hyra film. Jag med min beslutångest när det gäller sånt satt nog i 20 minuter innan jag kunde bestämma mig för vilken film jag skulle se. Det är lite läskigt att sitta nere i källaren själv, men jag har alla lampor tända för säkerhetsskull! :)


Imorgon blir det att jobba, tvätta och städa, kanske hinner med att träna också. Jag hoppas på bättre väder imorgon så jag kan ta mig en promenad också. Jag saknar mina promenader!


2010-03-23 Mitt rum




2010-03-22

Idag var det min första jobbdag. Svetlana hade tagit ledigt från jobbet för att visa hur en dag ser ut. Som det ser ut nu ska jag jobba från 8.20 till 12.30 sedan 15.45 till sex tiden. Sasha åker till skolan vid halv nio medan Sofia är hemma till halv ett.

När barnen var i skolan passade jag och Svetlana på att fixat ett gymkort till mig och därefter åkte vi till ett annat köpcenter. Jag köpte mig ett gult linne till våren. Familjen har kommenterat att jag äger mycket svarta kläder så jag köpte mig ett färgat linne för en gångs skull.

Ikväll var jag och Julia ute och åt middag, efter det blev det bio. Vi såg filmen Bounty hunter, lyckat förutom att ett gammalt par satt och pratade under hela filmen..


Sofia och jag byggde en stad


2010-03-21

Har precis kommit hem från bowlingen. Det var jätte trevligt och kul att träffa andra au pairer. Alla var glada och framåt så det kunde inte bli bättre. Tyvärr var det ingen från Sverige, men fick öva på min engelska vilket är positivt! Jag förlorade nog första omgången men vann andra. Jag hade väl tur för en gångs skull :)
Cassie min LCC plockade upp mig innan bowlingen eftersom att jag inte hittar så bra här än och sedan körde Eva från Tyskland hem mig. Hon hade GPS så vi skulle kunna hitta tillbaka till mig, ibland försvann signalen så vi körde vilse lite men hittade tillslut rätt. Jag är super nöjd med dagen. Imorgon ska jag, som det ser ut nu, ut och äta och senare kanske gå på bio med en tysk tjej som heter Julia.




Valentina Sandra Julia Eva


2010-03-21

Igår blev det en hel del skype, pratade med familjen, Amanda, Cissi och Gustav. Skönt att skype fungerar så bra :)

Till frukost har vi gått igenom regler om vad barnen får och inte får göra men även massa andra saker. Jag tror vi satt och pratade i två timmar. Vi har varit ute hela förmiddagen, det är fint väder precis som igår. Jag tror att det ska regna imorgon så bäst att passa på medans man kan.

Barnen har livlig fantasi, vilket är bra :) Vi har precis lekt att jag var drottning, Gustav var kung (men kungen är förtillfället iväg och reser), Sofia och Sasha var prinsessor. Prinsessan Sofia föddes idag och Sasha är en rockstjärna som åker limosin.


2010-03-20

Även idag har vi underbart väder, ligger nog runt 20 grader. Man behövde inte ha någon jacka och jag hade till och med flippfloppskor på mig. Jag är nöjd :) Jag startade morgonen med att prata med familjen där hemma. Tur att det finns skype! Ikväll blir det att prata med Gustav :D

Vi har spenderat hela dagen ute. Barnen tog på sig sina Sverige tröjor, Sverige armband och jag tog på mig mina för att sedan spela fotboll i trädgården. Vi åkte in till stan i West Chester för lunch, jag tog en greksallad och den var nästan lika god som salladen igår :) Jag och Svetlana har gått och storhandlat inför veckan och nu ska vi fixa i ordning för ikväll när vi ska grilla :D Det känns härligt att våren är här. Jag vet dock att det kommer bli lite sämre väder nästa vecka, så vi får passa på att njuta nu :)

Imorgon ska vi ha "möte" med andra au pairer i området, vi ska bowla och äta pizza. Det ska bli kul att träffa andra au pairer i närheten av mig, inga svenskar förtillfället, däremot många tyskar har jag hört!

Lite bilder från dagen


Sofia Sandra Sasha


Sasha och Sofia


2010-03-19 NYC BILDER


Jag Elin Elise och Caroline


Bild från bussen


Jag äter cheesecake



Här stod World Trade Center


Underbart!


Frihetsgudinnan


Sandra i NYC


Uppe på Top Of The Rock


Alla från Sverige


Times Square

2010-03-19 - BILDER


Från flygplatsen i Frankfurt


Skolan


I klassrummet, Rebecca, Rikke, Mickaela, jag, Elin och Elise


Jag visade upp min kreativa sida på lektionen


Present från min värdfamilj


Jag shoppade lite Cultural Care saker som kan vara bra att ha

2010-03-19

En liten sammanfattning om dagen:

Idag åkte vi från skolan i New York till våran värdfamilj. Det var sorligt att lämna alla på skolan :/ Vi åkte i små minibussar och resan tog ungefär fyra timmar med tanke på att vi fick stanna för att släppa av en annan tjej och även för mat och toalettbesök. 

Min värdpappa Brian mötte upp mig vi ett köpcenter. Huset är jätte fint, inte så stort som man tänker att alla hus ska vara här men jätte mysigt. Jag fick äntligen packa upp mina väskor, vilket jag verkligen hade sett fram emot. Jag hälsade på Katya (den au pairen dem har haft detta året som varit) hon var jätte gullig men hon är nog sämre än mig på engelska. Hon pratar ganska mycket ryska med min värdmamma Svetlana så det är inte så konstigt kanske. Svetlana kom hem lite senare på dagen och vi skulle hämta Sasha och Sofia vid bussen. De var blyga till en början men det ändrades fort! Vi var ute och åt nu på kvällen, jag tog en ceasar sallad, muuums! När vi kom hem spelade jag lite Wii med barnen, vilket gick sådär för mig.

Svetlana och Brian älskade presenten dem fick av mig från Kosta Boda. Barnen fick även sina presenter, dem har redan bestämt att dem ska ha på sig sina Sverigetröjor imorgon och att dem ska spela fotboll.

Sasha och Sofia hade pyntat min dörr

 


2010-03-18

Dagarna är långa och fullspäckade med saker att göra

8.15-10.00 - föreläsning
10.30-12.30 - redovisning
12.30 - New York City!

Har precis kommit hem från New York. Och jag måste säga precis som alla andra - JAG ÄLSKAR STADEN! Det var så häftigt att få se alla byggnader, frihetsgudinnan, ALLT! Vi har haft en toppen bra dag med perfekt väder i en storstad, strååålande sol och man behövde ingen jacka :) Vi har åkt buss, vi har åkt båt och vi har promenerat. Jag är helt slut!

Imorgon bär det av till familjen. Jag har faktiskt inte hunnit tänka så mycket på det. Vi har haft det kanon bra här och jag som inte såg fram emot att komma till skolan. Det ska bli jätte spännande att komma till familjen men det ska bli sorligt att säga hejdå till alla här.


2010-03-17

Idag har vi haft lektioner hela dagen igen. Vi har pratat om att vi ska vara en förebild för våra barn vi ska ta hand om och började även med ett grupparbete som ska redovisas imorgon. Jag jobbar tillsammans med en tjej från Sverige, Elin och en tjej från Danmark, Rikke. Vi blev uppdelade beroende på hur gamla barnen är, så vårt arbete handlar om barn mellan 7 och 8 år. Efter middagen kom en polisman och föreläste. Jag minns inte senast jag skrattade så mycket. Jag fick till och med ont i magen och i kinderna :) Så det blev en bra avslutning på dagen.

Imorgon blir det New York City! Yäääy


2010-03-16


Jag ställde klockan på sju, vi skulle ha frukost mellan 7 och 8. Lite tidigt tycker jag. Vid 8.15 började våra lektioner och slutade vid 18. Vi blev uppdelade i tre olika klasser, beroende på vart man skulle på i USA sen. Jag kom med tre andra svenska tjejer.
Det var långa undervisningar om ganska självklara saker och även en hel del redovisningar. Tur att läraren är så grymt rolig!

Tiden går fort här. Det är saker att göra hela tiden och sen när man kommer hem är man helt slut. Man har helt enkelt inte tid för att längta hem. Jag börjar oroa mig för när jag kommer till familjen att jag får mer ledig tid och jag börjar tänka och längta efter nära och kära där hemma. Jag får helt enkelt hålla igång hela tiden.

Annars är allt bra här, maten är sådär, rummet fungerar, men duscharna är inte okej! Jag skulle duscha idag och jag hade gått och frusit hela dagen så jag ängtade efter att få ta denna duschen. När jag kommer in visar det sig att varmvattnet inte fungerar, SJÄLVKLART! Jag fick duscha iskallt! Då blir man lite irriterad faktiskt.
Idag fick jag present från min värdfamilj. Jag får lägga ut bilder senare för det fungerar inte här.
Nu ska jag lägga mig, jag är dödstrött! Godnatt :)


2010-03-15 FORTSÄTTNING 2


Jag sov som en stock genom den nästan nio timmars flygresa. Väl framme på flygplatsen fick vi stå i kö i över en timme för att visa upp alla papper och visum. Så väskorna väntade på bandet när vi var klara. Bussresan från flygplatsen till skolan tog en timme. Jag försökte hålla mig vaken för att se mig omkring men jag orkade inte länge.

Jag fick en nyckel till ett rum och jag visste att jag skulle få bo med någon från ett annat land. När jag öppnade dörren låg det en tjej där inne och sov och stackaren blev livrädd när hon hörde mig och skrek till. Tjejen var från Colombia. Jag försöker prata engelska med henne men hon förstår knappt någonting, lite jobbigt.


2010-03-15 fortsättning

Framme i Deutschland!

Just nu sitter jag på ett café, dricker lite kaffe, äter en kyckling panini och lyssnar på låtarna från melodifestivalen. Jag känner mig som Blondinbella här med min laptop.  Jag blev lite förvirrad när jag skulle beställa. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle prata på engelska eller om jag skulle prova min tyska. Självklart hade jag inte bestämt vilket språk det skulle bli när hon frågade mig vad jag ville ha, så det blev en blandning. Hon tittade frågade på mig och skrattade. Kul att man kan göra någon glad :) Eine Chicken panini mit black coffee.

Flygresan mellan Köpenhamn och Frankfurt gick kanon bra. Jag är förvånad att jag inte är nervös överhuvudtaget. På planet tog jag fram min bok ”Emma, Mias dotter” en av alla dessa fortsättningar på Gömda. Jag tror jag läste tre sidor sen orkade jag inte hålla ögonen öppna. Jag sov igenom 1,5 timmes flygresa och missade till och med landningen. Så går det när man har fått fyra timmars sömn.

Än så länge är jag ensam här, det är 3.5 timme kvar till flyget går. Nu väntar jag på några tjejer som har åkt från Arlanda. Det visade sig att jag och en av dessa tjejer har jag gått på samma gymnasieskola. Världen är liten!


2010-03-15

Nu är det dags, efter nio års väntade på detta äventyr. Nu sitter jag här på flygplatsen i Köpenhamn och funderar på bästa sättet att ta sig här ifrån. Kanske bryta benet (då kan jag inte åka iväg för jag kan inte gå och kan därför inte jobba) eller kanske rymma.. Jag är inte nervös, jag funderar bara på hur jag ska klara av att vara ifrån min lille Gustav. Jag tänker inte ge upp! Om fyra månader träffas vi igen :)

Allt har gått bra än så länge. Bil och tågresan gick som förväntat. Jag kände mig ledsen och tom. När vi väl kom till Svågertorp räknade jag ner minuterna och tillslut sa Gustav, nu kommer tåget. För ett ögonblick trodde jag att hjärtat skulle gå sönder. Denna mardröm som jag har haft i veckors tid var nu här och jag skulle bli tvungen att gå på tåget och säga hejdå till Gustav. Med rinnande tårar och tre resväskor åkte jag själv vidare mot Kastrup.

Nu känns allt lite bättre, jag tog upp min lilla anteckningsbok där jag har skrivit ner alla anledningar till varför jag åker iväg. Det kan vara bra för sådana tillfällen som just nu, när jag undrar hur jag egentligen tänker. Jag är på bättre humör nu och för stunden känns det riktigt bra att äntligen vara på väg mot USA.

Nu vidare mot Frankfurt! Se om jag minns någon tyska.


2010-03-14


Sista dagen i Sverige, imorgon bär det av mot NY!!!

2010-03-10


 


Vi var i Strömbergshyttan i helgen och köpte en present till mina värdföräldrar, ännu en sak avklarad.
 

5 dagar kvar

2010-03-09


Att fixa tills måndag

Kopiera:
-internationella körkortet
 passet
 visumet
 DS-2019

Växla pengar
Fylla på pengar på skype
Packa klart
Köpa strumpor
Köpa en till adapter
Läsa klart prepare for your year
Läsa klart Pre-departure Workbook

Läsa klart Au Pair Handbook

 


2010-03-05


Mitt mästerverk



Idag är det bara 10 dagar kvar!


2010-03-03

Bloggen är äntligen fixad! Tack så mycket Rebecca :)

Idag har jag börjat packa ner lite i väskorna för att se hur mycket jag kan få med mig till USA och som det ser ut nu så ligger jag bra till. Men jag är långt ifrån klar!



2010-03-01


Idag är det två veckor tills jag sätter mig på tåget mot Köpenhamn. Två veckor tills jag går på planet som ska ta mig bort till staterna. Drömmen som jag har haft sedan jag var elva år är nu bara två veckor ifrån mig. Och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Packningen går framåt. Idag ska jag förbi apoteket och köpa Ipren, nässpray, laktostabletter och allt annat nödvändigt jag kan komma på.  Jag har också ansökt efter mitt internationella körkort, det som är kvar är egentligen att köpa presenten till mina värdföräldrar.


Till alla mina vänner som vill ha bättre kontakt med mig än msn och facebook så rekommenderar jag skype. Det är gratis :) Så se till att fixa mikrofon nu!


RSS 2.0