2010-10-30

På eftermiddagen tog jag och Lisa tåget till Philadelphia för lite shopping.
Kvällen tillbringades hos Lisa med film och glass. Lisa berättade för mig hur hennes pojkvän hade sett en orm gå över gatan i Australien. Jag (som var ganska trött) skrattade så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, fick en riktigt rolig bild i huvudet.
Har haft en toppen dag :)

2010-10-30

Efter jobbet hade vi "Halloween parad" här i området. Vi hade någon liknande parad runt 4th of July. Det var en brandbil som sakta körde i området och alla utklädda barn cyklade/gick efter. Vi stannade efter att ha promenerat genom halva området och där bjöds det på fika.
Senare på kvällen kom Lisa hit. Vi åt mat från China King, åt smarrig glass och tittade på "sex and the city 2". Myspys!

2010-10-28

Känns konstigt att vi snart är inne på november månad och idag har vi 22 grader och sol. Men löven ligger som ett täcke över gräsmattan så höst är det allt. Hoppas på lite kyligare väder till helgen när vi har planerat in Philadelphia och så är det Halloween.


Idag på morgonen tog jag mig till gymmet och var helt slut i kroppen när jag kom hem, men det är så det ska vara. Efter träningen kände jag att jag förtjänade något gott så jag satte mig med en kopp te och tittade på en utav mina favorit kanaler, "soapnet". Jag och Lisa satt på var sitt håll och diskuterade över skype om våra serier som vi satt och tittade på. Sååå lata.. vilket liv vi har här borta.

Min dag med barnen kan jag inte påstå var det bästa. Jag jobbade i två timmar och vi hann sammanlagt ha 3 "timeouter".. Hoppas på en bättre dag imorgon :)

Nu har jag precis sagt hejdå till Andréa, fick ge henne en extra kram nu för jag inte kommer få se henne på så länge. Hennes bror kommer hit och jag är så avundsjuk att hon ska få besök!!


Testade en pjyamas på target med fina pingviner på


2010-10-27

Idag åkte jag, Lisa och hennes värdbarn till longwood gardens. Jag har varit där en gång tidigare med min värdfamilj. Det är ett populärt ställe att åka till, massa stora trädgårdar, både inne och utomhus. Senare på dagen har jag jobbat och nu har jag precis kommit hem från gymmet. Trevlig kväll!

2010-10-26

Det gick bra att jobba idag. Visade hockeyn katalogen för barnen tidigare idag. Sasha hittade en målvakt som hon ville gifta sig med och Sofia hittade en av dem yngre killarna i Alvestas a-laget. Roliga små barn. Jag har sagt att först måste dem lära sig svenska. Just nu kan dem bara ord som: ja, nej, ibland, puss, kram och prinsessa.
.
Nu har jag precis kommit hem från Andréa. Vi har tittat på one tree hill och ätit svenska smörgåsar. MUMS!
Tog en promenad idag på morgonen för att titta på husen som är dekorerade inför Halloween
Jag och Jordyn "lagade" pizza. Finns halvfärdiga i ett paket där man själv får lägga på bland annat ost och tomatsås.

2010-10-25

Jag har haft en riktig slapp dag med vänner, träning, vänner, vänner, jobba och ikväll går det en massa bra på tv. Jag har för mycket fritid och jag har blivit lat.
Hösten här borta är helt underbart fin. Det är fortfarande runt 15-20 grader och än så länge inget regn (peppar peppar).

2010-10-24

Nu sitter jag här i sängen med världens gravid mage. Jag har precis varit och ätit på applebee's med massa andra au pairer. Jag tog en rätt med pasta och kyckling. Tror ni inte portionen kommer in med 5 liter mjölk och massa ost. Perfekt för min mage, den trivs inte lika bra i USA som jag gör.
Blev klar med plugget!

2010-10-23

Var ska jag börja? Kan först och främst berätta vad som hände igår kväll.. klantiga som vi är. Efter några timmar ute märker jag att mina sköna, varma skor som jag har på mig är innetofflor?!! Hur dum är inte jag som inte har märkt något innan. Och så har vi Andréa, hon trillade ner för sin trappa igår när jag skulle åka hem på kvällen med en kökskniv i handen! Kunde slutat illa det där.

 

Idag fick jag post från Gustav med bland annat Alvestas hockey katalog och på tal om hockey så var jag och såg min första NHL match idag. Jag åkte till Concord mall där Elin hämtade upp mig. Vi åt lite svenskt på IKEA innan vi åkte vidare till arenan i Philly. Vilken upplevelse! Jag måste ha något att skryta om till min familj som för tillfället befinner sig i Thailand. Inte alla som får ”give me fivea” med alla Torontospelare i NHL. Jag och Elin ställde oss så långt fram vi kunde för att kunna ta bra bilder när spelarna åkte ut på isen. Det var jag, Elin och alla småkillar. Vi märkte att det var tre svenskar som spelade i Toronto, så det var kul. Jag höll ju självklart på Philadelphia Flyers men jag sa att gör någon svensk mål så gör det ingenting. Det första jag säger när matchen börjar: Ååhhh kolla! Svensken har bollen!!!  Jag har fortfarande lite svårt för det där med boll och puck.


Matchen slutade 5-2 till Flyers. Jag hade en kanon bra dag! Tack så mycket Elin för att jag fick följa med :) Jag är tillbaka om 1,5 vecka igen för att se när Flyers möter Rangers.







2010-10-22

Idag är det fredag och jag har varit ledig. Jag tog min bil och åkte till Exton square mall. Ojoj, vad mycket jag köpte men det kände jag mig värd eller jag försöker intala mig det för att jag inte ska få ångest.
.
Nu sitter jag i Andréas soffa och äter popcorn. Vi har precis varit på "Halloweenmarknad" som julmarknad hemma i Sverige. Det var liveband, hay ride, matstånd och massvis med stora pumpor :)

2010-10-21

Snabb sammanfattning om dagen:
- Passat jordyn
- Gjort läxor med Sasha och Sofia
- Haft play date med Rylee och Jordyn
- Tränat med Svetlana
- Ätit ute med värdfamiljen
- VÄNNER
Kommer sakna dem här små barnen när jag åker tillbaka till Sverige

2010-10-20

Godkväll!
Har precis kommit hem från en runda på tj maxx och starbucks. Nu tänkte jag krypa ner i sängen för att titta på lite avsnitt av vänner.
.
Idag var jag ledig fram till fyra så jag passade på att plugga, träna och skypa med familjen som åker till Thailand på fredag, kul för dem.. Men på lördag ska jag se Flyers spela, Elin hade en extra biljett så det ska bli kul :) Woohoo

2010-10-19

Jag har precis kommit hem från Andréa. Vi har tittat på en romantisk komedi, ätit massa smörgåsar och druckit varm chokladmjölk. Myspys!
.
Min dag har varit bra. Jag har passat Jordyn och Sofia. Jag har även tvättat mina påslakan. Det mina damer och herrar var inte det lättaste eller det var lätt att tvätta men svårt att få tillbaka det så snyggt som det var innan. Jag var tvungen att krypa in i påslakanet och rätta till täcket sedan var det svårt att hitta ut igen. Tog mig ett antal minuter innan jag var nöjd.. Får träna på det där.
Jag och Jordyn
Hösten är här!
Kenzie, Jordyn och jag

2010-10-18

Ojoj vilken dag. Började dagen med lite plugg och träning. Eftermiddagen med barnen kan jag inte påstå var den bästa vi har haft tillsammans. Sasha var inte på topphumör, hon hade två time-outer och jag jobbar bara två timmar! Sofia skrattade åt mig när hon såg hur trött jag blev. Jag skojade med henne och sa snällaaa skjut mig. Hon skrattade och svarade nej.
- Why not?
- Because I love you!
Det gjorde min dag bättre.


"Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv" Gammal bild på Sofia

2010-10-17

Idag har vi haft en härlig söndag här borta på andra sidan Atlanten. Jag gillar hösten här! Idag har vi haft 18 grader och solsken så jag passade på att ta en promenad. Träden börjar få massa fina färger och jag känner mig glad.

I helgen har jag lekt lite taxi känner jag. Jag har bland annat hämtat Lisa vid tågstationen men det är alltid kul att kunna hjälpa till. Jag har också skrivit en sida till på min uppsats. Känns riktigt bra!

Nu ska vi snart äta tacos. Muuums! Magen kurrar som bara den. Efter maten blir jag nog bänkad framför tvn med någon film och desperate housewives.


Frukost och slutet av Titanic

2010-10-16

Jag har haft en lugn och skön lördag. På morgonen skypade jag och på eftermiddagen blev det gymmet och idol. Jag vet inte vem jag ska hålla på i idol. Alla är ju bra!


Vid fyra började jag jobba. Brian och Svetlana skulle ut på en dejt så jag fick passa barnen. Vi bjöd in Rylee och Jordyn för fotboll, mat och film.

Nu har jag precis lagt barnen. Vi läste en bok och sjöng imse vimse spindel, blinka lilla stjärna (jag på svenska och barnen på engelska) och självklart.. you belong with me.

Nu har jag precis börjat titta på "Titanic". Hörde låten med Celine Dion i veckan och har velat se filmen sedan dess. Se hur det går den här gången. Brukar stoppa filmen när alla är som lyckligast.


2010-10-15

Jag, Andréa och Josefin har precis varit och sett världens bästa film "life as we know it". Jag vet inte hur många gånger jag har sagt: åååhhh vilken bra film!! En riktigt må bra film. Det var massa romatik men också massa skratt. Ni MÅSTE se den!

Innan bion åkte jag och Josefin för att äta på favoritstället cosi. Alltid samma ställe och alltid samma maträtt, kan man bli mer tråkig?




2010-10-14

9 veckor tills jag åker på semester. Ni måste bli trötta på min nedräkning, men det hjälper mig :)

Fick ett sms av Jordyns mamma på morgonen om att Jordyn var sjuk så jag behövde inte passa henne idag. Istället åkte jag till gymmet och sedan åkte jag vidare till Halloween affären för att köpa orange färg som man kan måla i ansiktet. Jag tänkte nämligen att vi skulle använda det när vi ska se Flyers spela :) Jag har också varit duktig och pluggat idag. Min sista weekend course är i början av november sedan är jag klar med studierna i USA. Woohoo


Bild från helgen

2010-10-13

Tjabba tjena hallå!

Nu sitter jag på Starbucks med LisaKing. Vi gottar oss med vår älskade starbucks yoggi, sandwich och en kaka på det.

Idag på morgonen latade jag mig och tittade på ensam mamma söker, framkallade kort och skypade. Jag var uppe till halvett igår med min scrapbook så tyckte att jag var värd en sovmorgon. Senare ikväll tänkte jag fortsätta med min scrapbook, känner mig taggad!



2010-10-12

Känner mig trött så det får bli ett kort inlägg idag. Jag var ledig fram till klockan fyra så jag var på gymmet, färgade håret och fixade i min scrapbook under dagen. På kvällen kom Andréa hit för att göra mig sällskap framför tvn.

2010-10-11

Oktober månad springer iväg. Alla säger att det sista halvåret går fort och jag känner det redan. Har massa kul att se fram emot nu sedan är det jul och då kommer det bästa :)

Jag har tagit det ganska lugnt idag. Det behövdes efter en helg i skolan. Så idag har det blivit ett antal vänner avsnitt, en runda på gymmet, jobba och nu ikväll väntar massa bra på tvn.

Later! (så säger alla coola enligt Sasha)


Bild från igår


2010-10-10

Ännu en dag full med lektioner. Idag hade jag "english as a second language", "digital photography" och "american holidays". Glömde berätta igår att jag träffade några från Thailand. Så jag fick öva på min thailänska. De sa att nästa gång jag åker till Bangkok måste jag höra av mig så dem kan visa mig staden.

Vid sex tiden lämnade vi skolan för att åka in till Baltimore. Jag har aldrig varit där tidigare. Det var jätte fint! Vi åt på en restaurang precis vid hamnen med utsikt mot vattnet. KANON FINT!

När vi väl skulle hem så krånglade det mesta. Taxichaufförerna började bråka, trafik så vi missade sista tåget i Philly och fick ta taxi hem. Jag var hemma runt halvtvå tiden. Ganska så trött efter en låång dag..


Härligt oktober väder!

Sandra Nilsson = done! Klarade kursen :)

Nöjda och glada efter att ha klarat kursen

Baltimore

2010-10-09

Efter att ha åkt bil, tåg, buss och två taxi så kom vi äntligen fram till hotellet i Baltimore. Om vi bara hade kört bil så hade det tagit oss kanske 1,5-2 timmar men för oss tog det över 6 timmar. Lite komiskt!

Vi steg upp "pigga" och glada vid sju på morgonen. Jag haft fyra lektioner: "Idioms, slang and funny phrases", "life skills", "careers in tourism" and "yoga". Det har varit roligt och lärorikt. Yoga var det som jag längtade efter att få testa på men det var vår sista lektion så vi var mest flamsiga istället för seriösa.

Till sist måste jag bara säga att maten här är JÄTTE god. Jag har bland annat ätit POTATIS, kyckling, ananas och glass.


Mat till fyra personer

Yoga

2010-10-08

Baltimore nästa! Nu sitter jag och väntar på att Johanna och Andréa ska komma och hämta mig och sedan ska vi möta upp Lisa. Självklart sitter jag och är klar en halvtimme innan. Jag funderade på om jag skulle titta på ett avsnitt till av vänner men självklart valde jag att vara klar i tid och vara uttråkad. Bra val! Ikväll tar vi tåget till Philly och därifrån bussen till Baltimore. Vi åker inte på nöjesresa denna gången utan nu ska vi studera hela helgen. Under vårt år måste vi läsa 72 timmar, så efter den här helgen kommer vi vara klara med halva. Nästa kurs är om en månad.
.
Min dag har gått fort. Jag har framkallat lite bilder till min scrapbook, tränat, packat och jobbat. Idag är det Brians födelsedag så jag gav honom lite svenskt godis "Ahlgrens bilar" och en kokbok med massa svenska mat. Godnatt!

2010-10-07

Nu har jag börjat packa väskan inför helgen, lämnat tillbaka mina hyrfilmer och köpt hem mat från cosi. Så nu tänkte jag titta på vänner och skratta för mig själv :)
Min dag med barnen har varit bra. När jag tog in posten idag så hade jag fått kort från familjen Magnusson. Alltid lika kul med post :) Tackar tackar!
.
Någon som har frågor? Fråga på! Kul att ha något att läsa på morgonen

2010-10-06

Jag har haft en lugn dag, tränat, passat Jordyn och mina barn. Jag har lärt Sofia lite svenska. Jag ställde frågor på svenska och översatte till engelska. Så hon lärde sig bland annat ja, nej och ibland. Ingen av dem har varit särskilt intresserade av att lära sig så jag är överlycklig att jag lärde henne några få ord och hon fick höra lite svenska.
.
På kvällen hyrde jag film "the bounty hunter" och ätit glass. Jag/vi har också försökt att lösa våra problem inför helgen då vi ska på weekend course i Baltimore. Tror det mesta är fixat :) Nu blir det ett avsnitt av one tree hill sedan säger jag godnatt :)

2010-10-05

Godkväll min kära läsare!
.
Nu har jag varit och köpt mig ett par vantar och halsduk till det kalla vädret. Jag och Andréa tog en snabbrunda till mallet. De har redan börjat pynta upp jätte mycket inför julen. Längtar till dem börjar spela julmusik också :) Annars idag så har jag bara jobbat och tränat.

2010-10-04

Nu är kylan här! Jag behöver köpa vantar. Det var riktigt kallt om händerna när jag körde bil. Känns skönt med höst! Jag åkte till gymmet idag för att gå på ett nytt pass och träna lite själv. Får se hur jag känner mig imorgon. Jag har också fixat lite med min scrapbook :) Nu: TV!
Bild från idag
Hittade en annan snygg bild från förra veckan

2010-10-03

Har haft en kanon bra helg!
Nu är jag helt slut så tänkte sammanfatta mig kort. Jag och Lisa åkte till Cracker Barrel för att äta amerikansk frukost. Därefter blev det en snabbrunda till mallet och sedan hem till Lisa för lite film. Nattinatt

2010-10-02

Jag och Lisa åkte till cosi vid lunch för att äta lite gott och sedan åkte vi vidare till en Halloweenaffär för att köpa  utklädnad till kvällens Halloween "party". Ojoj vad kul vi hade.





Vi varit och firat Halloween nu. Vi gick i ett spökhus, jag som aldrig har vågat göra det tidigare. Jag blundade HELA vägen så Lisa var tvungen att leda mig HELA vägen. Vi båda var livrädda. Vi skrek och skrek. Nu har vi båda jätte ont i halsen. Det gör jag aldrig om. Det var till och med så ett monster kom fram till och sa " are you okay girls?". Efter det läskiga huset åkte vi hayride som körde runt i skogen och på ett majsfält. Läääbbigt!!

Nu sitter vi nere i min källare och gottar oss :) Här kommer bilder!


Min au pair grupp

Lisa Jag och Julia


Jag blir nästan rädd för mig själv.

2010-10-01

OKTOBER! Nu kan man känna att höst är här. Kunde gå i shorts på dagen men på kvällen var det riktigt kyligt.
.
Barnen var lediga från skolan vilket betyder att jag jobbade hela dagen. Vi tittade bland annat på "prinsessan och grodan" och åkte till inomhuspoolen. På kvällen åkte jag till Lisa med Josefin. Filmkväll!

2010-09-30

Nu har jag varit hemma hos Andréa och bokat biljetter till en NHL match. Jag, Andréa, Andréas bror och Josefin ska den 4 november titta på Philadelphia Flyers mot New York Ragners. Woohoo!

Jag passade Jordyn idag också och på eftermiddagen jobbade jag som vanligt med Sasha och Sofia. Vi spelade in lite filmer. Tänkte bjuda på några :)




Sofia var så söt idag. Hon frågade flera gånger om jag inte kunde stanna i USA längre. Jag sa att jag vill ju hem till Gustav när jag är klar med mitt år. Hon tyckte att Gustav skulle flytta hit också och bo med oss. Jag fick en lapp lite senare av henne: Doo yoo wot to stey her logr? From Sofia

Har sträckt mig i benet också! Ahjj! Bye

RSS 2.0