2011-01-30

Sol, snö, 2 grader och NEW YORK.
Jag och Josefin tog bussen tidigt på förmiddagen. Vi hade bestämt oss för en gossip girl sightseeing (serienördar som vi är). Vi tog oss en runda i Central Park och gick och tittade utanför och inne i New York palace där familjen van der Woodsen bor. Det blev också grand central där vi fick se en filminspelning av Arthur som kommer ut på bio i april. Därefter blev det en runda till NYU och Washington square park. Tack för en härlig dag i New York!
Åt svensk lunch på Aq Kafé, köttbullar, potatis, sås och semla till efterrätt. Mums
Blev en runda i parken
Central park
New York Palace
Filminspelning på Grand Central
NYU
Promenad genom Washington square park

2011-01-29

Jag började min lördag med att möta upp Andréa på gymmet. Vi hade bestämt oss för att gå på bodypump men på lördagar är det självklart fullt med folk så vi fick inte plats i salen. Istället gick vi på ett annat pass "chair yoga" vilket var, som det låter - yoga på stol. Det var intressant men jag tänker inte göra om det. Det var vi två och några äldre tanter. Vi satt på varsin stol i en ring. Det kändes nästan som man var på något rehab för något beroende "hej jag heter Sandra och jag är alkolist, typ". Det var ett sånt här tillfälle när man INTE ska skratta utan fokusera på sig själv och sina "inre krafter". Tror ni jag kan hålla mig? Jag kämpar och kniper igen munnen. Jag lyckades hyfsat bra ändå. Tanterna tittade lite snett. Vi var väl inte jätte nöjda med passet och inte ett dugg svettiga men alltid kul att prova på något nytt. Därefter blev det en runda på mallet, mat och film. Trevlig lördag helt enkelt!

2011-01-28

Det blev en lång dag med jobb från halv nio till halv sju. Dagen avslutades uppe i ishallen. Vår lcc grupp skulle åka skridskor. Spännande säger jag bara! Jag har i alla fall haft en kanonbra dag.
På väg till bussen
Jag och Sasha
Jordyn och Kenzie
Svenska ligan
Ganska mörk video (kanske lika bra). Jag och Hanna åker i alla fall skridskor och det är Lisa som filmar.

2011-01-27

Barnen hade ännu en dag ledigt från skolan. Jag önskar att jag bodde i USA när jag var yngre för här känns det som dem alltid är lediga från skolan.. På förmiddagen var vi på jakt efter tredje Harry Potter filmen. Vi var ute i snön efter lunch och när vi kom in blev det glass och så tittade vi på vår nya film. Nu har jag precis varit och ätit pizza med familjen. Yumyum

2011-01-26

Inatt fick vi ännu mer snö. Vilket betyder mer jobb för mig. Rylee (grannen) har varit över på play date hela eftermiddagen. Vi har varit ute och lekt i snön, spelat uno, druckit varm o'boy, tittat på Hannah Montana och massa annat roligt. Det ser ut som vi ska få mer snö inatt så jag räknar med att jobba heldag imorgon också. Nu har jag precis tittat på "luftslottet som sprängdes" tillsammans med Brian och Svetlana :)
Sofia hade ritat vad vi skulle göra på deras lediga dag.

2011-01-25

Har haft en kanonbra eftermiddag tillsammans med Sofia (Sasha var på girl scout). Jag och Sofia har ritat valentine's kort, skrattat och skrattat. Tänk vad kul man kan ha när man imiterar röster! Efter middagen kom Josefin hit för att boka biljett till New York och titta på one tree hill. När hon hade åkt hem ringde Andréa och frågade om hon fick komma förbi en runda. Det slog mig att snart åker jag hem och då kommer jag inte träffa mina au pair vänner. Jag kommer inte träffa dem varje vecka, varje dag..

2011-01-24

Ny vecka. Nya möjligheter.
- Gymmet
- Ringa suntrek. Efter att ha ringt the UK och kontoret i USA fram och tillbaka så har vi äntligen fått vår rabatt och betalningen är klar!
- Passat Jordyn
- Läxor med Sasha och Sofia
- 90210 och gossip girl
Drömmer mig bort

2011-01-23

Klockan 8.30 ringde klockan. Ingen sovmorgon här inte. Min morgon startade med bodypump. Det var väl det nyttiga jag gjorde idag. Resten av dagen har jag tillbringat i sängen med "solsidan" som ALLA pratar om (jag var tvungen att se om det var något att ha) och så har jag ätit mina m&m's pretzel.
Det är många som har frågat efter en bild på min nya resväska. Här har vi den!

2011-01-22

Då var det lördag igen. Jag tog mig till gymmet på förmiddagen men det var knappt att jag kom in. Det var jätte jätte mycket folk överallt. Parkeringen var full och bilarna hade börjat parkera längs vägen. Vid två kom Lisen hem till mig och sedan körde vi vidare mot Emilia för att laga mat. Det blev klyftpotatis, kyckling och massa såser. Efter mycket prat och skratt blev det även bio. Vi såg "the dilemma". Den var bra men ibland ville man bara dra täcket över huvudet och försvinna.

2011-01-21

Det blev en fullspäckad dag. Jag börjar bli lite smått irriterad på den här snön som kommer på nätterna. När vi vaknade idag så låg det lite mer snö på gatorna så skolan började två timmar senare?!?! Efter jobbet träffade jag Lisa, Emilia och Hanna. Vi var ute och åt på Ruby Tuesday. GOTT!!! Måste också tillägga att det var svinkallt ute! Nu vill jag ha värme. Varför kan man aldrig vara nöjd?
Barnen skulle klä ut sig till en bokkaraktär i skolan. Sasha var Hermione (Harry Potter) och Sofia var någon rosa tjej (kommer inte ihåg namnet).

2011-01-20

Vid nio tiden tog jag min bil (även kallad Gaga) till the Y borta i Kennett Square. Jag och Andréa hade bestämt att vi skulle gå på ett pass som heter Balletone. Det var steg och mycket styrka, tänk dig ballet. Alltid kul att prova på något nytt. Jag känner redan att träningsvärken kommer krypande :) Eftermiddagen tillsammans med barnen gick bra om man jämför med gårdagen. Kvällen ser lugn ut. Jag har hört att det ska komma en ny snöstorm..
Har precis köpt girl scout cookies av Sasha

2011-01-19

Det har varit en låååång dag! För en gångs skull steg jag upp tidigt för idag var jag med Sofia i skolan på förmiddagen. Förra veckan pratade jag med Svetlana och Brian om mina funderingar kring skolan till hösten. Svetlana fixade därför så att jag kunde vara med Sofia i skolan.

Innan skolan började mötte jag Sasha i korridoren. Hon sprng fram och gav mig en bamsekram. När hon gick vidare mot sitt klassrum hörde jag henne säga "det var Sandra som jag berättade om, min syster" :)

Sofias klass ritade, skrev och berättade vad dem hade gjort i helgen, läste i böcker och hade stavningsövnignar. Det påminde mig om hur roligt och bra jag trivdes när jag praktiserade/jobbade på min gamla skola förra hösten. Nu har jag lite att tänka på inför april då jag ska söka skolan. Jag kan säga så mycket som att tankarna har ändrats på det här året borta i USA.

Nu har precis Josefin åkt hem. Vi har ätit "svenskasmörgåsar", jordgubbar och tittat på film. Myspys!  

Sofia i skolan

Sofia ritade en bild till mig idag. Det är min familj + Sofia som är au pair

2011-01-18

Idag har jag fått kontakta suntrek (företaget som jag och Gustav ska åka med i Kalifornien). Au pairer ska få 20 % rabatt, vilket jag inte hade fått. Nu har jag haft kontakt med min lcc och någon på suntrek för att försöka få allt rätt. Det visade sig att jag skulle ha 25 % rabatt + att Gustav får 10 % rabatt också för jag tog med mig "en vän". För övrigt är det glashalt på vägarna här för det har snöat, regnat och kylt på. Därför hade barnen ingen skola idag heller. Vi har bland annat haft dance party och gjort böcker om Sverige. Kvällen får spenderas i min källare. Jag vågar mig inte ut på vägarna!

2011-01-17

Snö, Hanna Montana, läxor, piano, läsa och pyssla. Barnen var lediga från skolan idag för det är "Martin Luther King Day". Jag slutade tidigare än vanligt för värdfamiljen skulle på bio. Andréa kom hem till mig och jag bjöd på mat, grey's och sedan drog vi till gymmet. Och jotack! jag märkte att jag inte har tränat på ett tag. Det kommer kännas imorgon kan jag lova :)

2011-01-16

Hejsan hoppsan! Nu är vi redan inne i mitten av januari. Tiden går så fort.. snart sitter jag i min rullstol gammal och grå. Idag fick jag träffa min lilla Lisa som jag inte har sett på en månad JÄTTE KUL och en ny tjej som heter Hanna :) Jag har också framkallat kort och fixat lite för valentine's day (gäller att vara ute i tid). Dags att njuta, gråta och skratta till grey's anatomy.

2011-01-15

Dagen spenderades i Philadelphia med min kära vän Andréa. Vi promenerade runt på South Street, gick i affärer och tittade på väggar av konst (se bilder nedan). Senare bänkade vi oss framför tvn med mat, chips och popcorn för att titta på Crossroads och Charlie St Cloud.

2011-01-14

Barnen hade halvdag i skolan så strax efter tolv fick jag hämta dem från bussen. Det blev film, lek och kort. Eftersom att jag inte hade något planerat på kvällen erbjöd jag mig att jobba så Brian och Svetlana kunde gå på dejt. Jag hade en mysig dag/kväll med barnen :)

2011-01-13

Jag har fått ont i min visdomstand! Ajaj. Det blev en bra dag med promenad, jobb och Grey's anatomy. Efter jobbet åkte jag till Glen Mills för att ha middag med tjejerna. Alltid lika trevligt. Vi åt på en kinarestaurang. Yumyum.

2011-01-12

Barnens buss kom två timmar senare än vanligt på grund av snön som kom inatt. Så vid nio var vi ute och lekte. Jag tog med mig min frukost, drack varmchoklad och njöt av vårt fina väder. Efter jobbet åkte jag till target. Jag förbereder mig för min hemfärd och köpte en till resväska. Det var inte den finaste, jag kommer sticka ut men jag fick den för 35 dollar vilket var ett riktigt kap. Bjuder på fina bilder från dagen:

2011-01-11

Host host host och HOST.. förkylningen vägrar att försvinna. Jag har precis kommit hem från middagen med min värdfamilj. Jag tog en soppa och en sallad. Jag säger bara - amerikanare och sin ost alltsååå!!! Helt otroligt. För övrigt så har jag haft en bra dag. Det har varit mycket funderingar över framtiden. Jag känner mig lite stressad men samtidigt är det spännande för jag har verkligen ingen aning om vart jag befinner mig om ett år!

2011-01-10

Jag startade min dag med att titta på "free willy" en favorit från när jag var yngre. Därefter blev det en promenad här i området.. eller jag halkade mest omkring. Jag har även tvättat, diskat, lagat mat och passat barnen. Ger mig själv lite pluspoäng :) Nu har jag och Sofia precis tittat igenom bilder och videos från min blogg. Vi skrattade så vi grät!
Resorna är bokade! I stora drag ser min 13 månad i USA ut så här:
16 mars - Gustav kommer hit
17 mars - West Chester
18 - 20 mars - Los Angeles
20 - 27 mars - Suntrek resa "California discovery"
27 - 30 mars - San Francisco
30 mars - 6 april - Hawaii
7 april - West Chester
Här efter har vi planer för en lite resa till New York innan vi åker hem till Sverige
11 april - Gustav åker hem. Jag åker hem 11, 12 eller 13 april.
Sasha visar upp sina svenska kunskaper
Sofia älskar att gå i min garderob

2011-01-09

Har haft en otroligt skön söndag. En sådan där slapp dag utan några planer. Jag började dagen med frukost tillsammans med min värdfamilj. Därefter var jag duktig och städade mitt rum som jag tyckte var jätte stökigt (Sofia märkte ingen skillnad). Jag pysslade också med min scrapbook som jag låg några månader efter med. När allt var klart kände jag mig riktigt nöjd och kröp ner i sängen med kaffe och min bok. Det är inte ofta jag känner suget av att läsa men idag var en sån dag.
Bildbevis
Min scrapbook
Hej Gustav!
Girl scout
Sofia (lägg märket till vår snö:))

2011-01-08

Dagarna rullar på här borta. Jag har haft en lugn och skön morgon med skype och film. Efter lunch hämtade jag upp Josefin för att åka till mallet. För en gångs skull handlade jag inte över 20 dollar. Jag var riktigt nöjd! Josefin däremot shoppade loss. Efter mallet köpte vi med oss varsin pastasallad och åkte hem till mig för att titta på step up 3 :) Det blev en toppenbra lördag.

2011-01-07

Hejsan hoppsan!

Befinner mig just nu hemma hos Andréa. Vi har lagat tacos och nu sitter vi och tittar på en favorit, "dear john". Vi har fått ta på oss flera tröjor, filtar och tofflor, Andréa har nämligen iskallt i hennes hus eller i alla fall på rummet.

Dagen har varit bra. På förmiddagen fixade jag min kamera som har varit sönder. Han som jobbade i butiken bara skrattade åt mig och fixade kameran på två minuter. Jag har även idag vilat mig och håller tummarna för att förkylningen ska försvinna. Svetlana kom hem tidigare från jobbet för att åka till gymmet. Jag kunde inte säga nej när hon frågade om jag ville följa med. Jag har inte tränat på veckor! Men som sagt är jag lite halvdålig så jag tog det lugnt :)

Måste också berätta att det har SNÖAT idag och denna gången 5 CM!! Jag trodde faktiskt att barnens skola skulle vara inställd men icke sa nicke. Otroligt!! (de ställer ofta in skolorna här på grund av vädret). Men äntligen får vi lite snö här borta också. Jipppiiieee!!!

2011-01-06

Dagen har varit bra. Jag tog en promenad på morgonen. Åkte till mallet på förmiddagen. När barnen kom hem överraskade jag med pannkakor och varsin present. Sasha har pratat länge om att hon vill läsa Harry Potter böckerna så jag hade köpt första. Sofia gillar att pussla så hon fick ett nytt pussel :) På kvällen åkte jag och Andréa till IKEA sedan drack vi te och åt kanelbullar hemma hos mig. Muuuums!

2011-01-05

Jag jobbat hos Jordyn och med barnen. Jag är FORTFARANDE dålig.. Så nu tittar jag på "simple life" för att få upp humöret. Det går inte annat än att skratta åt dem två!

2011-01-04

Efter elva timmars sömn var jag hyfsat pigg. Jag tittade klart på julkalendern på förmiddagen. På eftermiddagen passade jag Jordyn och barnen. Nu tänkte jag snart lägga mig. Jag vill bli av med min hemska förkylning!!
Jag gav barnen ett pussel med oss på, så idag har vi pusslat

2011-01-03

Gäääääsp!


Nu sitter jag på Kastrup och väntar på att få stiga på planet mot Manchester och där ska jag sedan flyga ”hem” till Philadelphia. Jag har varit vaken i princip hela natten, slumrade nog till lite i bilen på väg ner till Malmö. Det blev ännu ett jobbigt farväl.


Väl framme på Kastrup skulle jag checka in mina två väskor. Gubben som skulle hjälpa mig var dansk. Jag förstod ingenting (ja, jag kanske är lite dum som inte förstår men jag försökte verkligen).  Jag pratade engelska tillbaka och sa säkert ”va, förlåt, nu hörde jag inte” 5-6 gånger, ändå envisades han med att prata på danska. Blir man irriterad?! Svar: JA!


Fortsättning


Nu är jag äntligen hemma. Det blev en lång resa men det gick fort. Lyckades sova en del på planet men det var inte kul att sitta med förkylning och hosta. Fick ganska så ont i huvudet och öronen när vi skulle lyfta och landa. Men jag lever. Jag är fruktansvärt trött nu så det blir bara middag och sedan väntar sängen. Nattinatt

fick säga hejdå inatt, saknar ♥


2011-01-02

Idag var det min sista heldag i Alvesta. Vi bokade hotell till Hawaii, handlade mat och godis som jag ska ha med mig till USA, träffade Cissi och Julle, åt god middag och spelade spel med familjen. Det blev en lååång men en BRA sista dag.


2011-01-01

Idag har det blivit en lugn dag med film och pizza. Jag och Gustav har också bokat vår Kalifornien resa. Det blir LA, Joshua tree NP, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite NP och San Francisco :) Det känns kanon! Nu är det bara Hawaii som saknas.
Intressant med fångarna på fortet

2010-12-31

Det blev pulka med grabbarna
middag hos mig och sedan vidare på fest hos Micke

2010-12-30

Växjö med Gustav, mamma och Sofie. Lunch hos mormor och morfar. Pingis. Träffa Mia. Titta på resor till Kalifornien och Hawaii.

RSS 2.0