2010-08-30

Min första dag med det nya schemat känns helt okej. Än så länge har jag inte blivit rastlös. Jag började jobba vid fyra idag. Svetlana kom hem vid fem för hon skulle iväg på något möte senare på kvällen. Så jag var ledig en timme och sedan fortsatte jag jobba till halv åtta.

 

Under min lediga tid har jag tränat. Så nu har jag träningsvärk så jag knappt vill röra mig. Känns fint! Jag testade på ett nytt pass idag ”group power”, styrketräning för hela kroppen. Jag har också varit duktig med att både tvättat mina kläder och städat mitt rum.

 

Mitt internet slutade fungera idag! Eller.. skype fungerade men däremot fick jag inte upp internet explorer och det var bara på min dator som det inte fungerade. Så jag satt med det ett bra tag. Jag är inte så teknisk. Jag ringde hem för att försöka få hjälp. Tillslut lyckades Gustav hjälpa mig. Inte lätt när något tekniskt slutar fungera här och allt står på svenska så ingen här kan hjälpa mig..


Bild från i lördags


2010-08-29

Godkväll!

Då var helgen över och imorgon börjar jag med ett nytt schema. Det ska bli kul med lite förändringar. Jag börjar klockan fyra så imorgon ska jag äntligen få träna!:)

Kort och gott om min dag:
Hela förmiddagen pratade jag på skype.
På eftermiddagen åkte jag och Lisa till King of Prussia
På kvällen hade vi födelsedagsmiddag på Applebee's för Julia


Jag köpte mina första converse

Jag, Gaby, Sara, Lisa och Julia

2010-08-28

Jag och Lisa tog det lugnt på morgonen.  Vi har hittat en kanal där dem bara sänder serier som ”one tree hill” och ”OC”. Så vi satt och åt frukost framför tvn och hade det riktigt gott!

 

Vid 12 tiden tog vi bilen till West Chester för att äta lunch. Vi satt på en uteservering och tog varsin kycklinghamburgare. Det var mumsig och vädret var kanon fint :) När vi hade ätit upp tog vi oss en sightseeing tur eftersom att Lisa aldrig har varit där tidigare.

 

När vi kom tillbaka till mig så var vi tvungna att baka kladdkaka för på kvällen skulle vi på Luau party för au pairerna. Alla au pairer skulle ta med sig något som man äter i deras hemland. Vi var båda negativa till den här festen vi skulle gå på men det visade sig vara jätte kul! Festen var i ett stort fint hus med stor trädgård och pool. Det var massvis med folk, musiken dunkade och alla var på toppen humör. Det bjöds på buffé (mat och efterätter som alla au pairer hade gjort). Det var trevligt att träffa nytt folk :) Det kom fram en kvinna i 40 års åldern när jag pratade med några svenska kompisar och hon började prata svenska. Jag tappade hakan, seriöst! Andréa började gapskratta åt mig. Men jag har inte träffat några vuxna svenskar sedan jag åkte från Sverige om man inte räknar med när mamma och pappa var här så det var jätte kul! Det visade sig att hon jobbade för Cultural Care och var chef för ett visst antal LCCer (våra handledare).




2010-08-27

Godkväll!

Det var sista dagen på barnens sommarlov idag så på måndag börjar dem skolan och jag kommer få alldeles för mycket fritid. Men då sätter jag igång med träningen :) Idag åkte jag till poolen med barnen, antagligen sista gången. Jag tyckte nästan det var sorligt, jag gillade att vara där. Sofia muntrade upp mig och sa att vi kommer ha jätte kul när det blir vinter och vi kan vara ute och leka i snön :)

Nu är Lisa här och ska spendera natten hos mig. Vi har ätit kinamat, pratat massa strunt och druckit vin.

GODNATT AMERIKATT!


Gammal bild på mig och Sofia

2010-08-26

Jag måste komma igång med träningen igen. Jag är helt slut! På måndag, dåå börjar jag! :)

Det känns som att jag har haft mycket ledig tid idag. Barnen var i skolan en timme för att träffa sina nya lärare och sin klass sedan var dem över en runda hos grannarna. När dem kom tillbaka försökte jag tillbringa så mycket tid som möjligt med dem ute för det var så fint väder. Man känner att sommaren börjar gå mot sitt slut. Vi som har haft runt 35 grader här varje dag, nu ligger det nere på 23 ungefär. Men jag gillar det! :) Jag har hört att hösten ska vara jätte fin här och sedan kommer julen! :D

Nu har jag bokat mina kurser som jag ska ta. Jag måste plugga så jag får ihop 6 credits. Så nu bokade jag precis två helgkurser som ger 3 credits var, vilket betyder att jag är klar efter dem två helgern. Skönt!

Jag orkar inte skriva mer nu, kan knappt hålla ögonen öppna. Nu blir det 90210 sedan sääängen! Nattinatt

Sweeeden

Barnen älskar kameran.

2010-08-25

Vi har haft en bra dag med Rylee och Jordyn. Barnen klädde ut sig till popstjärnor vilket förklarar bilden nedanför. Tiden har sprungit iväg vilket har varit skönt för jag längtade till kvällen då jag och Lisa hade bestämt att vi skulle titta på "the backup plan". Filmen var kanon! Jag rekommenderar den :)

BILDERNA SOM CHOCKAR SVENSKA FOLKET! Håret blev brunt och tio centimeter kortare ;)


2010-08-24

Jag hade en bra dag igår, självklart fick jag en dålig idag. Det har varit mycket bråk, skrik och tårar så när jag slutade vid sex kände jag verkligen att jag behövde komma ifrån huset.

Jag och Lisa åkte till Exton mall för att klippa oss och jag färgade även håret. Min frisör verkade inte riktigt van vilket gjorde mig lite orolig men resultatet måste jag säga blir.... godkänt! :)


Gillar bilden:) Ser ut som en gammal tant!

2010-08-23

Jag har haft en riktigt bra dag med barnen. Vi körde cirkelträning utomhus med olika stationer som bland annat att springa runt huset, hoppa hopprep, kasta upp en boll och fånga den. Efter att ha kört det två gånger om så sa dem att imorgon är det du som får göra detta! :)

 

Ikväll tänkte jag ta det lugnt. Det blir att titta på 90210 säsong 2 :)


Barnen har också gjort böcker om sina idoler. Här är Sofia med hennes bok om Miley Cyrus.

Svar på frågor:
- Lisa heter Albinsson i efternamn och min resa hem vid jul kostar närmare 7000 kronor.


2010-08-22

En månad sedan min familj åkte hem och fyra månader kvar tills jag är hemma i Sverige på semester.

Idag har jag haft en riktigt slapp dag. Jag har varit trött hela dagen så jag har inte gjort mycket mer än varit på bio med Lisa. Vi såg på inception. Bra men lite komplicerad!


2010-08-21

Hej hej hallå dagboken!
.
Nu var det äntligen helg! Jag och Lisa har planerat sedan länge att vi skulle åka till Philadelphia och nu blev det av. Vi tog tåget till Philly vid elva på morgonen. Där inne blev det lite sightseeing och shopping. Självklart åt vi lunch på starbucks :)
.
Kvällen spenderas hos Lisa med glass, oreos, nachos, och salsa. Gottegrisar! Vi HYRDE också två filmer. Snart ska vi åka in till Philly igen för att hämta upp Andréa på flygplatsen. Hur ska vi hålla oss vakna?!

2010-08-20

Tjeeena bloggen!

Idag bestämde jag och Lisa oss för att ha playdate med våra barn och på eftermiddagen åkte jag till poolen med Sasha och Sofia.
.
Efter jobbet åkte Lisa och jag för att äta kinamat som vi tog med hem och åt på min altan. Senare på kvällen kom Johanna också förbi och då blev det "Step up 2". Mysigt värre!

2010-08-19

Dagarna springer iväg! Vilket är skönt på ett sätt. Barnen behöver komma tillbaka till skolan. Det känns som dem börjar klättra på väggarna snart. Jag tog dem till parken idag men det var nästan för varmt. Efter en timme fick vi åka hem för då var vi alla helt slut av värmen. Hemma har vi bara varit inne och lekt med lego, barbies osv. 

 

Vid halvsex kom Jonas och Johanna för att hämta upp mig och Lisa. Vi gick på baseball inne i Philadelphia. Lisa gick med sin värdpappa men hon samåkte med oss dit. Phillies mötte San Francisco men tyvärr förlorade dem med 2-5. Men det tycker inte jag gjorde så mycket för det var bara häftigt att ha sett en baseball match och den stora arenan med så mycket folk. Jonas och Johanna tyckte att jag var jobbig som tog kort på allt och alla. Jag hade på mig min Phillies t-shirt, hade med mig en tuta och ett papper där jag hade skrivit phillies. Är det match så är det! Sa också hejdå till Jonas som åker hem på lördag. Jag kommer aldrig vänja mig vid dessa farväl!!!

 

Jag har bestämt mig för vad jag ska göra under min semester vid jul. Jag var inne på New York, Kalifornien eller Bahamas. Det blev tyvärr inget av det för Gustav kunde inte komma hit. Istället tar jag flyget för att fira jul och nyår i… håll i er… ALVESTA!!! Jag åker hem till käraste Sverige på min semester. Det var inte alls vad jag hade planerat men jag känner att jag vill göra något under min semester men jag vill inte sitta i min ensamhet och fira jul på Bahamans. Jag känner att det kan vara skönt att få komma hem och sedan komma med ny energi för dem sista månaderna i USA. Och neej, jag kommer absolut inte stanna i Sverige utan jag fullföljer mitt år. Jag trivs bra här och jag har min sista månad som jag verkligen ser fram emot!





2010-08-18

Dagen har gått fort. Barnen hade pianolektion på förmiddagen och på eftermiddagen hade dem playdate med Rylee och Jordyn. Jordyn tycker att det ska bli jätte kul att jag ska ta hand om henne nu också, så det ser jag fram emot!

 

Har funderat mycket vad jag ska göra på min semestervecka vid jul sedan har jag också börjat titta lite på min sista månad. Hittade något intressant med Suntrek där au pairer får 20 % rabatt, kanon! Jag hittade en resa där man startar resan från L.A och slutar i San Francisco. Under resans gång åker man till San Diego, Grand Canyon och Las Vegas. Förhoppningsvis får jag med mig Gustav på resan också :)



Nu har jag precis varit på Exton mall tillsammans med Lisa. Vi strosade mest runt, köpte smoothies och Lisas tog hundra år innan den var klar. Och tror ni inte det var fel sort hon fick..

Ps. Lisa blundar på bilden för hon fick röda ögon varje gång och jag vet inte hur man tar bort det på datorn.

 


2010-08-17

Godkväll mina kära vänner!

Jag har precis kommit hem från Lisa. Vi har haft picknick i en park och lyssnat på livemusik. Vi gottade oss med pizza och vindruvor. Efter det drog vi hem till Lisa för att fundera lite över vad vi ska plugga nu till hösten. Spännande spännande. Jag tycker det är lite dyrt och jag vill inte slösa massa pengar på sånt.. men det är ju ett måste.

Vad har annars hänt idag som jag vill berätta? Vi har haft fint väder, 30 grader och sol. Självklart tog vi med oss badväskan och körde till poolen.

Nu väntar sängen! GODNATT



2010-08-16

Det blev poolen idag med barnen och på kvällen tittade Jonas och Johanna förbi. Jag hade lovat Jonas att vi skulle spela guitar hero innan han åker hem, vilket är på lördag. Vi spelade in en film för att visa hur grymma vi är. Varsågoda att se!


2010-08-15

FEM MÅNADER I USA! Nästa månad ska det firas (:

Jag har haft en riktigt slapp dag. Det blev en liten runda till Target och Exton mall sedan har jag bara tittat på vänner och tagit det lugnt. Känner att jag behövde den här dagen. Jag har också börjat fundera lite kring jul. Jag vet vad jag vill, frågan är om jag kan få som jag vill?


Köpte två nya böcker, ett par söta strumpor (var bara tvungen) och en skarfs


Ni som känner er träffade, ta åt er!


2010-08-14

NEW YORK CITY

 

Klockan ringde 5.40 och jag hoppade upp ur sängen för idag var det dags för N.Y.C tillsammans med Jonas och Johanna. När jag körde mot Jonas tänkte jag att det är lika bra att ringa och kolla att alla är vakna. Självklart hade Johanna försovit sig så hon fick tjugo minuter på sig att vara hemma hos Jonas. Men vi hann med bussen som gick från Wilmington, vilket var huvudsaken :)

 

Jag tror det blir min fjärde gång i New York. Vi:

-          strosade runt i Central Park (vi gick nästan till andra sidan) 

-          satt på ”trappan” från Gossip girl

-          gick på Brooklyn Bridge

-          tittade på ground zero

-          promenerade genom Wall street

-          gick på broadwalken och tittade på frihetsgudinnan

-          åkte självklart till Time square

-          åkte tunnelbana och taxi

 

Det var perfekt väder för NY. Vi hade runt 27 grader, inte för varmt och inte för kallt. Vi tog bussen hem vid sju. Vi var alla trötta efter en lång dag i den stora staden. Men vad kul vi har haft det. Tack för en kanon bra dag.

 

Tummen upp för New York







2010-08-13

Fredagen den 13.. oturs dag? Nä, sånt tror jag då inte på!

Idag jobbade jag bara i sex timmar för värdfamiljen skulle iväg vid fyra och sedan vara borta till söndag. Idag tog jag med barnen till en ny park. Båda två gick runt och var på dåligt humör i princip hela tiden. Kul.. Men jag lättade upp stämningen tillslut. När vi kom hem hade Svetlana över lite jobbarkompisar som skulle titta på bilder sedan deras semester så nu fick jag också se bilderna. Det gick fort att jobba idag. När jag var klar tog mig till gymmet och sedan lyckade jag till det och tittade på vänner.

Nu ska jag snart hem till Andréa för att hålla henne sällskap när hon ska packa. Hon är ALLTID ute i sista sekunden och jag är precis tvärtom.

Hejdå

2010-08-12

Idag jobbade jag endast i tre timmar. Vilket var jätte skönt! Jag passade på att åka till gymmet och sedan fixa lite på rummet. På kvällen åkte jag för att pigga upp fina Lisa. Jag köpte med mig glass :)

Vi såg att Lisa kunde spela in video på hennes dator. Så här kommer en liten hälsning från oss båda för att ni ska se att vi har det kanon här borta på andra sidan Atlanten.



Visst är småländska och skånska härligt... ?

2010-08-11

Ikväll har vi fått ha ett litet snack med det äldsta barnet här. Jag börjar undra om hon har stängt av öronen nu under sommaren. Som ni kanske förstår så har vi haft lite problem här idag. Det är löst nu och jag hoppas att det blir bättre i fortsättningen. Annars har vi ändå haft ganska mysigt idag med bland annat vattenkrig och så har vi suttit ute på garageuppfarten där vi hade picknick och pusslade :)

 

Nu kommer snart Andréa hit. Hon ska se om hon hittar kläder att låna inför sin resa till Kalifornien och Utah. Åååh jag tycker det ska bli så spännande för henne. Hon ska hälsa på sin ”kompis” Ryan och hans familj och sedan hälsa på lite släktingar.

 

Jag tror inte jag har läst så här mycket böcker sedan jag var liten och man skulle låna 10 böcker på biblioteket och så fick man en bok gratis. Jag har börjat läsa Lauren Conrads andra bok ”sweet little lies”. Men jag är lite förvirrad över vem som är vem i boken eftersom det är inte samma namn som i serien. Om det är någon som har bättre koll så kommentera gärna. Jag har mina aningar men jag vill gärna veta säkert.


Jag och Andréa, bild från i lördags


2010-08-10

Hejsan hoppsan!

 

Dagen har varit bättre än gårdagen. Tack och lov! Däremot vaknade jag på morgonen och det kändes som jag hade fått en timmes sömn. Jag hade påsar under ögonen och det kändes som jag hade grus i ögonen. Jag kunde knappt hålla dem öppna och ändå hade jag sovit i 8 timmar. Ibland undrar jag vad det är för fel på mig…

 

Vid sex tiden åkte jag och Lisa till IKEA för att äta och hon behövde inhandla lite till sitt nya rum :) Ikväll ska jag lägga mig tidigt!




2010-08-09

Tänk vad humöret kan ändras från dag till dag, från timme till timme och från minut till minut. Idag har vi nog varit ganska gnälliga allihopa. Sofia var lite halvt sjuk, Sasha blev gnällig för hon har varit inne två dagar på raken och inte gjort något speciellt och jag blev på sämre humör för att alla var på dåligt humör.

När jag slutade jobba åkte jag hem till Andréa. Vi satt och pratade om allt möjligt tills klockan blev mycket.

Godnatt


2010-08-08

Jag måste börja med att säga att jag är så himla glad att jag bestämde mig för att göra den här resan till USA. Jag har träffats så mycket härligt folk och sett så otroligt mycket!

 

Idag vid lunchtid tog jag och Lisa en liten roadtrip till Lancaster för att besöka ”amish-country” som ligger knappt en timme från West Chester. Vi körde först runt och tittade på massvis med hus och gårdar. Därefter gick vi runt i en liten by med små ”amishaffärer” och vi var på en guidad tur inne i ett amish hus, en gård och skola. Det var otroligt häftigt att se. Det var som att åka ”några” år tillbaka i tiden. Där kom dem med häst och vagn, gammal klädsel och sina hattar.

 

Det blev en toppen bra dag. Lite felkörningar och inte tänkte vi på att när en häst och vagn ska svänga så viftar dem med armarna för att visa vilket håll dem ska svänga. Det var nära ögat där…

Och ojj vad mycket majsfält vi har sett!




2010-08-07

Idag lämnade jag huset strax efter åtta för att paddla kanot på Brandywine river tillsammans med Andréa, Jonas och Johanna. Vi har haft en kanon kul dag. Vi paddlade kanot i nästan fem timmar. Jag är helt slut och jag tror mina armar dog på köpet. Men det var såå fint och kul + att vi fick åka gul skolbuss dit och hem :) Vi kom på att kanot är en perfekt sak att göra på en dejt. Så Gustav, vi ska paddla kanot när jag kommer hem!

Svetlana och Brian har bröllopsdag idag så dem skulle gå på bio och sedan ut och äta. Barnen sitter och tittar på Home Alone, igeeen. Snart kommer Andréa och Lisa hit :)




2010-08-06

Klockan ringde på 6.25 idag. Jag var pigg som tuppen när jag vaknade. Jag hade nämligen planerat att jag skulle överraska Gustav med ballonger, tuta och partyhatt när jag skulle gratta honom på skype. Självklart krånglade datorn och det tog mig 15 minuter innan jag kom in på skype och hann bara prata med honom i fem minuter.

 

Jag har haft en jätte lugn och skön dag med barnen. Sofia har byggt med lego i princip hela dagen. Sasha ritade framtidsbilder om hur hennes familj och hus kommer se ut och så har hon legat och läst en massa. Själv så började jag pyssla med min scrapbook som jag fick av familjen Magnusson innan jag åkte hit.

 

Svetlana kom hem redan vid fyra så eftermiddagen spenderade jag med att fira Gustav på skype. Ikväll ska jag bara ta det lugnt för imorgon ska vi paddla kanot! Spännande :)


2010-08-06

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA GUSTAV :) HURRA HURRA HURRAAAAA!!!!!!!!!


2010-08-05

Det här är nog första året som jag längtar efter hösten. Hade det varit för två år sedan hade jag vid denna tiden varit stressad och pressad för att sommarlovet gick mot sitt slut och skolan snart skulle börja igen. Nu känner jag bara att jag längtar efter att det ska bli lite kallare, tro det eller ej. Jag har haft 4-5 månader med värme som en varm sommardag i Grekland så nu längtar jag efter kylan. Kanske är tur att jag hamnade på östkusten ändå :)

 

Dagen har varit bra till och från. Jag började med att skypa med Sofie för att gratta henne på födelsedagen. Därefter har jag hamnat i diskussioner med Sasha hela dagen. Allting som vi gjorde var tråkigt efter fem minuter och det fanns aldrig något att göra. När jag kom med nya förslag var det alltid något nytt att klaga på. Tillslut drog jag med dem till poolen och där hade hon kul efter ett tag. Då var jag nöjd.

 

När jag slutade jobba skypade jag lite med Gustav. Det var ju början på hans födelsedag när jag hade slutat klockan 18. Jag hittade på ett rim till honom: gammal och grå men älskad ändå. Han tyckte inte att det var lika kul som jag tyckte…

Nu har jag precis kommit hem från gymmet. Känns skönt att ha tränat. Nu tänkte jag gotta mig med lite glass och titta på en film :) Hejdå!


Vi byggde en koja


2010-08-05

HURRA HURRA HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAAA!!! Grattis kära syster (:


2010-08-04

Klockan ringde vid 6.25 och jag förstod inte vart jag var, varför klockan ringde eller vilken dag det var. Jag var helt slut, men vad gör man inte för att kunna prata med dem där hemma :)

 

Idag har vi bland annat varit på pianolektion, spelat fotboll, klättrat i träd och haft playdate med Rylee och Jordyn. Nu ska jag snart dra mig bort till starbucks.


2010-08-03

Godkväll!

Nu har precis Andréa och Jonas åkt hem. Vi var här och tittat på "the notebook". Det är en film som man kan se tusen gånger och fortfarande tycka den är lika bra :)

Dagen med barnen gick fort. Vi lekte bland annat skola idag. Barnen fick uppgifter av mig som att rita deras favorit sport sedan fick dem redovisa för "klassen". Vi pratade också lite om rymden och jorden. Jag blev faktiskt riktigt förvånad hur mycket dem kunde.




2010-08-02

Vi har haft en lugn och skön dag idag. Vi har bland annat spelat spel, tagit en promenad och ritat. Och nu på kvällen fick jag äntligen träna :)

Nu blir det Beck, nattinatt


2010-08-01

Jaha, vad har jag att berätta idag..?

Jag hade bara en plan idag och det var att träna. Här sitter jag nu inne på mitt rum med världens huvudvärk och orkar inte resa mig upp från sängen. Ja, jag låter lite negativ nu men jag hade verkligen velat träna. Jag hann i alla fall med att åka till King of Prussia med Johanna och Jonas en sväng. Nu orkar jag inte göra så mycket. Jag har skypat och tittat på Beck.


2010-07-31

Då var det helg igen.

Dagen börjades med att prata på skype. Efter det så tränade jag faktiskt. Jag har i princip inte tränat på tre veckor så det var jätte skönt att äntligen sätta igång igen. Och jag var faktiskt inte helt död efter att ha tränat en timme. När jag kom hem från gymmet såg jag att min iPod hade kommit. Jag var helt förvånad över alla funktioner. Jag kunde logga in på internet! Jag antar att jag inte hade så jätte stor koll där men jag var från början bara ute efter musiken. På kvällen åkte jag hem till Andréa, jag var med när hon och Jonas jobbade. Så vi lekte lite med barnen, åkte och köpte glass och när barnen hade somnat tittade vi på film.

Jag börjar tröttna på min förkyldning nu. Jag hade ont i halsen och svårt att svälja i säkert fyra dagar och nu har jag fått hosta. Fast den smyger sig bara fram på morgonen och på kvällen. Irriterande..


RSS 2.0