2010-12-29


Fika med Cecilia Lindh

Middag med familjen Nilsson och Magnusson

och bowling

2010-12-28

Hemma från Halmstad. God fika. Middag med familjen. Bio (Harry Potter) med Gustav.

2010-12-27


Jag och Gustav åkte skidor på morgonen


Vi tog bilen till Halmstad

Gustav bjöd på god mat och så blev det två svenska filmer


2010-12-26

Två släktmiddagar, en runda till Växjö och spelat spel :)

2010-12-25

Idag blev det en promenad i snön, jag "övningskörde" och på kvällen blev det utgång.

2010-12-24

JULAFTON!

Det blev frukost med hela familjen (smörgås med skinka och senap) yummie. På förmiddagen åkte vi förbi farmor för att fira lite jul med pappas sida och eftermiddagen/kvällen blev hemma hos min mormor och morfar. Det var julklappar, lekar, tomte och massa massa mat. Kul att träffa alla igen efter nio månader. Nu ska jag snart vidare för att avsluta julafton hos Gustav :)

Jag och mommy

Pappa och Sofie

Kusinerna

Jag och Erik

Jag, Sofie och kusinerna

Lek

Santa


2010-12-23

Jag var framme i Zurich på morgonen. Det blev en goood frukost på flygplatsen innan jag åkte vidare mot Köpenhamn. Väl framme på Kastrup mötte Gustav upp mig. LYCKA! Efter en låååång resa hem (mycket snöö) blev det tillslut lite "lillejul" med familjen :)


2010-12-22

14.10 tog jag en flygbuss till Philadelphias flygplats. 18.10 steg planet. Det blev inte många timmars sömn men resan gick bättre än väntat :)


2010-12-21

Inatt vaknade jag vid 2.30 och kunde inte somna om. Jag pratade med pappa som höll på att försöka fixa ett annat flyg till mig. Vid sex på morgonen var allt fixat och klart. Jag kunde äntligen sova. Jag kommer att flyga från Philadelphia imorgon kväll. Jag kommer mellanlanda i Zurich. Kommer jag inte därifrån så får jag väl antingen fira jul med min kusin som befinner sig i Frankrike eller får mamma och pappa hämta mig.. Jag håller tummarna för att allt ska gå bra :) HAPPY HOLIDAYS!

2010-12-20

Dagen har inte varit den bästa. Mitt flyg hem har blivit inställt. Har inte mycket mer att säga. Min kära vän Andréa kom förbi på kvällen för att pigga upp mig. Hon hade med sig två paket glass, två bananer och en tidning. Tur man har vänner!

2010-12-19

Jag låg kvar i sängen ett bra tag på morgonen, skypade och vilade. Därefter tog jag mig till mallet för att unna mig manikyr och pedikyr. Jag har funderat så länge på att göra det och idag blev det äntligen av. Det var jätte härligt att bli ompysslad så det var inte sista gången. Jag fick samtidigt sitta i en skön "fåtölj" som masserade min rygg, underbart!
.
Det är 4 advent och nu har vi firat lite jul här borta. Jag och värdfamiljen åt skinka och potatismos till kvällsmat och därefter blev det julklappsöppning vid granen. Jag blev jätte glad för alla fina julklappar och dem blev minst lika glada :) Jag har börjat märka på bland annat Sofia att hon inte riktigt vill att jag ska åka till Sverige. Hon har kramat mig hela dagen och hängt efter mig vart jag än skulle gå. Jag skojade om att jag faktiskt har lite plats i min väska om hon ville följa med mig. Hon blev jätte glad för hon vill ju träffa tomten. Hon har ju aldrig träffat tomten eftersom att han alltid kommer på natten.
Jag fick en tröja, ett paket med bland annat body lotion och shower gel, örhänge, silly bands, tre presentkort, nyckelring och julgranspynt med bild på mig och barnen. TACK!

2010-12-18

Jag och Lisen tog bussen till New York idag. Jag tycker bara om staden mer och mer för varje gång. Vi såg den kända julgranen vid rockefeller center, det blev en runda i central park och sedan promenerade vi runt och bara njöt av att vara där. Det blev tyvärr inte att åka skridskor men det kanske var lika bra det (man vet ju aldrig vad som skulle hända när bambi på hal is är i farten).
Vi åt gooood pizza på vår promenad
Promenerade såklart igenom times square
Äntligen hittade jag den här bron i central park.. jag har letat!
Skridskor i central park
Rockefeller center

2010-12-17

Blir ett kort inlägg för jag är trött. Dagen har varit bra. Jag har varit lite seg (hoppas inte jag blir sjuk!!). På kvällen blev det mallet en runda med Andréa sedan firade vi Emilia som fyller år imorgon :)

2010-12-16

Idag har det lagt sig ett tunt täcke snö på gräsmattan. Äntligen! Jag och barnen har pysslat med julklappar till min familj och så har vi gjort ett "krya på dig" kort till min kära farmor. Jag är nöjd och glad med dagen. Nu blir det nog en film innan jag ska nana. Jag har bara roliga dagar att se fram emot i sådär 2,5 vecka :) I loooove christmas!
det har kommit MER snö

Brukar få lite mail in på rummet. Detta är från Sofia. "Sandra and Sofia BFFs"

2010-12-15

15 december, vilket betyder nio månader i USA. Jo tack, tiden går fort! Om en vecka är jag hemma i Sverige. Men men.. min dag har varit toppen. Jag har passat Jordyn, gjort läxor och tagit massvis med bilder med barnen, tittat på the ref som Svetlana rekommenderade (filmen påminde mig om tomten är far till alla barnen) och snart kommer Josefin hit för att färga mitt hår. BYEEE


2010-12-14

Dagen har varit bra. Det blev en tidig träning, lite shopping, skype och jobb. Nu sitter jag nere i källaren och tittar på "eat pray love". Filmen är bra men jag är riktigt hungrig och då ska man inte se på den här filmen kan jag säga, massa god mat och det bara vattnas i munnen!

2010-12-13

Jag har haft en bra dag med jobb, träning, piano och luciafirande. Barnen har övat några dagar och efter maten hade dem sitt första luciatåg för mig, Brian och Svetlana. Det gick riktigt bra. Jag visade också barnen delar av luciatåget på svt och dem tyckte det var häftigt men varför har bara en tjej ljus i håret?
Övar inne på tjejernas rum

2010-12-12

Dagen gick allt annat än planerat. Jag och Josefin hade planerat en dag i New York så här blev dagen istället:
- Sov 3 timmar i natt
- Ösregnade
- Tåget var försenat
- Vi missade bussen
- Väntade 3 timmar på andra bussar (alla var fulla)
- Åt lunch på stationen i Philly
- Åkte hem för att gå på bio. Såg "Burlesque" med Christina Aguilera och Cher efter den filmen tyckte vi att vi var värda en film till "gratis" så vi såg "The Tourist" med Johnny Depp och Angelina Jolie.
Dagen slutade helt okej ändå :)
Vad gör man inte när man är uttråkad och väntar på att nästa bio ska börja?

2010-12-11

Har haft en härlig dag alldeles för mig själv. Låg kvar i sängen tills.. jag vet inte när jag steg upp?! Tog tag i packningen på allvar och märkte ganska snabbt att jag behöver två resväskor hem. Jag började fylla även den andra så nu har jag två fulla resväskor inne på rummet. Det värsta är att jag märker ingen skillnad. Får se om jag lyckas på hem allt i april.

2010-12-10

Ljus, julmust, glitter och julgran

Dagen har varit fullspäckad. Vid halvnio åkte jag och Svetlana till ett outlet 45 minuter från West Chester. Jag letade inte efter något speciellt och försökte hålla i mina pengar. Men jag köpte mig bland annat en plånbok, klocka och så blev det tre julklappar till.. jag som egentligen var klar.

Direkt när vi kom hem så hämtade jag barnen vid bussen. Vi gjorde läxor och tittade på när Brian bakade sina julkakor. Han har bakat hela dagen och står fortfarande i köket. Imponerande!

På kvällen åkte jag, Andréa, Lisa, Josefin och Emilia till IKEA för SVENSKT julbord!!! Vi hade köpt biljetter för 10 dollar och för dessa pengar fick vi äta hur mycket julmat och efterrätter vi bara orkade. Vi var alla såååå lyckliga! Vi kunde inte fått en bättre kväll :)

Vi åt som vi inte hade ätit mat på en månad. Mums

2010-12-09

Känner inte att mycket har gått som jag vill de senaste dagarna men det är bara att kämpa på och göra det bästa av situationen. Min dag har bestått av träning, passa Jordyn och jobba. Fick också prata några korta sekunder med min kära vän Jessica på skype. Det gjorde mig mycket glad!

2010-12-08

Andréa ringde och frågade om jag var sugen på lite shopping vilket jag redan hade planerat inför kvällen. Vi åkte till Exton mall och jag är nu klar med alla julklappar. Nu sitter vi på mitt rum och myser med lussekatter, pepparkakor och Andréa läser högt ur cosmopolitan. Dagen har varit bra bra bra.

2010-12-07

Efter jobbet åkte jag förbi min favorit affär "target". Den affären kommer jag sakna hemma i Sverige. Kommer alltid ut från affären med ett leende på läpparna och ett antal dollar fattigare. Nu har precis proppat i mig min paj och väntar tålmodigt på att min favorit serie ska börja.

Jag och Sofia var ensamma idag och hade riktigt kul :)

2010-12-06

Kylan har kommit till oss, brrrr. Det gillar jag, men lite snö skulle inte vara fel. Ni kanske kan skicka över lite från Sverige? Idag har det inte hänt mycket här borta. Jag har tvättat, tränat, jobbat och skypat. Vi har börjat planera lite inför mina dagar hemma i Sweden. Jag tror att det kommer bli en toppen semester:)
Gamla bilder

- It's a star!!!

2010-12-05

Nu är det redan andra advent och det firade jag med att åka till longwood gardens med massa andra au pairer. De hade pyntat och dekorerat julgranar, träd och hade fina fontäner i alla färger. Julstämning på hög nivååå!!! Bjuder på lite bilder från dagen:
Nu blir det julkalendern, pepparkakor, lussekatter och glögg. YUMMIE

2010-12-04

Har haft en kanon dag inne i Philadelphia tillsammans med Lisa och Emilia. Vi var och tittade på luciatåg inne på ett svenskt museum, åt svensk mat och drack massa glögg. När vi köpte glöggen frågade dem oss om vi hade "åldern inne", vi svarade ja med glimten i ögat och jag prutade också ner en flaska glögg från 8 dollar till 5. Riktigt stolt ;) Många som jobbade där var svenska vilket var jätte kul! Efter luciatåget blev det shopping och jag har antagligen hittat min nyårsklänning. Nu ska jag titta på "Eclipse" och gotta mig :)

2010-12-03

Det blev en lyckad fredagskväll! Efter jobbet firade vi Andréas 20 årsdag. Det var helt kaos när vi kom in till downtown West Chester. Det var någon slags julparad så det var fullt med folk och bilar överallt. Vi åt ännu en gång på den irländska puben. Restaurangen har blivit en favorit och självklart är jag tråkig och tar samma maträtt varje gång.
Härligt svenskt gäng

2010-12-02

Idag har jag bakat lussekatter. Jag fick lite dåligt samvete för städerskan var där idag, jag tog upp en stor del av köket och spelade hög julmusik. Men hon fick smaka på mitt mästervärk när jag var klar och det var godkänt. Jag har även varit en runda på gymmet, passat Jordyn och gjort massa läxor med mina barn. Nu ska jag bädda ner mig i sängen med glögg, pepparkakor och lussekatter :)
Vi spelade uno och Sasha var tvungen att säga färgen hon la ner på svenska. Hon lärde sig tillslut!

2010-12-01

Vi är inne på december månad och jag tittade på julkalendern idag på morgonen! Allt känns kanonbra! Har precis satt upp min lilla julgran på mitt rum och fått ännu mer julkänsla. Jag har också varit och köpt jäst så nu ska det snart bakas lussekatter :)
Tummen upp säger jag och tackar för mig

2010-11-30

Grattis grattis säger vi till min kära vän Andréa som fyller 20 år idag!!! HURRA HURRA HURRA!
Jobbade lite längre idag så vi hann med läxor, piano, sång och laga mat. Jag lärde också Sasha att knyta skorna. Det var inga glada miner men hon lärde sig i alla fall (kan Sofia så måste hon också kunna). Efter jobbet åkte jag hem till Andréa för att fira henne tillsammans med Ida (Österrike) och Lisa (Tyskland). Det var jätte mysigt med cheesecake, te och öppen spis.
Ringde precis och väckte Gustav. - DET ÄR DECEMBER!!! Tre veckor kvar! (Gissa om han blev glad, haha)

RSS 2.0