2011-03-29

"Break the rules you go to prison, break the prison rules and you go to Alcatraz"
Vart tog dagen vägen? Vid elva tog vi båten över till Alcatraz (fängelseö). Vi gick på två guidade turer, strosade runt och tog massa kort. På vägen tillbaka till hotellet åkte vi cable car :) Nu packar vi väskorna för imorgon beger vi oss vidare mot varmare breddgrader!

2011-03-28

Idag har vi haft riktigt vårväder! Vi har promenderat längst med hamnen, ätit på en mysig uteserverig och så tog vi en kanongooood efterrätt. Toppen dag helt enkelt!

2011-03-27

San Francisco
Idag har vi utforskat San Francisco. Steve (vår guide) gav oss en sightseeing i staden som egentligen inte ingick i resan. Snällt. Vi har gått på the golden gate brigde, tittat på the painted ladies (från fullt hus) och lombard street. Vi fick två timmar nere vid hamnen så jag och Gustav passade på att titta på sjölejonen och så åt vi på en fin restaurang med utsikt över havet. Senare på eftermiddagen var det dags att säga hejdå till våra resekompisar och traska vidare till vårt hotell. Upp och ner, upp och ner. Det är lite backar här borta! Hotellet är gammaldags men riktigt fint. Vi har till och med öppen spis på rummet. Nu har vi köpt med mat och ska äta i sängen. Nattinatt

2011-03-26

Tanken var att vi skulle åka till Yosemite National Park men på grund av vädret blev det ändrade planer. När vi började närma oss parken hade vi ungefär lika mycket snö som vi hade i Sverige i julas vilket ställde till problem. Istället fick vi välja mellan gå på bio, bowla eller åka in till San Francisco en dag för tidigt. Gissa vad vi gjorde? San Francisco så klart! Vi kom in runt middagstid men vi fick ändå se en skymt av Golden Gate Bridge och Alcatraz.

2011-03-25

Vi lämnade Vegas på morgonen och åkte mot Death Valley. Vi spenderade 7,5 timme i bilen och på något sätt lyckas jag somna så fort jag sätter mig. Idag har vi har sett stora berg, öken och varit 85,5 meter under havsytan. Tro det eller ej men nu är jag helt slut!

2011-03-24

Free day in Vegas!

Idag fick vi en ”ledig” dag. Jag och Gustav startade dagen med frukost på hotell Flamingo. Ojojoj vad mycket mat och riktigt smarrigt!! Fanns allt man kan tänka sig till frukost men även massa annat. Det var så gott så vi gick tillbaka på kvällen och åt deras kvällsbuffé. En dag i Vegas som underårig, vad gör man? Vi spanade in alla häftiga hotell. På en dag har vi bland annat varit i Paris, Egypten och i New York. Vi har tittat på hajar, lejon och flamingos som fanns på olika hotell, vi har åkt karusell i ”New York”, ätit på hard rock café, träffat Elvis och tittat på den fina fontänen. Jag och Gustav avslutade dagen med en liten båttur i Venedig.



2011-03-23

VEGAS BABY!

Vi lämnade kylan och nästa stopp blev Las Vegas. Vi körde ungefär 5 timmar, från snön och kylan i Arizona till ett 20 graders Vegas. Vi stannade till för att våra resekompisar skulle köpa dricka inför kvällen. Jag och Gustav kom ut från affären med varsin godispåse. Man känner i alla fall sig ung här i USA. På kvällen blev det mat på en italiensk restaurang. Vi beställde in massa med mat som vi alla delade på. MUMS! Därefter tog vi en limousin och körde runt i staden. Det blev två stopp där vi skulle se en ”light show” och sen skulle vi se fontänerna men den gick inte igång för det blåste ute. Typiskt.. När resten av gruppen gick till uteställena gick jag och Gustav för att spana in Ceasar casino. Bra dag i Vegas helt enkelt!


2011-03-22

Hej hallåå bloggen!
Dagen började med att köra på route 66. Vi stannade till för att ta lite kort i byn där "cars" utspelar sig. Vi fortsatte sen vår roadtrip mot Grand Canyon. Gustav och jag släpptes av på en flygplats tillsammans med fyra andra från gruppen. Vi skulle åka helikopter över grand canyon. Det var en upplevelse kan jag tala om, både att åka helikopter och få se grand canyon. Det går inte riktigt att beskriva. Det var sådär tusen gånger större än jag trodde. Efter en tur i luften mötte vi upp gruppen för en annan utsikt, denna gången på marken. När solen hade gått ner åkte vi för en bit mat och så blev det lite bowling. För övrigt har vi snö här borta. Jag som bara tog med mig sommarkläder.. Det känns lite som en skidsemester just nu, vi bor i små stugor, det är snö och berg överallt. Mysigt, kul men kaaaalllt!!!

2011-03-21

Då har suntrek resan börjat. Vi är 14 stycken som glider runt i en van om man räknar med vår guide. Ett par till, 2 danskar och resten är från England, Australien och Nya Zeeland. Första stoppet blev Joshua tree national park i Kalifornien. Det var inte något man har sett tidigare, stora stenar, udda träd och andra växter. Låter kanske inte så märkvärdigt men det var ganska häftigt. På vägen till hotellet körde vi i över två timmar och det fanns ingenting runt omkring oss. Folk som säger att Alvesta är dött.. nähädu det här kan man kalla dött! Det fanns inte ett hus och knappt någon trafik. Det enda som fanns var stora fält och berg.

2011-03-20

Här har det ÖSREGNAT heeela dagen! Vi tyckte det passade alldeles utmärkt med Madame Tussauds. Riktigt bra må jag säga. De flesta dockorna är läskigt lika. Efter det blev det mat och sen bytte vi hotell. Imorgon börjar suntrek resan och första stoppet blir joshua tree national park (öken). Vi är redo för nya äventyr!

2011-03-19

Ännu en lyckad dag i LA. Vi strosade runt på Hollywoods gator och vid elva tiden tog vi bussen mot Universal Studios. Det var bland det häftigaste jag har sett! Rekommenderar jag stort!! Vi åkte på guidad tur (bästa guidade turen jag har åkt och jag har åkt många). Vi såg massa inspelningsplatser bland annat så var vi på Wisteria Lane (desperate housewives). Vi såg olika effekter de använder sig av vid inspelningar och så var vi med när King Kong brottades med dinosaurier i 360 graders 3D. Häftigt med andra ord och absolut värt pengarna:) Efter turen blev det karuseller med tema jurassic park, the simpsons och the mummy. Nu har vi precis varit ute och ätit på restaurang.

2011-03-18

LOS ANGELES
Efter ett antal timmar var vi äntligen framme i Kalifornien och vi hann med en hel del. Det blev walk of fame och därefter tog vi en guidad tur genom Hollywood och Beverly Hills. Vi har sett många kändishus som Michael Jackson och Tom Cruise. Vi fick även höra att David Beckham var ute på vägarna men vi så dock inte honom..

2011-03-17

Godkväll!
Det blev en slapp dag med packning, tv och så har vi sökt till högskola. Nu blir det att lägga sig i tid för imorgon ska vi upp 3.45!!! Då bär det av mot the City of Angels. Nattinatt

2011-03-16

Gustav är häär!!! Jag var uttråkad på dagen för jag bara väntade på att få åka till flygplatsen. Nu är han i alla fall här men har somnat så jag ligger här klockan halvåtta på kvällen och är uttråkad.. Jag är i alla fall glad att Gustav har kommit hit :D

2011-03-15

Woohooooo jag klarade det!!!!!! Idag är det ett år sedan jag flyttade till USA. Det känns riktigt bra! Jag är otroligt glad att jag åkte hit och stolt att jag klarade året. Jag har haft ett kanonbra år!! Jag har lärt mig så mycket, jag har sett sååå mycket och jag har träffat många underbara människor - vänner för livet. Jag passade Jordyn för sista gången idag och så har jag packat ännu mer. Jag och Gustav skypade för sista gången. Det känns toppen att vi klarade året ifrån varandra:) Imorgon hämtar jag upp honom i Philadelphia!! Ikväll hade jag och mina fina vänner en liten "hejdåmiddag" på cosi. Det blev skratt och tårar. Ni är bäst!
JAG KOMMER SAKNA ER!!!

2011-03-14

Min dag har varit fullspäckad! Innan jobbet har vägt väskor, varit på banken, skypat, packat och sagt hejdå till min LCC. Idag var det min sista riktiga jobbdag. Jag hämtade barnen som vanligt och gick till pianolektionen hos Mr A. Vi gjorde klart läxorna fort så vi skulle ha tid till massa skoj. Vi åt kladdkaka med glass, spelade uno, tog massa kort och så har vi börjat titta på Harry Potter 6an (jag hade lovat att vi skulle se den innan jag åker hem).
VÄRLDENS BÄSTA BARN ♥

2011-03-13

"Sommartider hej hej sommartider", nu sitter jag och lyssnar på gyllene tider. Jag ska få in sommarkänslan var det tänkt. För snart ska jag ju få sommar. Jag har knappt hunnit tänka på det. Jag tänker bara - snart ska jag hem! Men jag ska ju inte det än! Först ska jag säga hejdå till alla här, sen kommer Gustav, sen ska vi till Kalifornien, Hawaii, New York och allt seeeeen ska Gustav få ta hem mig. Idag har jag och Lisen kört en slappesöndag. Det blev lunch på IKEA. Jag åt en räksmörgås för sådär 20 kr. BILLIGT och såååå GOTT! Därefter blev det slapp i min källare med massa gott. Och vi tog faktiskt en promenad i "skogen".
Jag och Lisa förra sommaren

2011-03-12

Min sista helg i West Chester!! Jag vaknade med feber på morgonen. Typiskt nu när det är mina sista dagar här borta. Jag struntade faktiskt i min hälsa och tog tåget in till Philadelphia tillsammans med Lisa, Hanna och Emilia. Vi njöt av vår fina stad och åt god lunch. Efter några timmar åkte vi hem till Lisa. Det blev kladdkaka (självklart) och en skräckis. Nu känner jag mig mycket bättre!

2011-03-11

Sofia var hemma från skolan även idag. Vi bakade bland annat kladdkaka med marshmallows. Den ser kanske inte så god ut men det var den! Lisa, Emilia och Hanna kom hit på kvällen. Jag firade Lisa lite i förskott eftersom att jag inte kommer vara här på hennes födelsedag.

2011-03-10

Godkväll nära och bekanta!
Host host säger jag. Min förkylning blev självklart värre. Jag hostar inte mycket men när det väl kommer känns det som jag ska få upp både hjärta och lungor. Jag tappade rösten i någon timme på dagen men nu är den tillbaka. Jag har i alla fall inte fått någon feber än "peppar peppar". Det har blivit en lugn dag även idag. Jag har försökt sova lite på dagen men det har jag aldrig lyckats med tidigare så varför skulle jag lyckas idag? Runt fyra tiden piggnade jag till lite och åkte till mallet efter jobbet. Jag gjorde pedikyr och Lisa klippte sig. Nu ska jag ta och försöka sova bort min förkylning.
Ibland får man lyxa till det i vardagen

2011-03-09

Nu är det nära. Skrämmande nära. Jag känner att jag hade kunnat stanna kvar i några extra månader men i nästa sekund känner jag att jag är redo att åka hem. Jag förstår inte hur jag kom hit så fort. Nyss hade jag åtta månader i USA och helt plötsligt står jag här och är inne på min sista jobbvecka. Som man säger "tiden går fort när man har roligt", jotack det har den verkligen gått fort och riktigt kul har vi haft. Brian frågade igår vad det är jag kommer sakna mest och minst. Mest kommer jag sakna barnen. Jag hade gärna tagit med dem båda två. Jag kommer självklart sakna hela familjen, alla vänner här borta, våra äventyr och massa massa mer. Det blir nog värre att lämna USA. När jag lämnade Sverige visste jag att det skulle se ut ungefär likadant när jag kommer tillbaka. Däremot kommer jag aldrig att få tillbaka tiden i USA. Klart jag kommer tillbaka men det kommer aldrig vara som detta året.. Det som jag kommer sakna minst är dessa trafiklysen och stoppskyltar. Jag blir GALEN! Jag vet att jag har klagat på det tidigare men jag blir tokig.
Min dag har varit lång. Sofia och Brian är sjuka, Jordyn är förkyld och Sasha vill vara sjuk (spelar sjuk). Så det har blivit ännu en lugn dag. Jag som har haft så mycket energi idag så fick jag inte använda den. Efter jobbet mötte jag upp Andréa i downtown West Chester (kanske sista gången?). Vi åt en jätte god turkey burger och så testade jag för första gången root beer på iron hill sedan vidare för glass och därefter hem till Andréa. Ikväll sa jag hejdå till Andréas hus. Mycket görs för sista gången nu..


2011-03-08

När jag kom ner på morgonen låg Sofia på soffan, hon hade fått feber. Så på förmiddagen låg vi i min säng och tittade på en gammal klassiker.. home alone :) Dagen har alltså varit lugn. Jag har precis kommit hem från restaurangen. Jag och värdfamiljen var ute och firade "international women's day".

2011-03-07

Fullt upp! Jag hann med en hel del innan jag började jobba. Jag har varit på gymmet, posten, banken och tagit tag i packningen på allvar. Jag ska ju trotts allt flytta. Barnens pianolärare önskade mig ett trevligt liv idag. Jaa.. man vet ju inte om vi ses igen. På kvällen bakade jag och mina fina vänner semlor och så bjöd Emilia på jätte jätte god mat! Kvällen kunde inte blivit bättre :)

2011-03-06

Slappaste dagen någonsin. Jag och Lisa tog på våra mjukiskläder och gick på bio hela eftermiddagen. Vi såg "just go with it" och "big momma". Vi har båda vandrat runt som zombies idag. Jag är helt död. Ikväll tänkte jag lägga mig i tid.. vi får se hur det blir med det.

2011-03-05

Näst sista gången jag besöker denna underbara stad. I alla fall för en tid. Jag räknade ut att det var min elfte gång i New York City idag. Jag och Lisa hade en toppen dag. Som vi har gått!! Vi är värda varsin medalj. Efter nio timmar i det stora äpplet gick vi som pingviner båda två. Denna gången besökte vi södra Manhattan. Vi hade underbart väder så det blev långa promenader i bland annat Soho, Little Italy, China Town, Greenwich Village och så åt vi gott på uteserveringar.
Min och Lisas promenad
-Åhhhh vad jag kommer sakna att åka till New York.....
- Men Sandra, du har ju Alvesta!
...

2011-03-04

En vecka kvar att jobb, 5 små ynka dagar. För lite mindre än ett år sedan skrev jag en upp en lista på saker jag vill se och göra under mitt år i USA:
NHL match - check
Footballs match - check
Baseball match - check
Basket match - check
Mamma Mia musikalen - check
Philadelphia - check
New York - check
Washington DC - check
Baltimore - check
Atlantic City - check
Miami - check
Niagra falls - check
Los Angeles - sista månaden
San Francisco - sista månaden
Grand Canyon - sista månaden
Las Vegas - sista månaden
Hawaii - sista månaden
Boston - mellanlandning (räknas halvt)
Chicago - mellanlandning
Seattle - mellanlandning
San Diego - får bli nästa gång jag åker till USA
Sen har jag ju också fått se andra saker på köpet som Key West, Toronto och North Carolina. Ett lyckat år måste jag säga! Fredagskvällen blev toppen med tacos, glass och gott sällskap :)

2011-03-03

Snart är det helg -igen!!! Jag har varit och köpt sovsäckar som jag och Gustav ska ha när vi är ute på vår bus trip. Pengarna börjar flyga iväg.. Jag var också och köpte scrapbooks till Sasha och Sofia. Så idag har det blivit ännu mer pyssel och bra blir det! Min kväll spenderade jag hemma hos Andréa. Vi färgade håret på mig. Andréa var lite nervös men det blev jättebra. Vi har också bytt svenska nummer nu. Det börjar ju närma sig!

2011-03-02

Sofia fick idén att hon och Sasha också skulle börja med en scrapbook. Så idag har vi pysslat en massa och förhoppningsvis fortsätter vi imorgon. Jag har massvis med kort över sen jag har fixat med min scrapbook så det här kommer bli kanon. Vid sju tiden mötte jag upp mina svenska tjejer för middag på Friday's. Ojojoj, vad goood den brownien är!!! Det måste ni testa om ni äter där :)
Pyssel
Sasha började med juni månad
Sofia körde med årstiderna

2011-03-01

Vi är inne i mars månad och idag har vi haft vår. Jag snuvar, nyser och dricker varmt konstant. Jag passade J på eftermiddagen och vi båda är lite halvdåliga så har tittat på film och sovit i soffan.. MYS. Andréa har precis varit förbi en runda. Alltid lika trevligt. Nu säger jag tack, hej och godnatt.

2011-02-28

Sista dagen i februari, imorgon är det vår (i alla fall om jag får bestämma). Idag sa jag farväl till mitt gym. Även om jag är snorig och eländig just nu så gick jag på mitt bodypump pass som en avslutning. Från i höstas så har jag ju ungefär spenderat lika mycket tid på gymmet som på jobbet så det känns faktiskt lite tungt att lämna. Istället får jag ge mig på Exercise TV och Wii Fit i två veckor. Det ska bli spännande! Vad har jag annars hittat på idag? Jag har pysslat lite med min scrapbook, den börjar bli klar. Jag och barnen gick över till Mr A efter skolan för pianolektioner och nu tänkte jag bänka mig framför tvn och sedan lägga mig i tid.. önska mig lycka till. Jag vill bli frisk!

RSS 2.0