2010-02-28


Sitter och skriver ner alla 13 månader som jag ska vara iväg och försöker komma på något roligt som kommer att hända varje månad.
Mars – åker till USA, NEW YORK, flyttar in hos min värdfamilj
April – Påsk (kom inte på något roligare)
Maj – Jag fyller 20 år!!!
Juni – Fira midsommar i USA
Juli – Familjen Nilsson och Gustav kommer på besök
Osv.
Så när det känns som jobbigast kan jag titta vad jag har för kul att se fram emot :) Känslorna är blandade så måste peppa mig själv!


2010-02-28


Tack mina vänner för alla avsked och 20 års presenter! Och tack för en trevlig kväll med er.
Här näst blir det middag med Växjögänget och fika med jobbet :)


2010-02-24




Presenterna till barnen är klara! Det blev Sverigetröjor, en fotboll, Sverigearmband, varsin pysselbok och en Pippi Långstrump bok. Nu är det bara en present till mina värdföräldrar som saknas och som det ser ut nu så blir det glas från Kosta Boda.


2010-02-15


Hemma från två härliga dagar i Halmstad.
Det blev bland annat mat, vin, film och strandpromenad. Bästa helgen på länge!


Loggade in på Cultural Cares hemsida och såg att jag har fått mina flygtider:
10:20 Copenhagen, Denmark - 11:50 Frankfurt, Germany
16:50 Frankfurt, Germany - 20:35 JFK New York, USA

Nu börjar jag bli nervös!


2010-02-14


Nu åker vi ner till Halmstad för att fira alla hjärtans dag. Det blir att laga mat och se på några bra filmer, mys! Hoppas ni alla får en bra alla hjärtans dag, för det ska jag ha :)

Imorgon är det fyra veckor kvar här i vårt avlånga land sen bär det av!

 


2010-02-09


Hela resan är nu betalad, det enda som saknas är mitt internationella körkort som jag ska fixa hem inom kort. Eftersom att det körkortet endast gäller ett år från och med när jag har fått det.


Jag satt och kollade olika sidor om USA, tänkte jag skulle skriva upp lite vad jag vill se och göra under mitt år. På en hemsida stod det om sevärdigheter i olika städer och vad som är speciellt med just den staden. Självklart kollade jag in ställen som Miami, Los Angeles och San Francisco.




Men hittade också min nya hemstad Philadelphia.

Staden Philadelphia (Philadelphia)
Philadelphia ligger i Pennsylvanien och har drygt en halv miljon invånare. I staden finns några av landets bästa restauranger, och invånarna är otroligt tillmötesgående och gästvänliga. Vidare betraktas Philadelphia som en kulturell begivenhet med fina museer, konstcenter och oförglömlig arkitektur.
Spännande! 


Ikväll hade jag tänkt planera alla hjärtans dag med Gustav, vi får se hur det går.



2010-02-08


Idag är det 5 veckor tills jag åker till New York, 5 VECKOR!!! Tiden springer iväg! Det är skönt att ha pratat med andra som åker samma dag eller kommer bo i närheten av mig. Just nu känns allt toppen, vi får se hur jag känner om någon timme..

Har börjat skriva på min packningslista och för några dagar sedan fick jag även en lång lista av min värdmamma där hon hade skrivit upp saker som jag bör ta med mig och saker som jag inte behöver ta med. Vilket gör det mycket lättare för mig att packa när jag slipper ta med saker som lakan och handukar. Jag ser fram emot packningen!


2010-02-05



Nu har jag fått min nya dator. Det blev en liten mini som blir passande till resan.


2010-02-04


Känslorna är blandade. Mitt äventyr börjar närma sig med stora steg! Ena sekunden undrar jag vad jag har gett mig in på, i andra sekunden vill jag bara åka. Antar att jag börjar bli lite nervös men familjen verkar vara toppen! Om jag inte åker missar jag allt som jag drömt om att se: LA, San Francisco, de vita stränderna i Miami, New York, Hawaii och massa massa mer. När allt känns som värst får jag helt enkelt tänka på alla möjligheter som finns i USA och att allt jag saknar där hemma kommer att finnas kvar när jag kommer tillbaka. För jag VILL lära mig engelskan, jag VILL se hela USA, jag VILL få flera minnen för livet och jag VILL ha ett jobb! :)


2010-02-03


Tänkte att jag skulle bjuda på lite mer bilder



Detta blir mitt nya hem för ett år
 Bild på huset och mitt rum




De här två ska jag ta hand om,
Alexandra till vänster, 8 år och Sofia till höger, 6 år.


2010-02-01


Nu börjar dagarna räknas ner! Den 15 mars flyger jag från Köpenhamn till New York för att spendera ett år som au pair i USA.
Jag kommer tillbringa mina fyra första dagar på en skola på Long Island NY där vi kommer få tips om barnuppfostran och säkerhet men även få möjligheten att se New York :) Därefter kommer jag att åka vidare till min värdfamilj i West Chester PA, 40 minuter från Philadelphia.




Familjen Wilson


RSS 2.0