2010-07-30

Jag har haft en toppen bra dag!

 

Dagen med barnen hade jag planerat från början till slut. Det blev bland annat pyssla, picknick och träffa Andréa och hennes värdbarn vid poolen.

 

Vid sjutiden kom Lisa hem till mig. Vi bestämde oss för att ut och äta något lätt så vi drog till Starbucks. Det har varit riktig svensksommarvärme idag så man kunde sitta ute och äta. Och för en gångs skull kunde man andas när man gick ut och man svettades inte ihjäl :) Efter maten köpte vi glass och väntade på att Andréa skulle komma. Vi hade från början bestämt att vi skulle ha lite filmkväll men det slutade med att vi satt och pratade i timmar. Både Andréa och Lisa är riktigt härliga vänner. Jag har haft tur som har fått såna fina vänner här!


2010-07-29

Snart är vi inne på augusti månad!

Jag har för första gången på nästan 5 månader tittat på en svensk film. Jag som älskar svenska filmer. Jag förstår inte hur jag tänkte innan jag åkte hit. Jag tog säkert med mig över 20 filmer. Ingen var svensk! Men jag fick lite svenska filmer av mamma och pappa så idag på morgonen efter att jag hade skypat så var det precis så jag hann titta på en film innan jag började jobba klockan nio. En perfekt start på dagen.

Min dag fortsatte bra. Vi hade en playdate hos min LCC. Vid halvtvå skulle Sofia på barnkalas så jag och Sasha lyxade till det med att baka kladdkaka och titta på "Mamma Mia". Sedan har vi pysslat samtidigt som vi lyssnade på våra favoriter Taylor Swift, Miley Cyrus och Lady Gaga.

Nu har jag precis kommit hem. Jag har varit ute och ätit med min värdfamilj. Ikväll ska jag nog titta på "Män som hatar kvinnor" på SVENSKA med Brian och Svetlana.


2010-07-28

Idag har vi:

-          Ritat

-          Haft playdate vid poolen

-          Tittat på film

-          Haft piano lektion och övat på läxorna  

Jag har precis kommit hem från ett LCC möte på Starbucks. Det var riktigt trevligt :) Och det var bara TVÅ tyskar där. Jag blev nästan chockad!


2010-07-27

Jag har precis kommit hem från Exton mall. Jag och Lisa har varit där för lite shopping. Jag köpte bland annat mig en flyers t-shirt. Nu sitter jag nere i källaren och har precis börjat titta på Sex and the city (den första filmen) för nu är jag klar med hela min box!

Annars har min dag har varit hyfsat bra. Jag och Sasha var inte riktigt överrens på morgonen. Men efter någon timme var det bra igen. Vi åkte till poolen idag med. Man får passa på när det väl är fint väder :)

Tillbaka till filmen, byebye

2010-07-26

Det har varit en riktigt lugn dag idag. Barnen var över hos grannarna på förmiddagen och lekte med deras hundvalp som dem fick hem den här helgen. På eftermiddagen var Rylee och Jordyn här och lekte, därefter blev det poolen. Jag pratade med grannarnas mamma och till hösten ska jag (som det ser ut nu) jobba hos dem tre dagar i veckan i tre timmar när mina barn är i skolan.

 

Efter middagen kom Andréa hit. Vi åkte en sväng till target för hon skulle hjälpa mig med en liten hemlis sedan fick hon också hjälpa mig att ladda ner iTunes som något tydligen heter. Jag har ju beställt en ipod och en hårddisk också för den delen.


You're still the one


Du är den som finns här för mig varje dag
Du är den som alltid lyssnar
Du är den som tröstar mig när jag gråter
Du är den som alltid får mig att skratta

2010-07-25

Slappdag

Jag tog sovmorgon idag eftersom att jag var så trött igår eftermiddag/kväll. Efter frukosten bestämde jag mig för att åka till gymmet och träna. Men eftersom att det var så fint väder ändrade jag mina planer till poolen där jag både solade och simmade. Två flugor i en smäll!

Efter klockan två och framåt har jag bara tagit det lugnt på rummet. Jag har skypat med Gustav och med min kära vän Amanda Ragnarsson. Vi började prata om hur mycket man faktiskt sätter vänskapen på prov nu när jag är iväg. Kärleken också för den delen. Det är intressant att se..

Jag kände att jag behövde vara för mig själv denna helgen och jag mår faktiskt bättre :)


Jag och Sofia efter vårt vattenkrig tidigare i veckan


2010-07-24

5 månader till julafton! Ja, jag vet man ska inte tänka på julen redan. Men jag älskar julen :)

Idag på förmiddagen tog jag det lugnt. Jag ställde klockan på tio för jag skulle skypa med mamma och pappa. Och jag sov till och med till tio. Helt otroligt! Senaste tiden har jag vaknat så tidigt. Därefter tog jag det bara lugnt i några timmar och gjorde egentligen ingenting. Vilket var jätte skönt. Vid två tiden åkte jag till target och sedan mötte jag upp Johanna på Exton mall för lite shopping. Jag vill inte veta hur mycket det gick på. Men jag försöker intala mig själv att jag faktiskt var värd det.

På kvällen hade jag middag med min värdfamilj och nu blir det bara lite sex and the city innan jag ska lägga mig. Jag är riktigt trött och hade egentligen kunnat somna vid sex om jag hade velat.







2010-07-23

GRATTIS till min kära kusin Markus som fyller 21 :)

 

Idag kände jag mig bättre om man jämför med gårdagen. Jag har kunnat äta och jobba på som vanligt. Klart att det fortfarande är jobbigt när saker påminner om sånt som vi gjorde och att dem nyss var här och nu är dem borta. Jag har pratat med Gustav två gånger idag och mailat med mor och far. Deras resa verkade ha gått bra hem, vilket är skönt. Om några dagar antar jag att vardagen kommer vara precis som den var förut.

 

Barnen lekte med Rylee och Jordyn hela dagen. Vi var hemma här på förmiddagen och eftermiddagen spenderade vi vid poolen.

 

På kvällen träffade jag en ny svensk tjej, Lisa.  Hon är med i min LCC grupp. Känns bra att jag äntligen har någon att umgås med i min grupp. Alla andra där är tyskar och pratar bara tyska med varandra. Okej att jag har pluggat tyska i fem år men så lätt är det inte att hänga med vad dem säger när dem pratar så fort. Jag och Lisa hade i alla fall jätte trevligt! Jag tror inte att vi var tysta en sekund. Vi pratade på som om vi hade känt varandra hela livet. Skönt! Vi var ute och åt på en restaurang som jag och Andréa alltid (2-3 gånger) brukade åka till på fredagar, Cosi. Därefter tog vi en promenad i området utanför restaurangen. Det var jätte fint att gå där på kvällen när det var mörkt.

Efter det åkte jag hem och tittade på sex and the city och åt mitt naturgodis som jag fick av min familj. Mums :)

Jag har glömt att visa vad jag fick när jag hade besök från Sweden!

- Naturgodis, 9 SVENSKA filmer (eller ja, alla utom en var svensk), kaffe och massa shopping från apoteket av mamma och pappa
- Parfym av Sofie
- Ett armband, mer kaffe och bearnaisesås av Gustav
- En kokbok av familjen Magnusson
- Pengar av mormor och morfar
- Halsband, armband och teckningar av mina fina grannar Frida och Annie


Jag har säkert glömt något, förlåt. Men tack så jätte mycket :)


2010-07-22

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har haft dem två bästa veckorna i USA och nu.. nu känns det som att jag är tillbaka på ruta ett igen.

 

Jag började jobba vid nio som vanligt. Vid tio tiden satte jag på en film till barnen. Jag ville inte att dem skulle se hur jobbigt det är för mig att min familj åker tillbaka till Sverige. Vid elva lämnade dem West Chester. Och jag måste säga att jag tror aldrig att jag kommer vänja mig vid att ta farväl. Nu får jag inte träffa mamma, pappa och Sofie på ungefär nio månader och Gustav vet jag inte när jag får träffa nästan gång, inte inom dem kommande fem månaderna i alla fall.

 

Jag tog barnen till poolen på eftermiddagen. Jag kände att jag inte hade så mycket energi för att underhålla dem båda hemma hela dagen. Senare på eftermiddagen tittade vi på ”Mitt liv som popstjärna”. Jag tänkte att det borde vara en film som barnen borde tycka om, den påminner lite om Hannah Montana.

På kvällen åkte jag till Andréa en liten stund. Det var jätte kul att träffa henne igen. Det var skönt att få prata ut om allting och få höra vad som hade hänt medan jag hade semester. Jag är glad att jag har dig här Andréa :)

Nu andas vi och börjar ta nya tag.


2010-07-21

Sista dagen, imorgon åker dem.

Känner inte för att skriva särskillt mycket idag. Med en kort sammanfattning så har vi: haft vattenkrig, åkt till en park, tagit en fika på starbucks och spelat wii. På kvällen åkte jag och familjen och åt på restaurang och nu ska vi nog spela lite wii när dem är klara med packningen.

Bye

2010-07-20

Nu börjar det närma sig slutet, men jag försöker att inte tänka på det. Idag har vi varit vid poolen och självklart blev det dåligt väder precis när vi kom dit. Men det hindrade inte oss. När vi kom hem så spelade vi lite fotboll. Jag, Sasha och pappa var i lag Kalifornien och Gustav, Sofie och Sofia spelade i lag Sverige. Mamma platsade inte så hon fick filma och ta kort. Vi bestämde att avsluta matchen när det stod 3-3 så det inte skulle bli orättvist.

 

På kvällen åt vi tacos med Svetlana och barnen, Brian är iväg med jobbet. Efter middagen blev det en promenad i området och spela Wii.


2010-07-19

Min första dag på jobbet efter semestern.

 

Idag har vi bland annat spelat Wii och åkt till Exton mall. Barnen tycker det är jätte kul att min familj är här. Både Sasha och Sofia har hängt på Gustav hela eftermiddagen och Sofie har fått höra allt Sasha har att berätta, om allt mellan himmel och jord.

Vid fyra åkte jag och lämnade barnen på Svetlanas jobb för vi skulle åka in till Philadelphia för lite sigthseeing.

Nu är det läggdags. Imorgon hoppas jag på fint väder så vi kan åka till poolen.

 


2010-07-18

Idag har vi haft en lång dag. Vi steg upp 5.30 för att checka ut från hotellet vid sex på morgonen. Vi tog flyget strax efter nio på morgonen till New York. På flygplatsen hyrde vi en bil och körde mot West Chester. Här hemma fick vi en timme på oss att duscha och fixa i ordning sedan hade vi bokat bord på en restaurang med min familj och värdfamilj.



2010-07-17

KANON VÄDER!

Idag har vi haft kanon fint väder. Synd att det är sista dagen. Det blev mycket sol och bad. Imorgon åker vi tillbaka till West Chester. Ska bli tråkigt att lämna Miami. Tiden springer iväg!


2010-07-16

Vi har haft lite otur med vädret, men vi är ju faktiskt här för att umgås så det gör inte så jätte mycket. Det blåste så mycket på morgonen så när vi skulle gå in på hotellet efter att ha badat i poolen var mamma en decimeter från att få ett bord på sig från fjärde våningen. Hon hade tur, men det var lite läskigt.

 

Vi åkte mot bättre väder, till Fort Lauderdale beach för lite sol, bad och hoppa i dem höga vågorna. På kvällen åt vi på hotellet och tog en lång promenad.


2010-07-15

KEY WEST

Idag tog vi bilen för en fyra timmars roadtrip till den sydligaste delen av USA. Vi körde genom massvis med små öar innan vi kom fram till Key West. När vi kom fram och precis skulle äta började det ösregna och åska. Så efter maten blev det lite shopping och sightseeing innan vi badade i havet. På kvällen fick Gustav äntligen äta sina kentucky fried chicken på KFC som han har tjatat om sedan han kom till USA.




2010-07-14

Det var dåligt väder här på förmiddagen så vi bestämde oss för att se oss omkring. Vi åkte bland annat och tittade där dem spelar in Miami Ink. Sedan tyckte inte jag att det fanns mycket annat kul att se så jag somnade i bilen. På eftermiddagen blev det bättre väder så vi var vid havet/poolen.


2010-07-13

Kort sammanfattning av dagen:

Strålande sol, 34 grader i vattnet och närmare 40 luften. Stranden, vattnet och vädret är underbart. Vi har legat ute i solen hela dagen. Jag och Gustav såg en ryggfena ï havet. Alla hade gått upp från vattnet och vi hörde någon säga shark. Scary! Senare på eftermiddagen gick vi runt och tittade lite i Miami beach. På kvällen åt vi på hotellet och spelade kort.


2010-07-12

MIAMI BEACH!

På förmiddagen tog vi taxi från hotellet i New York till flygplatsen för att sedan åka därifrån till Miami. Flygresan tog närmare tre timmar men det gick fort för det fanns många bra filmer att titta på. Jag och Gustav tittade (eller jag tittade, Gustav somnade) på "the last song". Och den var lika bra den här gången.

Nu sitter vi på hotellrummet i Miami. Jag är vrålhungrig och hoppas på mat väldigt väldigt snart :)

Bye bye

2010-07-11

NEW YORK!

Klockan 07.00 tog vi hyrbilen och startade vår resa mot New York och vi har varit igång hela dagen. Vi har åkt sightseeing buss, åkt färja över till staten island och tillbaka för att se frihetsgudinnan, ätit onyttig amerikansk mat, shoppat och vi har gått en massa. Vi har bland annat sett, Ground Zero, Central Park, Times Square, Empire State Building och Madison Square Garden.


Mer bilder kommer senare

2010-07-10

Lugn dag.

Idag tog vi sovmorgon, vilket var riktigt skönt. På förmiddagen packade vi en hel del. Jag hade för en gång skull inte börjat packa två veckor i förväg utan packade dagen innan. WOW förvånade! På eftermiddagen tog vi bilen och körde till King of Prussia för lite shopping. Och på kvällen tvingade jag med Gustav på en promenad.


2010-07-09

Roadtrip till Washington DC





2010-07-08

Idag visade jag runt lite här i området. Vi var också och handlade lite mat och åkte till Exton mall för lite shopping. Tro det eller ej men Gustav kom hem med flest kassar. Nu ska vi snart äta god mat och sedan blir det nog Eclipse. Jag är ganska trött för jag hade någon jämte mig som pratade i sömnen hela natten och då menar jag HELA natten.



2010-07-07

ÄNTLIGEN! Nu är dem här :)

Jag var lite smått nervös hela morgonen. Jag försökte sysselsätta mig med annat. Bland annat åkte jag till Target, banken, gymmet och bakade. När jag kom hem väntade jag bara i princip på att dem skulle komma. Vid klockan fem på eftermiddagen kom dem i en vit stor hyrbil. Åh, vad glad jag var eller är :)


Trötta efter en lång resa


2010-07-06

Kvar över sju vaknade jag och kunde inte somna om för jag började tänka på allt som jag måste hinna med att göra under dagen.

 

Innan klockan slog 12.00 så hade jag hunnit:

-          Skypa

-          Äta frukost

-          Handla massa mat

-          Träna på gymmet

-          Äta lunch

-          Sola och bada

Jag känner att jag har varit aktiv.

 

På eftermiddagen har jag städat, tvättat, skypat och slagit in massa presenter. Nu pustar jag ut. Jag äter lite rester sedan gårdagen, potatis och kassler. Mums! Snart ska jag nog köra till Andréa för en eventuell promenad (i 40 graders hetta).

 

Om lite mer än en timme lämnar mamma, pappa, Sofie och Gustav Alvesta för att flyga över Atlanten och hälsa på mig. Nu börjar det pirra i magen :)

 

Fick en fråga om vad jag tycker om att vara au pair på östkusten.
Jag ville från början åka till Kalifornien och jobba som au pair mest på grund av det härliga vädret. Men jag ångrar inte mitt val. Vi har kanon väder här också och det har vi haft sedan April. På västkusten har du sol och värme året om. Men här har du nära till allt. Nära till New York, Washington, stranden, Baltimore, Atlantic City, Philadelphia eller vad man nu vill se. Själv tänker jag ta min sista månad i Kalifornien för att se L.A, San Francisco, Gran canyon, San Diego och allt annat västkusten har att erbjuda. Egentligen spelar det ingen roll vart du hamnar sålänge du har en bra värdfamilj!


2010-07-05

Godkväll!

Idag har jag haft en härlig dag här borta i väst. På morgonen kom Andréa hit för att äta frukost tillsammans med mig. Därefter drog vi oss till gymmet och sedan poolen för lite sol och bad. Senare på dagen kom Jonas över och vi lagade potatis, kassler och gräddsås på det. KANON GOTT! Det var nog bland det bästa jag har ätit här borta.

Jag fick en fråga om hur många timmar jag hade jobbat med barn innan jag kom hit. Jag är lite osäker men runt 1000 timmar.



Vi har kul med kameran!

2010-07-04

Happy 4th of July!!!

 

Vid halv fyra tog jag tåget för att möta upp Jonas och Martina i Philadelphia. Vi skulle fira 4th of July! Det skulle vara en gratis konsert i Philly och massa annat skoj. Det var inte svårt att hitta för det vara bara att följa strömmen.

 

Det var runt 35 grader och steeekande sol! Jobbigt att vara i en storstad.. Men vi satte oss i skuggan med varsin dricka och bara hade det mysigt. Därefter gick vi för att äta kvällsmat innan konserten började. Vi tog första bästa ställe, vilket blev en skabbig pizzeria. Det såg ut som en pizzeria där vem som helst kunde komma in och skjuta allt folk. Philly är ju lite känt för det där med pistoler och mord. I vilket fall så överlevde vi.

 

När vi kom tillbaka tog vi en plats i gräset inför konserten, med the roots och goo goo dolls ”som jag självklart inte hade någon aning om vilka det var”. Det var proppfullt med folk! Jag har nog aldrig sett så mycket folk. Vart man än gick så fick man tränga sig för att komma fram. Konserten tyckte väl inte jag var den bästa men det var kul att ha firat 4th of July inne i Philly. Jag fick inte se alla fyrverkerierna för jag var tvungen att ta tåget hem själv vid 22.45. Men jag hade en trevlig dag!

 

På tåget satt massvis med fulla människor som irriterade mig. Jag tyckte att jag började höra lite svenska, fast jag brukar ju inbilla mig det och då har jag tagit fel. Men jag lyssnade noga för att se om jag kunde höra. Men sedan började dem sjunga Timbuktu så då gick jag fram och började prata med dem. Det var tre svenska tjejer som också är au pairer här i området. Lite komiskt!  


Philly

Jag och Martina

Jonas och jag

Konsert


2010-07-03

ROOOADTRIP TILL BEACHEEEN!

Idag åkte jag, Andréa, Jonas, Martina och Lisa till Deway Beach i Delaware. Resan tog lite mer än två timmar på grund av all trafik som kom i slutet. Vi var ungefär 15 minuter från stranden med bil men eftersom att det var så mycket trafik tog det nästan en timme. Vad jag ÄLSKAR trafikljus!
Det var härligt att komma till stranden igen :) Det blev mycket sol och bad. Perfekt väder, runt 30 grader och sol. När vi kände oss klara åt vi på någon Hawaii restaurang och därefter åkte vi vidare till Rehoboth beach för lite promenad vid stranden.
Nu sitter jag hemma hos Andréa. Vi blev lite uppskrämda här. Det såg ut som att det hade varit någon utanför huset. Trädgårdsmöblerna låg på marken och allt kändes skumt. Andréa trodde att det kanske var en hund, men jag tror att det är en björn.

2010-07-02

Jag kan börja med att säga att det gick kanon att sova alldeles själv :)
På morgonen åkte jag till gymmet för en timmes träning. Det var skönt att åka och träna på morgonen och direkt efter träningen gick jag till utepoolen dem har på gymmet och stekte lite i solen. När jag hade legat ute i två timmar kunde jag inte motstå att åka och shoppa. Jag hittade två nya bikini, precis vad jag letade efter.
På kvällen kom Andréa och en ny tysk au pair som heter Lisa hem till mig. Vi lagade tacos och sedan åkte vi förbi Exton mall för Lisa hade lite ärenden att uträtta. Senare på kvällen kom Jonas också förbi och det blev bara en lugn kväll framför tvn.
Det var faktiskt inte planerat att ha likadana kläder. Lite komiskt

2010-07-1

Då har man semester.

 

Idag jobbade jag bara i 5-6 timmar, medan Brian och Svetlana jobbade och packade det sista inför deras resa. Vid tre tiden åkte dem till flygplatsen i Philly. Jag åkte direkt till frisören för att boka en tid. Jag vill ju vara fin när jag ska få besök:) Det visade sig att dem hade tid på en gång så jag färgade håret. Denna gången hade jag en ung tjej. Hon var jätte trevlig men väldigt rak på sak. Hon frågade bland annat om jag ska gifta mig med min pojkvän. Jag blev lite ställd. Jag gillar att planera men så långt fram har jag inte kommit.

 

Jag har också varit en runda på gymmet och nu blir det sex and the city. Jag bara väntar på att det ska bli mörkt och jag kommer börja skrämma upp mig själv. Jag har bara sovit själv en gång men det var i en lägenhet. Nu är jag i ett stort hus. Jag tänkte att jag ringer Andréa när jag ska släcka alla lampor i huset. Händer det något som att en inbrottstjuv eller mördare kommer kan hon ringa 911. Och förresten, Andréa är svensk. Det är många som frågar, så tänkte göra det klart för er alla.

Bara 6 dagar kvar! Jag hade tagit fel på dagarna. Hur jag nu kunde göra det? Min familj och Gustav kommer på onsdag inte torsdag. Vilket bara är bättre :)


2010-06-30

Nu har vi precis firat 4 juli här i området. Vi har gått runt på gatorna, barnen cyklade, och längst fram körde en brandbil och tutade. Barnen hade dekorerat cyklarna med band, flaggor, rosetter och alla hade vita, blåa och röda kläder.

 

När vi hade gått ett varv bjöds det på mat (hamburgare och korv) och efterrätt (brownies och cupcakes).  Till barnen fanns det massvis med aktiviteter, bland annat fiskedamm, skjuta straffar i fotboll och göra tatueringar. Sasha hade hand om tatueringarna så nu har jag fått en tatuering på varje arm.

 

Man kunde också vinna priser. Sofia kom nog hem med över 10 priser. Hon vann en nallebjörn. Sofia gjorde allt för att jag också skulle få en, jag hade sagt att jag tyckte om hennes och efter sådär 20 minuter så hade hon vunnit en till mig :) Snällt!

 

Tidigare idag har vi bara varit hemma. Jag tänkte först att vi kunde åka till poolen men jag tyckte att det var för kallt ute. Jag trodde aldrig att jag skulle säga att 25 grader är alldeles för kallt. Men tydligen vänjer man sig vid 35 graders värme. Istället för poolen har vi lekt med Sofias födelsedagspresenter. Jag tror vi har byggt med lego i säkert fem timmar.

 

Imorgon eftermiddag åker värdfamiljen på semester, vilket betyder semester för mig :)




RSS 2.0